Logo image
Logo image

Kuinka päästä eroon kirpuista piimaan avulla

3 minuuttia
Piimaa eli piilevämaa on turvallisin tapa päästä eroon kirpuista ja punkeista. Vaikka se on turmiollista parasiiteille, se on harmitonta ihmisille ja lemmikeille. 
Kuinka päästä eroon kirpuista piimaan avulla
Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Piimaa. Oletko kuullut että se on oiva tapa saada kirput kuriin? Jokainen, jolla on tai on joskus ollut lemmikkejä, on jossain vaiheessa joutunut taistelemaan kirppuja vastaan.

Nämä vihatut elukat ovat ulkoisia parasiitteja, jotka elävät lämminverisissä eläimistä. On hyvin yleistä löytää niitä koirista ja kissoista. Ja niistä eroon pääseminen voi olla vaikeaa.

Kun sinulla on kirppuepidemia kotona, ja ne hyökkäävät pääosin lemmikkeihisi, sinun tehtäväsi on päästä niistä eroon.

Some figure

On ääretön määrä tuotteita, jotka ovat hyvin tehokkaita. Mutta ne luottavat suureen määrään kemikaaleja. Nämä voivat vaikuttaa sekä lemmikkeihisi että sinuun.

 • Vaihtoehtoinen, mutta tehokas hoitokeino on piimaa.
 • Se on kivi, joka muodostuu hyvin kovakuoristen fossiilien jäämistä.
 • Se on turvallista sekä ihmisille että eläimille. Mutta kiitos sen terävien reunojen, se on kuolettavaa hyönteisille ja parasiiteille. Tämä johtuu siitä, että se kuivattaa ne.

Kirppujen leviäminen

 

Kun naaraskirppu löytää tiensä lemmikkisi turkkiin, sen tehtävä on levittää munansa turkin sekaan.

Tämä ei ole ainoa ongelma. Munat putoavat pois helposti. Ne päätyvät sohvillesi, huonekaluillesi ja muille alueille, missä lemmikki makoilee. 

Minne lemmikkisi menee, on todennäköistä että kirppujen munat päätyvät sinne ja kuoriutuvat.

Tuloksena tästä, joudumme tekemisiin piilossa olevien toukkien kanssa. Ne löytyvät tyynyjen, pehmusteiden ja nojatuolien uumenista, sekä jopa lattioidesi raoista.

Sinun täytyy hoitaa niitä jatkuvasti päästäksesi niistä eroon. Tämä johtuu siitä, että ne voivat uudelleen pesiytyä sekä lemmikkiisi että kotiisi.

Jos et vielä ole löytänyt ratkaisua kirpuista eroon pääsemiseksi, tänään annamme sinulle loistavan hoitokeinon: Piimaa.

Piimaahoito

Some figure

Tämän hoidon tulisi keskittyä alueisiin, joissa lemmikkisi viettää aikansa. Tämä tarkoittaa niiden petiä, tyynyä, pehmustetta jolla lemmikkisi nukkuu, tai jopa nurmikkoa pihallasi.  

Piimaa on aine jota löytyy rautakaupoista, taimistoista ja puutarhaliikkeistä.

On hyvin tärkeää, ettet osta uima-altaille tarkoitettua piimaata. Sen täytyy olla ruokatarkoitukseen olevaa.

Nämä askeleet sinun täytyy ottaa:

 • Käyttäen hanskoja ja suojaavaa maskia, ota pieni määrä piimaata. Ripottele sitä sitten lemmikkiisi. Hiero sitä sen turkkiin.
 • Harjaa lemmikkisi harjalla auttaaksesi piimaan levittymistä kaikkialle sen turkkiin.

Huomaa: Ole varovainen, ettei piimaata mene lemmikkisi korviin.

 • Levitä piimaata tyynylle tai pedille, jolla lemmikkisi nukkuu. On tärkeää, että lemmikkisi ei ole kotona kun teet tämän. Niiden tulisi olla poissa kunnes pöly on laskeutunut.
 • Piimaan tulee saavuttaa kulmat ja railot seinissä ja lattiassa. Tyynyille on välttämätöntä, että ne saavat levätä muutaman tunnin, tai mieluusti koko yön. Sen jälkeen poista pöly.

Voit poistaa pölyn ravistelemalla tyynyjä. Kuitenkin paras vaihtoehto on käyttää imuria pitääksesi pölyn erossa lemmikistäsi.

Älä unohda mitään aluetta!

Some figure
 • Valmista este piimaasta alueille, joiden tiedät olevan sellaisia mistä kirput ja punkit pääsevät sisään. Estä niitä pääsemästä taloosi.
 • Hiero sitä halkeamiin ulkona ja etenkin pihassasi. Nurmikko ja kasvit yleisesti todennäköisemmin sisältävät kirppuja. Tästä syystä on tärkeää, että levität tätä maaperää pihallesi.
 • Jos sinulla on puita pihamaallasi, on tärkeää, että levität tätä maaperää niiden kuorille. Lisäksi ripottele sitä puskiin, aitoihin ja kaikille muille alueille, mistä lemmikkisi voi saada näitä ärsyttäviä parasiitteja.
 • Jos lemmikkisi on ollut autossasi, on hyvä idea ripotella piimaata istuimille, lattialle ja pehmusteille. Tämä tappaa kaikki kirput ja punkit, joita leimmikkisi on saattanut jättää.

Tee sama asia, mitä teit tyynyille kotonasi: anna niiden levätä muutama tunti, ja pese ne.

 • Paras asia, mitä tehdä, on toistaa tämä prosessi kahden viikon välein päästäksesi eroon kaikista kirpuista tai punkeista, joita lemmikkisi on saattanut tuoda kotiin tällä aikavälillä.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Luz, C., Rodrigues, J., & Rocha, L. F. N. (2012). Diatomaceous earth and oil enhance effectiveness of Metarhizium anisopliae against Triatoma infestans. Acta Tropica122(1), 29–35.
 • Korunic, Z. (1998). Review Diatomaceous earths, a group of natural insecticides. Journal of Stored Products Research34(2-3), 87-97.
 • Quarles, W. (1992). Diatomaceous earth for pest control. IPM practitioner14(5/6), 1-11.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.