"Kultaisessa iässä" on kyse sisäisestä rauhasta
Jotta voisit olla onnellinen ja tarjota muillekin onnellisuutta, sinun täytyy ensin löytää sisäinen rauhasi. Sinun tulee tätä varten päästä siihen pisteeseen, jossa annat toisten ihmisten kritiikin liukua pois ja keskityt omaan henkilökohtaiseen hyvinvointiisi. Tämä tapahtuu niin sanotussa “kultaisessa iässä”.
Olisi ihanteellista, jos jokainen pääsisi jossakin vaiheessa tähän ikään, jolloin sisäinen rauha vihdoin vallitsee. Tällöin kaikki se kritiikki tai vahingolliset ja hyödyttömät kommentit, joita toisilta kuulet, eivät enää vaikuta sinuun.
Me kaikki tiedämme, että kritiikki ja väärät toteamukset vaikuttavat helposti aina silloin, kun ne tulevat meille läheisiltä ihmisiltä – sellaisilta, jotka ovat meille tärkeitä. Siksi ei ole aina helppoa sanoa “minua eivät satuta muiden ihmisten ajatukset tai sanomiset”.
Kritiikki vaikuttaa sinuun niin paljon kuin sallit sen vaikuttaa. Siksi sinun tulisi löytää se kypsyys ja sisäinen rauha, jotka tarvitaan liikkumiseen eteenpäin rauhassa ja täysipainoisesti. Tässä ei ole kysymys jonkin tietyn iän saavuttamisesta, sillä oman itsesi priorisointi ei riipu iästä.
Kultaisella iällä tarkoitamme henkistä ikää, emme fyysistä. Tällöin pääset vaiheeseen, jolloin löydät tasapainon ja jätät paljon kuormittavia asioita taaksesi. Tämä tarkoittaa, että olet oppinut kokemuksistasi ja pystyt “laittamaan pois päältä” kaiken sellaisen, joka ei ole positiivista.
Ehdotamme, että tutustuisit asiaan hiukan tarkemmin – jatka siis lukemista, jotta ymmärtäisit paremmin mistä “kultaisessa iässä” ja sen tuomassa sisäisessä rauhassa on kyse.
Kultainen ikä ei tule vuosien, vaan sisäisen rauhan mukana
Sisäinen rauha ei saavu välttämättä juuri 30-, 40- tai edes 60-vuotiaana. Kultainen ikä on se, jolloin lopulta otat askeleen oman itsesi arvostamista kohti, eli kohti oman hyvinvointisi priorisointia. Tällöin tiedät, että jos et itse ole onnellinen, et pysty myöskään tekemään toisia onnelliseksi.
- Paras ikäsi on juuri nyt, ei muutama vuosi sitten eikä muutaman vuosikymmenen päästä: nyt. Siksi on erittäin tärkeää, että saat tasapainoon toiveesi, itsetuntosi ja sisäisen rauhasi. Mikään rakkaus ei ole tärkeämpi kuin se, jota tunnet omaa itseäsi kohtaan.
- Ainoastaan tällöin voit kehittää hyvän itsetunnon, jonka avulla voit päästä eroon myrkyllisistä ihmisistä, sinuun kohdistuvasta manipulaatiosta ja negatiivisista ihmisistä, jotka tuovat henkilökohtaista kärsimystä mukanaan.
- Jotkut ihmiset pääsevät tähän sisäiseen rauhaan 30 vuoden kohdalla, ja toiset ennen tai myöhemmin, mutta on tarpeellista jossakin vaiheessa saavuttaa se piste, jolloin lopulta ymmärrät, että olet kykenevä tekemään itsestäsi onnellisen. Tämän vuoksi pystyt sitten jakamaan onnellisuutta toisillekin.
- Kultaisessa iässä on siis kyse rauhasta ja sisäisestä vapaudesta. Tämä tarkoittaa, että sinun täytyy hoitaa sisäistä puutarhaasi, jossa kukaan ei voi leikata unelmiasi tai toiveitasi, sillä sinä itse olet kasvattanut omaa persoonallisuuttasi onnellisuudella, optimismilla ja suurella voimalla. Tämä parantaa itsetuntoasi.
Ikä on sitä, kuinka sinusta tuntuu, ei sitä, kuinka monta vuotta olet täyttänyt. Sinun tulee siis lopettaa fyysisen kauneuden arvostaminen yhteiskunnan vaatimalla tavalla. On tärkeää hoitaa itseään ulkoisesti ja fyysisestikin, mutta se ei ole prioriteetti onnellisuuden kannalta. Jos hyväksyt oman itsesi ja ajan kulumisen, teet jotakin, joka on vieläkin tärkeämpää.
Todellinen ikäni on hymyssäni, ja elämänasenteeni värittää unelmani
Iässä ei ole kyse vuosista eikä ryppyjen määrästä silmiesi ympärillä. Ikäsi tai nuoruutesi sijaitsee sydämessäsi ja siinä onnessa, joka siellä asuu.
Siksi sydämesi tulee lyödä intohimoisesti kaikelle sille, joka tekee sinut todella onnelliseksi. Tämä saa moottorisi käyntiin muutokselle, sisäiselle rauhalle ja sille tunnetason kypsyydelle, joka tekee ihmisestä viisaamman joka ikinen päivä.
Elämässäsi tulisi tulla vaihe, jolloin vihdoinkin voit sanoa EI toivottomuudelle. Tällöin voit sanoa ei myös lauseelle “minä luovutan” sekä toisten kommentteihin mukautumiselle ja kritiikille koskien sitä, minkälainen olet ja kuinka ajattelet elämästä. Tämä tapahtuu kultaisessa iässä.
- Me kaikki synnymme vapaina. Tulimme tähän maailmaan ilman taakkaa ja lähdemme samalla tavalla. Muista siis aina tämä: syntymän ja kuoleman välissä koemme elämää. Sinun tulee kokea tämä elämä sillä kaikkein suurimmalla intensiteetillä, joka on mahdollinen.
- Halusi elää ja kokea värittää hymysi viivat ja silmiesi säihkeen. Täällä on myös myönteisten tunteidesi paikka.
- Se, mitä toiset ajattelevat, pysyy heidän omassa maailmassaan. Heidän rajallinen tietonsa ei kuulu sinulle, eikä se määrittele sinua. Jos kritiikki tulee niiltä, joita rakastat, reagoi siihen ja aseta itsellesi rajat. Älä anna läheistesi hyökätä arvojasi vastaan tai sitä, kuka sinä olet.
- Ihmiset, jotka todella rakastavat sinua, tekevät sinut onnelliseksi. Sinun tulisi aina pitää tämä mielessäsi, sillä jos saat haitallista tai negatiivista kritiikkiä, se johtuu siitä, että toinen ei osaa kunnioittaa sinua.
Lopulta vielä tämä asia: muista aina, että paras aika on juuri nyt. Tämä on paras hetki antaa itsellesi prioriteettiasema, ja nyt on oikea aika antaa itsestäsi paras osa maailmalle – tämä osa tulee syvältä omasta onnestasi, sisäisestä rauhastasi ja niistä toiveista, jotka ravitsevat sinua joka ikinen päivä.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
-
Mesurado, B., Vidal, E. M., & Mestre, A. L. (2018). Negative emotions and behaviour: The role of regulatory emotional self-efficacy. Journal of Adolescence, 64, 62-71.
-
Jiménez, M. G., Montorio, I., & Izal, M. (2017). The association of age, sense of control, optimism, and self-esteem with emotional distress. Developmental psychology, 53(7), 1398.
-
Ghanizadeh, A., & Moafian, F. (2011). Critical thinking and emotional intelligence: investigating the relationship among EFL learners and the contribution of age and gender.
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.