Logo image
Logo image

Kotitekoinen hoitokeino silmäpussien hoitoon

2 minuuttia
Kotitekoinen hoitokeino silmäpussien hoitoon
Viimeisin päivitys: 26 helmikuuta, 2019

Tunnetko turhautuneisuutta kun heräät aamulla ja katsot peiliin nähden yhä nuo kamalat silmäpussit? Näin voi olla asianlaita ja mikä ehkä häiritsee sinua eniten on se, että jopa lepäämisen jälkeen sinulla on yhä nuo pussit silmiesi alla. Ota avuksi nämä helpot konstit silmäpussien hoitoon!

Helpot kotikonstit silmäpussien hoitoon

Silmäpussit eivät johdu ainoastaan unen puutteesta, mutta se voi olla yksi syy niihin. Ne ovat yleensä merkki huonosta ruokavaliosta, hengitysvaikeuksista, liiallisesta kofeiinin kulutuksesta tai stressistä. Mutta älä huolehdi!

Silmäpussien hoitoon on onneksi olemassa paljon kotihoitoja. Tänään kerromme sinulle, kuinka päästä eroon silmäpusseista muutamalla erittäin tehokkaalla kotitekoisella hoitokeinolla.

Some figure

Laita kostea pyyhe silmillesi

Joka ilta ennen kuin menet sänkyyn, jätä kostea pyyhe jääkaappiin. Kun heräät seuraavana aamuna, laita pyyhe otsasi ja silmiesi päälle. Voit myös hankkia silmämaskin, joka toimii aivan samalla tavalla.

Tämä kotitekoinen hoitokeino on tehokas ja auttaa vähentämään tulehdusta. Sinun tulee antaa pyyhkeen olla silmilläsi 5 minuuttia.

Teepussit tummien silmänympärysten päällä

Aina kun valmistat teetä, yritä säästää teepussit jääkaapissa. Kun ne ovat kylmiä ja kun sinulla on sopiva hetki, laita ne silmillesi 20 minuutiksi. Tämän ajan kuluessa sinun tulisi maata pitkälläsi saadaksesi parhaat tulokset.

Kahdenkymmenen minuutin jälkeen huuhtele silmäsi erittäin hyvin, koska tee saattaa tahria ihoa hieman. Vaikutus, joka niillä on silmäpusseihin ja tummiin silmänympäryksiin, on erinomainen, koska ne eivät vain vähennä tulehdusta, vaan ne myös vähentävät ihon tummuutta.

Käytä kurkkusiivuja silmäpussien hoitoon

Some figure

Kun olet saanut loppuun 20 minuutin teehoidon, voit myös laittaa yhden kurkkusiivun kunkin silmän päälle 10 minuutiksi. Kurkku sisältää paljon vettä ja se auttaa kosteuttamaan ihoasi tehden siitä pehmeän.

Aloe vera -hieronta silmillesi

Nappaa yksi aloe vera -kasvin lehti ja leikkaa se puoliksi. Uuta geeli tai “kristallit” ja hiero hellästi pyörivin liikkein silmiesi alle. Tällä kasvilla on paljon mahtavia ominaisuuksia, mukaan lukien sen kyky kosteuttaa ja kirkastaa ihoa.

Kookosöljyhieronta

Some figure

Jos sekoitat yhden ruokalusikallisen kookosöljyä yhteen ruokalusikalliseen manteliöljyä ja hierot sitten hellästi silmiesi alle jättäen sen 20 minuutiksi vaikuttamaan, huomaat varmasti, että silmäpussisi katoavat nopeasti. Huuhtele hyvin lämpimällä vedellä, kun nämä 20 minuuttia ovat kuluneet. Tämä on erittäin tehokas hoitokeino.

Lisävinkit silmäpussien hoitoon

Jos näistä hoitokeinoista huolimatta silmäpussit eivät vieläkään häviä, tämä tarkoittaa, että kehosi pyytää enemmän lepoa. Niinpä annamme sinulle muutamia lisäsuosituksia, jotta silmäsi voisivat vapautua tästä kamalasta tummasta väristä, joka ympäröi niitä.

Ensimmäinen askel on yrittää levätä vähintään 7-8 tuntia päivässä. Tämä on yksi parhaista tavoista eliminoida silmäpussit. Yritä myös käyttää päivittäin kosteuttavaa voidetta, joka on tehty erityisesti silmänympäryksille.

Nämä voiteet voivat saada ihon tällä alueella näyttämään paremmalta.

Yritä olla nauttimatta alkoholipitoisia juomia, tupakoimatta, nauttimatta liikaa kofeiinia tai olla syömättä hyvin rasvaisia ruokia. Tee kaikkesi, jotta noudattaisit terveellistä ruokavaliota, jossa on paljon hedelmiä ja kasviksia, ja harrastaisit liikuntaa.

Juo vähintään kaksi litraa vettä päivässä. Tämä on paras asia, jonka voit antaa – ei vain silmillesi (pussit poistamalla) – vaan myös koko kehollesi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Mukherjee, P. K., Nema, N. K., Maity, N., & Sarkar, B. K. (2013). Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. Fitoterapia. https://doi.org/10.1016/j.fitote.2012.10.003
  • Vrcek I, Ozgur O, Nakra T. Infraorbital Dark Circles: A Review of the Pathogenesis, Evaluation and Treatment. J Cutan Aesthet Surg. 2016;9(2):65–72. doi:10.4103/0974-2077.184046
  • Kappally, S., Shirwaikar, A., & Shirwaikar, A. (2015). Coconut oil – A review of potencial applications. Journal for Drugs and Medicines. https://doi.org/10.15254/H.J.D.Med.7.2015.149
  • John Hopkins Medicine. How to Get Rid of Bags Under Your Eyes. https://www.hopkinsmedicine.org/health/treatment-tests-and-therapies/how-to-get-rid-of-bags-under-your-eyes
  • Int J Mol Med. Author manuscript; available in PMC 2010 Dec 1. Published in final edited form as: Int J Mol Med. 2010 Dec; 26(6): 935–940. Chamomile, an anti-inflammatory agent inhibits inducible nitric oxide synthase expression by blocking RelA/p65 activity. doi: 10.3892/ijmm_00000545
  • African Journal of Biotechnology Vol. 10(7), pp. 1206-1216, 14 February, 2011. Exploring cucumber extract for skin rejuvenation. Available online at http://www.academicjournals.org/AJB DOI: 10.5897/AJB10.1072
  • Fitoterapia. 2013 Jan;84:227-36. Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. doi: 10.1016/j.fitote.2012.10.003. Epub 2012 Oct 23.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.