Kuinka välttää mielialan vaihtelut luonnollisin keinoin

Mielialan vaihtelut ja mielentilan muutokset ovat usein seurausta ravitsemuksellisista puutteista. Niiden välttämiseksi on tärkeää ylläpitää terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota sekä välttää istumista pitkiä aikoja.
Kuinka välttää mielialan vaihtelut luonnollisin keinoin

Kirjoittanut Yamila Papa Pintor

Viimeisin päivitys: 01 maaliskuuta, 2023

Oletko ärtyisä, pahaluonteinen ja riiteletkö jokaisen ihmisen kanssa, johon törmäät? Ärsyttääkö jokainen pieni asia sinua? No, ehkä et syö hyvin, ja tämä saattaa lisätä stressitasoasi. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka voit välttää mielialan vaihtelut luonnollisilla lääkkeillä, ja annamme muitakin neuvoja, jotka voivat auttaa sinua.

Mielialallamme voi olla suuri vaikutus jokapäiväiseen elämäämme. Se muuttaa ajatuksiamme, käsityksiämme tapahtuvista asioista, tapaamme suhtautua muihin jne.

Siksi positiivisuus ja hyvällä tuulella oleminen voivat auttaa sinua paljon jokapäiväisessä elämässäsi.

Tunnetko olosi apaattiseksi, etkä halua tehdä mitään? Oletko ärtyisä, melankolinen, surullinen ilman syytä, väsynyt, sinulla ei ole halua nousta sängystä tai tunnetko tarvetta riidellä kaikkien kanssa? Jos näin on, ehkä on hyvä aika hyödyntää tiettyjen kotihoitojen tarjoamia etuja.

Vinkkejä ja luonnollisia keinoja, joilla välttää mielialan vaihtelut

Liikunta

Liikunnalla voit välttää mielialan vaihtelut.

Miksi tämä on ensimmäinen neuvomme? Pohjimmiltaan siksi, että on osoitettu, että istumapainotteinen elämäntapa ja mielialan vaihtelut kulkevat käsi kädessä. Liikunta, varsinkin ulkona, on erinomainen tapa kohottaa mielialaa.

Näin pääset eroon kaikista kertyneistä negatiivisista tunteista. Lisäksi purat jännitteitä ja stressiä ja tunnet olosi väsyneeksi ennemminkin fyysisesti kuin henkisesti. Ikään kuin tämä ei olisi tarpeeksi, voit laihtua, alentaa kolesterolia ja välttää sydämeen liittyviä ongelmia.

Harrasta liikuntaa vähintään puoli tuntia päivässä. Kun olet kurittanut itseäsi, voit tehdä sitä, mistä todella pidät ja mikä tekee sinut onnelliseksi.

Pureskele valkosipulia

Valkosipuli on erinomainen kotilääke moniin asioihin. Älä mieti kahdesti sen lisäämistä päivittäisiin aterioihin. Jos pidät siitä, voit valmistaa kotihoidon, joka antaa sinulle runsaasti energiaa aloittaaksesi päiväsi parhaalla mahdollisella tavalla.

Ainesosat

Valmistus

  • Poista ensin valkosipulista kuori, pilko hienoksi ja laita kannelliseen astiaan.
  • Lisää etikkaa ja vettä yhtä paljon, kunnes valkosipuli peittyy.
  • Peitä kannella ja anna olla pimeässä paikassa neljä päivää.
  • Siivilöi neste pois ja lisää hunaja valkosipulin joukkoon.
  • Nauti ruokalusikallinen ennen ateriaa.

Tee asioita, joista pidät

Tyttö makaa nurmikolla lukemassa kirjaa.

Oletko hyvä soittamaan instrumenttia, kirjoittamaan runoja tai maalaamaan? Toteuta nämä harrastukset käytännössä!

Ehkä haluat mieluummin lukea kirjoja tai leikkiä lastesi kanssa. Kaikki mikä tekee sinut onnelliseksi on terveellistä. Valmista herkullinen illallinen kumppanillesi, käy kylpylässä, käy museossa tai kävele paljain jaloin nurmikolla.

Tärkeintä on irtautua rutiineistasi, tyhjentää mielesi ja olla onnellinen. Näin voit välttää mielialan vaihtelut.

Nuku kahdeksan tuntia putkeen

Unenpuute on yksi tärkeimmistä mielialan vaihteluiden, stressin ja masennuksen syistä. Jos et nuku tarpeeksi joka yö, on todennäköisempää, että seuraavana aamuna reagoit mihin tahansa tai kehen tahansa. Tämä on erityisen totta, jos henkilö puhuu sinulle tavalla, josta et pidä (tai luulet, että et pidä).

Yritä nukkua 8 tuntia yössä ja jos mahdollista, ota myös lyhyet päikkärit keskellä päivää. Älä jätä viikonloppuun maksaaksesi takaisin kaiken univelan, jonka olet kerryttänyt viikolla. Muista, että vaikka väsymys ja uupumus ovat kumulatiivisia, lepo ei ole.

Yritä mennä nukkumaan ja nousta samaan aikaan joka päivä, myös lauantaisin ja sunnuntaisin.

Tee kotitekoinen energiasmoothie

Tämä on hyvä vaihtoehto kohottaa mielialaasi, ja se on täysin kotitekoinen ja helppo tehdä. Näin valmistat sen.

Ainesosat

  • Yhden appelsiinin mehu
  • Yksi siivu ananasta
  • 1/2 banaani
  • 1 rkl vehnän tai kauran alkioita

Valmistus

  • Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi.
  • Juo aamulla tyhjään vatsaan.
  • Jos on lämmin keli, voit lisätä jääkuutioita.

Tee juoma hedelmistä

Ruoan avulla voit välttää mielialan vaihtelut.

Kaikki mitä syöt ja juot vaikuttaa mielialaasi. Tämä resepti on erittäin tehokas talvella, jolloin masennus ja suru ovat vallalla.

Ainesosat

  • 3 lasillista kivennäisvettä
  • 1 omena
  • 1 kupillinen viinirypäleitä
  • Yksi sitruuna
  • Kaksi ruokalusikallista passionhedelmää

Valmistus

  • Valmista juoma kaikista yllä olevista aineksista tehosekoittimessa ja juo se ennen aamiaista.
  • Voit säilyttää sen jääkaapissa, jos et juo heti kaikkea, ja nauti sitä päivän mittaan.

Ravinteet ja mieliala

Tiesitkö, että tiettyjen ravintoaineiden puute voi aiheuttaa huonoa mielialaa tai ärtyneisyyttä? Tämä on todistettu. On siis hyvä varmistaa, että saat riittävästi seuraavia ravintoaineita:

Suosittelemme lukemaan: Kuinka melu vaikuttaa mielialaan?

Seleeni

Saat tätä ravintoainetta täysjyväviljasta, tietyistä kaloista (kuten lohesta ja kummeliturskasta), siemenistä ja valkosipulista.

Rauta

Lusikka täynnä linssejä.

Raudan puute aiheuttaa anemiaa ja tämä puolestaan vaikuttaa mielialaan. Syö enemmän linssejä ja muita palkokasveja viikoittain.

Omega-3

Omega-3 -rasvahappojen merkittävin lähde  ovat rasvaiset kalat, kuten lohi, tonnikala ja kummeliturska. Syö niitä kolme kertaa viikossa, aina höyrytettynä tai grillattuna, ei pannulla paistettuna tai uppopaistettuna.

B-vitamiini

B-vitamiini on välttämätön, jotta hermosto toimii kunnolla. Se auttaa myös parantamaan aineenvaihduntaa. B-vitamiinia saa syömällä linssejä, pinaattia, siemeniä, täysjyväviljaa ja kalaa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.