Logo image
Logo image

Kuinka päästä irti ex-kumppanista Walter Rison mukaan

3 minuuttia
Eroamisesta on julkaistu paljon teoksia, mutta hyviä neuvoja ei koskaan voi antaa liikaa. Etenkin jos ne johtavat mietiskelyyn ja auttavat ehkäisemään pakkomielteen syntymisen.
Kuinka päästä irti ex-kumppanista Walter Rison mukaan
Viimeisin päivitys: 29 elokuuta, 2019

Tänään haluaisimme antaa viisi vinkkiä, joiden avulla voit päästä irti ex-kumppanista. Kun kaksi ihmistä viettää paljon aikaa yhdessä, heidän välilleen muodostuu yleensä erityinen side. Tämä tunneside voi muuttua niin voimakkaaksi, ettei henkilö pysty irrottautumaan toisesta sillonkaan kun suhde on ohi.

Tuskan pelko estää joskus lähtemästä uusille teille ja menemästä eteenpäin. Tästä syystä on tärkeää tietää, kuinka päästä irti ex-kumppanista eron jälkeen. Lue vinkit alta!

Kuinka päästä irti ex-kumppanista Walter Rison mukaan

Nykyään monet suhteet ovat lyhytaikaisia. Psykologi ja bestseller-kirjailija Walter Rison mukaan monen on vaikea kohdata rakkaussuhteen päättymistä ja he voivat jäädä jumiin jossitteluun jopa vuosiksi.

Eroaminen ei ole ikinä helppoa. Parhaimmassa tapauksessa eroatte hyvissä väleissä ja välinne pysyvät ystävällisinä. Mutta eron laadusta riippumatta toisen menettäminen on yleensä kova isku.

Kuka on Walter Riso?

Walter Riso on tunnettu italialainen psykologi, jolla on lähes 30 vuoden kokemus kliinisen psykologian parissa työskentelystä. Hän työskentelee välillä psykoterapeuttina ja toisinaan yliopiston professorina. Hän johtaa kliinisen käytännön tutkimusta ja julkaisee löydöksiään psykologiasta.

Hänen kirjoistaan 25 on teknisiä ja akateemisia tekstejä. Hänen teoksiaan on käännetty yli 12 kielelle, muun muassa englanniksi, saksaksi, hollanniksi, kiinaksi, italiaksi, katalaaniksi, kreikaksi ja sloveniaksi. Joitakin hänen merkittävimpiä englanninkielisiä teoksiaan ovat:

  • How to Deal with Infidelity
  • How to Take the Suffering out of Love
  • How to Overcome Emotional Dependency
  • How to Be Assertive and Avoid Being Manipulated
  • How to Improve Your Self-Esteem

Kuinka päästä irti ex-kumppanista

Some figure

Kun parisuhde päättyy, käymme läpi eri vaiheita. Joskus haluamme pakonomaisesti nähdä ex-kumppanin uudestaan, kunnes sitten lopulta tajuamme että meidän on päästettävä lopullisesti irti hänestä.

Noudata näitä Walter Rison vinkkejä päästäksesi irti exästä.

1. Poista hänet somesta

Tällä hetkellä some on iso osa monien ihmisten elämää. Hyödynnämme sitä pysyäksemme ajan tasalla ystäviemme elämästä.

Juuri tästä syystä on parempi poistaa exät Facebookista, WhatsAppista ja monista muista sosiaalisista medioista. Näin hän ei ole elämässäsi enää missään muodossa.

2. Vältä puhumasta hänestä

Tuskan purkaminen ystäville voi auttaa, mutta älä anna valituksen muodostaa suurinta osaa päivittäisistä keskusteluistasi. Yritä pitää mielesi muissa aiheissa (vaikka sitten politiikassa ja uskonnossakin!).

3. Kehitä uusi projekti elämääsi

On tärkeää käyttää hetki vanhojen tavoitteiden pohtimiseen ja miettiä uusia. Näin lakkaat hitaasti ajattelemasta exääsi, kunnes olet henkisesti vapaa ja itsenäinen.

4. Älä ota häneen yhteyttä

Säilytä ennen kaikkea itsekunnioituksesi. Anelu, itsensä nöyryyttäminen ja exän vainoaminen paitsi vähentävät mahdollisuuksia terveeseen eroon, myös lisäävät turhautumisen tunteita ja vähentävät omanarvontuntoasi.

5. Älä idealisoi häntä

Yksi suurimmista virheistä, joka estää irti pääsemistä exästä, on hänen idealisoimisensa. Moni saattaa sortua tähän siitäkin huolimatta usein, koska heillä on tarve oikeuttaa oman egonsa tarpeet, palvoen toista.

On suositeltavaa tunnistaa kaikki itsellesi sepittämät vääristymät ja fantasiat ja katsoa todellisuutta sellaisena kuin se on.

Tiesitkö: Miksi entinen kumppani haluaa olla ystävä?

Luovu toivosta hänen suhteensa

Some figure

Walter Rison mukaan yksi yleisimmistä esteistä erosta irtautumisessa on toivon ylläpitäminen. Kun suhteessa syntyy ongelmia, toivo on positiivinen asia, sillä se ajaa toimimaan ja sinnittelemään suhteen rakentamiseksi uudelleen. Mutta erossa tämä hyve kääntyy mitä todennäköisimmin itseäsi vastaan.

Kun pidät toivoa yllä, on mahdotonta päästä irti ex-kumppanista, tai ainakin hänen muistostaan, mikä on tunneasioissa aivan yhtä rajoittavaa. Menettämisen tuskan pelko muuttaa hahmotuskykyäsi ja usein toivo jää jäljelle huolimatta toisen osapuolen selkeistä välinpitämättömyyden merkeistä.

Toisaalta moni ihminen luo kiintymykseen perustuvia siteitä. Heitä pelottaa jäädä yksin, heidän itsetuntonsa laskee ja he alkavat uskoa ettei kukaan tule koskaan rakastamaan heitä. Kun oletus on jo ennalta tämä, etäisyyden ottaminen tuntuu vieläkin tuskaisemmalta ja vaikeammalta.

Käy lukemassa tämäkin: Erityyppiset erot, jotka särkevät sydämen

Jotta voisit päästä irti ex-kumppanista, tutkaile itseäsi rehellisesti nähdäksesi elätteletkö vielä toiveita hänen suhteensa.

Kun suhde päättyy, suru voi saada ajautumaan noidankehään. Jos näin on sinun kohdallasi, noudata näitä viittä vinkkiä Walter Risolta päästäksesi irti exästä ja lujittaaksesi päätöstäsi ja voimiasi tehdä niin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Riso, W. (2003). Amar o depender?: cómo superar el apego afectivo y hacer del amor una experiencia plena y saludable. Editorial Norma.
  • Riso, W. (2012). Enamórate de ti. Grupo Editorial Planeta.
  • Riso, W. (2012). Desapegarse sin anestesia. Editorial Planeta.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.