4 buddhalaista opetusta rakkaudesta

maaliskuu 22, 2017
Buddhalaisuus ohjeistaa meitä rakastamaan lähimmäisiämme hengellisellä tasolla. Omaksumalla tämän osaksi itseäsi ja tekemällä töitä toisten hyvinvoinnin eteen kasvat ihmisenä.

Buddhalainen rakkauden konsepti tarjoaa meille hyvin erilaisen kuvan klassisesta romanttisesta rakkaudesta, josta on olemassa esimerkkejä elokuvissa, kirjallisuudessa ja musiikissa. Osa näistä ihanteista voi kuitenkin olla todellisuudessa vahingollisia. Naisia ihannoidaan passiivisina prinsessoina, kun taas miesten on oltava kylmäpäisiä, rohkeita suorittajia. Nämä ahtaat roolit eivät sovellu kaikille, ja voivat johtaa toimimattomiin parisuhteisiin.

Olitpa sitten hengellinen ihminen tai agnostikko tai jotakin siltä väliltä, on aina hyvä kuulla ja oppia uusista näkemyksistä, sillä todellisuuden näkeminen eri tavalla rikastaa elämääsi ja persoonaasi.

Rakkaus on ja tulee aina olemaan monimutkainen ja jännittävä osa-alue elämässä. Rakkaudesta oppii uutta joka päivä. On hyvä tietää mielenkiintoisista teorioista, jotka käsittelevät rakkautta ja jotka auttavat sinua kasvamaan sisältäpäin ja täten luomaan onnellisempia, terveempiä ihmissuhteita.

Buddhalaisuus on yksi keino tähän ja tästä syystä jaammekin kanssasi tänään buddhalaisuuden tärkeimpiä opetuksia rakkaudesta.

Buddhalaisuus ja rakkaus

Buddhalaisissa teksteissä ja kirjoituksissa rakkaus on luonnollinen osa sisäistä elämää. Osa meistä kutsuu tätä osaa sieluksi. Rakkaus on osa sekä sinua että kumppaniasi. Buddhan opetusten mukaan rakkaus on ihastuttava sekoitus iloa ja myötätuntoa, joka ei tarraudu keneenkään tai mihinkään pakottamalla. Buddhalainen rakkaus on pyyteetöntä ja huomaavaista, mutta se ymmärtää myös päästää irti, kun sen aika on.

Suositeltua lukemista: Mitä tehdä, jos kumppani on maanis-depressiivinen?

Tämä irrallisuus on osa ihmissielun elintärkeää vapautta, joka mahdollistaa sielun kulkemisen ja etenemisen elämässä ja sen sykleissä. Irrallisuus ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olet erossa läheisistäsi ja rakkaista ihmisistä.

Buddhalaisuudessa rakkaus tarkoittaa sitä, että tunnistamme toisen ihmisen osana itseämme ilolla ja kunnioituksella, mutta samalla teemme tilaa omalle ja rakkaamme itsenäiselle kasvulle.

1. Ehdoton hyvyys

Buddhalaisuus muistuttaa meitä siitä, että yksi elämän peruspilareista on hyvyys.

  • Jalo sydän ja mieli tarkoittaa sitä, että teemme parhaamme itsemme eteen, mutta samalla välitämme ja huolehdimme läheisistämme.
  • Hyvyys on erityisen tärkeää rakkauden kannalta, sillä yhteiselo toisen ihmisen kanssa vaatii ehdottoman hyvyyden tuntemista ja näyttämistä. Läheisissä ihmissuhteissa hyvyyttä myös kaivataan kaikkein eniten.
  • Kun pariskunnan kumpikin osapuoli suhtautuu toiseen kunnioituksella ja haluaa huolehtia toisen hyvinvoinnista samalla kun säilyttää oman sisäisen tasapainonsa, on tämä tie täyttävään ja onnelliseen suhteeseen.

Buddhalaisuus

2. Kyky tuoda iloa ja valoa rakkaillemme

Tosirakkaus, kypsä ja viisas rakkaus ei koskaan tuo surua ja kyyneleitä mukanaan. Kumppani, joka haluaa nähdä sinut onnellisena ei koskaan saa sinua itkemään.

Suositeltua lukemista: Kärsivällisyys ja hiljaisuus – viisaiden hyveet

  • Buddhalaisuuden tekstit muistuttavat, että voidaksemme rakastaa toista, on meidän ensin tarkkailtava häntä ja selvitettävä, mikä tekee hänet onnelliseksi.
  • Tämä ymmärrys muuttuu yhteiseksi tieksi, jolla kumpikin osapuoli on yhtä arvokas ja jolla kuljette kohti yhteistä päämäärää. Kun ymmärrätte toisianne voitte nauttia yhteisestä ajastanne, puhua kiinnostavista aiheista tai olla aivan hiljaa, kun sitä vaaditaan.
  • Onni ilmaistaan ja huomataan, rakkaus tarjotaan ilolla, ei koskaan kyynelten tai kiristyksen kautta.

Buddhalaisuus muistuttaa meitä samalla siitä, että meidän on oltava täysin tyytyväisiä yksinäisyydessä ennen parisuhteeseen astumista. Vain onnellinen ja tyyni sydän voi antaa toiselle parhaat puolensa.

3. Laupeus

Myötätunto toisia kohtaan on jalo ja aito halu lievittää toisten kärsimystä. Myötätunto toisia kohtaan tekee ihmisistä ainutlaatuisia.

  • Buddhalaisuus muistuttaa meitä siitä, että löytääksesi syyn rakkaasi tuskaan, eivät sanat aina riitä. Sanat eivät välttämättä ole aina aitoja tai rohkeita.
  • Sinun on opittava tarkkailemaan muita ja kehittääksesi empatiakyvyn, jonka avulla voit katsoa toisen sieluun. Kuten arvata saattaa, tämä hengellinen lähestymistapa on myös kutsu meditoinnin saloihin. Meditoimalla käännät katseesi sisäänpäin ja kehität itseäsi.

Kun löydät oman sisäisen tasapainosi ja rauhasi, voit kommunikoida muiden ihmisten sisäisten maailmojen kanssa.

Energiaa parista

4. Reiluus ja vapaus

Reiluus ja vapaus on tärkeä osa parisuhdetta. Jos rakastat toista ihmistä, millä keinoin yrität edistää hänen vapauttaan? Miten luot tilan, jossa voitte elää yhdessä ja jossa olette samanaikaisesti vapaita kasvamaan ja kehittymään?

  • On tärkeää tarkkailla asioita relatiivisesti. Tosi rakkaus tarjotaan aina täydellä vapaudella.

“Rakastan sinua, sillä rakastan myös itseäni, ja tunnen itseni vapaaksi rakastaa sinua ja auttaa sinua kasvuun, sillä teen saman itselleni.”

Henkilökohtainen vapaus on tärkeä osa elämää, vaikka se voikin joskus tuntua hankalalta toteuttaa käytännössä. Parisuhteessa ihminen on vastuussa itsensä lisäksi toisesta ihmisestä, ja joskus omat tarpeet voivat tuntua toisen vaatimuksia tärkeämmiltä. Aseta itsesi samalle viivalle kumppanisi kanssa ja anna hänelle tilaa ja mahdollisuus kasvaa.

UUTISIA VERKOSSA