Kuinka paljon unta tarvitsemme?

· heinäkuu 22, 2015

Me kaikki tiedämme hyvin, että vastasyntyneet tarvitsevat unta monia tunteja päivässä. Vähän vanhempien lasten täytyy nukkua vähintään yhdeksän tuntia kehittyäkseen hyvin ja me aikuisina kunnioitamme tuota aikaa, jonka he tarvitsevat levätäkseen. Kuitenkin erittäin useat emme tiedä, että me aikuisetkin tarvitsemme aina riittävän määrän lepotunteja, jotta saisimme vartalomme toimimaan oikein.

Kuinka monta tuntia unta on hyvä yöuni?

Se, kuinka paljon unta on suositeltavaa saada, riippuu paljon kunkin henkilön ominaispiirteistä sekä heidän iästään. On olemassa henkilöitä, jotka tarvitsevat useampia tunteja unta tunteakseen itsensä todella hyvin levänneiksi.

Me kaikki tiedämme, että levollinen yöuni auttaa meitä elvyttämään fyysisen kehomme sekä henkisen terveytemme. Se on syy, miksi on niin tärkeää noudattaa säännöllisyyttä koskien tunteja, jotka omistamme lepäämiselle.

Nyt kun otimme puheeksi iän, eri-ikäisten tulisi nukkua tietty määrä tunteja joka yö:

  • Vastasyntyneet vaativat vähintään neljätoista tai viisitoista tuntia unta joka päivä.
  • Taaperoiden iältään yhdestä kolmeen pitäisi nukkua kahdestatoista neljääntoista tuntiin.
  • Kouluikäisten lasten pitäisi nukkua kymmenestä yhteentoista tuntia.
  • Aikuiset tarvitsevat seitsemästä yhdeksään tuntiin unta joka päivä.
  • Vanhemmilla aikuisilla on ongelmia nukkua rauhallisesti ja he heräävät useita kertoja yössä, minkä vuoksi he tarvitsevat päiväunet tietyllä tavalla korvaamaan heidän menettämänsä yöunen.

Nukkumiseen tarkoitetut tunnit ovat pyhiä

Vaadittavan tuntimäärän nukkuminen joka päivä on välttämätöntä. Missään tapauksessa sinun ei pitäisi nukkua hyvin yhtenä yönä ja laiminlyödä untasi seuraavana. Jos teemme näin, meidän päivittäiset aktiviteettime kärsivät, koska me emme ole levänneet tarpeeksi. Lisäksi on mahdollista, että tämä voi provosoida stressijaksoja, mikä voi vaikuttaa haitallisesti terveyteemme.

Levollisen unen tulisi olla jatkuvaa ja korkealaatuista. Ei ole sama asia nukkua suositeltua tuntimäärää pitkään ilman häiriöitä kuin herätä vähän väliä noiden kahdeksan tunnin aikana.

Kuten mainitsimme aikaisemmin, huono unen laatu voi aiheuttaa stressiä, pelkoa ja masennusta. Tärkein asia, jonka voimme tehdä, on tehdä oikea päätös saada laadukas uni, joka kestää täydet vaaditut tunnit, tavoitteena levätä välttämätön määrä ja saavuttaa korkeampi elämänlaatu. Lisäksi meidän pitäisi ajatella vaikutuksia, joita tällä voi olla tulevaisuuteemme.

Sinun tulisi pitää mielessä, että jos et nuku tarpeeksi, sillä voi olla vaarallisia vaikutuksia terveyteesi. Ehkä et huomaa sitä heti yhden huonosti nukutun yön jälkeen, mutta päivä, jona sinulle tulee joitakin seuraamuksia johtuen oikeanlaisen unen puutteesta, on tulossa. Jos työsi pitää sinut hereillä yöllä, tee parhaasi saadaksesi päiväunet kompensoidaksesi noita menetettyjä tunteja yöllä, jotka ovat niin tärkeitä.