Jätä pois nämä 10 tapaa ollaksesi onnellisempi

helmikuu 10, 2016
Et voi miellyttää jokaista ihmistä, joten unohda sen miettiminen, mitä muut ajattelevat. Unohda myös huonot kokemuksesi menneisyydessä, ja keskity tähän hetkeen - juuri nyt elämiisi hetkiin. Usko kykyysi saavuttaa se, mitä haluat elämältäsi.

Jokainen varmasti tietää, että 100-prosenttinen onnellisuus taukoamatta on mahdottomuus, ja tietyissä tilanteissa surullisuuden tunne on välttämätön tosiasia. Mutta usein käy niin, että olet surullinen, vaikka tiedät että suuren osan ajasta se on valinta, jonka itse teet.

Nykyaikaisen elämäntyylin ahdistavat puolet – sen tavat, rajoitteet, pelot ja haasteet – saattavat saada aikaan ongelmia sen kannalta, että voisit tuntea itsesi onnelliseksi. Mutta pahimmillakin hetkillä on tärkeää muistaa, että elämässä on aina jokin syy olla kiitollinen. Tätä varmuutta antavat tunteet tuovat pimeimpiinkin hetkiin tarkoitusta. Sinun tarvitsee tällaisista tunteista nauttiaksesi kuitenkin luopua eräistä huonoista tavoista, jotka estävät sen, että voisit kokea itsesi pohjimmiltasi onnelliseksi.

Tässä artikkelissa kerromme siis 10 sellaisesta tottumuksesta, joista on pakko luopua, mikäli haluat olla onnellinen – oikeasti onnellinen.

Lopeta sen miettiminen, mitä muut sanovat

Tämä voi olla vaikea paikka, sillä ihminen on luonnostaan sosiaalinen olento. Tämä tarkoittaa sitä, että pelkäämme torjuntaa. Mutta jos koko ajan yrität miellyttää muita ja pelkäät sitä, mitä muut sinusta ajattelevat, tuhlaat aikaasi ja energiaasi. Ja muista se, että muiden ajatukset sinusta eivät oikeastaan edes ole sinulle kuuluva asia!

Muista, että et ole aina oikeassa

Pari riitelee eikä ole onnellinen
Jokainen on mielellään oikeassa, ja joskus olet hyvinkin varma siitä, että olet. Mutta on asioita, joiden suhteen sinä et tiedä oikeaa vastausta, ja tällöin on viisainta vain hyväksyä se, että olet väärässä. Ihmiset, jotka jatkuvasti väittävät olevansa oikeassa, ovat usein draamaa sisältävissä ihmissuhteissa, ja he kärsivät myös normaalia enemmän stressistä. Tämänlainen ihminen vaikuttaa negatiivisesti kaikkiin hänen ympärillään oleviin.

Älä ole niin huolissasi!

Yksi asia elämässä on aivan varma: sinulla tulee joskus olemaan ongelmia, stressiä, ahdistusta ja jopa masennusta. Mutta tässä kannattaa säästää itseäsi, sillä jos ajattelet asioita, joiden et halua tapahtuvan, tuhlaat energiaasi. Jotkut ongelmat ovat sellaisia, että et voi vaikuttaa niiden ilmaantumiseen. Mutta pelko ja murehtiminen eivät ole ratkaisu ongelmiin. Opettele siis sopeutumaan näihin asioihin, ja ota sellainen asenne, että kaikki elämässä tapahtuu syystä tai toisesta.

Sano hyvästit epävarmuudelle

Linnut lentävät onnellisesti vapauteen
Kukaan muu maailmassa ei ajattele juuri niin kuin sinä, eikä kenelläkään ole juuri samoja ominaisuuksia. Älä siis vertaa itseäsi muihin, vaan luota lahjakkuuksiisi sekä kykyysi saavuttaa ne asiat, joita elämältäsi haluat. Jos joku toinen sanoo sinusta jotakin kielteistä, älä ota tätä ihmistä huomioon, ja jatka omana itsenäsi olemista – pidä oma linjasi.

Päästä irti tarpeestasi pitää asiat kontrollissa

Hellitä tarpeestasi tuntea olevasi kaiken aikaa ympärilläsi tapahtuvien asioiden hallitsijana. Yritä muistaa, että asiat tapahtuvat siten kuin ne tapahtuvat, ja että kaikki on niin kuin sen kuuluu olla. Sinun tarvitsee huolehtia vain itsestäsi. Päästä siis irti niistä asioista, jotka saavat sinussa aikaan tarpeen hallita asioita ympärilläsi, ja tulet heti tuntemaan itsesi onnellisemmaksi.

Jätä menneisyys menneisyyteen

Nainen itkee kahlittuna eikä ole onnellinen
Kaikilla on huonoja kokemuksia ja vanhoja traumoja, jotka saattavat olla kipeitä vielä tänäkin päivänä. Ajattele niistä näin: jokainen elämäsi osa on ollut opetus, ja sinun täytyy oppia kuinka voit kasvaa vahvemmaksi kokemiesi vammojen ja kivun avulla.

Raha ei voi ostaa sinulle onnea

Jos teet ylitöitä saadaksesi lisää rahaa, saatat tehdä näin väärästä syystä. Jos uskot, että tarvitset rahaa ollaksesi onnellinen, saatat itse asiassa estää itseäsi nauttimasta todellisesta onnellisuudesta.

On tietysti totta, että raha on tärkeää elämässä, ja sillä saa paljon sellaista, josta saa suurtakin nautintoa. Mutta se ei ole sen arvoista, että käytät elämäsi saadaksesi lisää ja lisää. Älä siis jätä sitä faktaa huomiotta, että todellinen onnellisuus löytyy rakkaudesta perhettä ja ystäviä kohtaan.

Yritä valittaa vähemmän, ja etsi sen sijaan ratkaisuja ongelmiin

Hymynaamailmapallo tekee onnelliseksi
Lopeta valittaminen työhösi, perheeseesi, kumppaniisi tai maailmaan yleisesti liittyen. Jos olet tyytymätön johonkin, etsi tapa korjata tämä asia, tai opettele kävelemään pois tällaisten asioiden luota.

Älä anna pelon halvaannuttaa sinua

On normaalia tuntea itsensä pelokkaaksi, ja tietyillä elämäsi hetkillä sinulla tulee olemaan suurtakin pelkoa. Mutta pelko voi estää ihmistä tekemästä niitä asioita, joita hän haluaisi, tai tarttumasta tilaisuuksin silloin kun tämä olisi mahdollista. On aina parempi ottaa riski ja antaa pelkojen tuoda sinulle vahvuutta.

Päästä vihasi ja ylpeytesi menemään

Viha ja ylpeys ovat kaksi sellaista tunnetta, jotka saattavat tehdä sinusta katkeran. Ne voivat vahingoittaa suhteitasi sekä tehdä sinusta onnettoman. Anna anteeksiannon täyttää sydämesi, ja vapauta itsesi sellaisista kielteisistä tunteista, jotka estävät sinua kokemasta todellista onnellisuutta.

UUTISIA VERKOSSA