Logo image
Logo image

Kolme hoitokeinoa mintusta pahanhajuiseen hengitykseen

3 minuuttia
Mintun käyttö voi auttaa sinua pääsemään eroon pahanhajuisesta hengityksestä, jota monet ihmiset häpeävät.
Kolme hoitokeinoa mintusta pahanhajuiseen hengitykseen
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Halitoosiin eli pahanhajuiseen hengitykseen ei aina liity huonoa suuhygieniaa. Useimmiten pahanhajuinen hengitys on oire jostakin sairaudesta tai terveyden tilasta.

Esimerkiksi ruoansulatusongelmat voivat johtaa halitoosiin. Samoin tapahtuu, jos syöt usein voimakkaita ruokia, kuten sipulia, tulista kastiketta, valkosipulia ja niin edelleen. Toisinaan halitoosi taas ilmestyy siksi, että kärsit sairaudesta, joka tunnetaan myös “kuivana suuna”.

Vaikka jauhat purukumia ja käytät suusuihketta pahanhajuisen hengityksen peittämiseksi, eivät nämä hoitokeinot ole yhtä luonnollisia ja monet niistä ovat täynnä sokeria ja jopa pahempaa, myrkyllisiä sokerin korvikkeita.

Jatka lukemista selvittääksesi mitä pahanhajuiseen hengitykseen tehoavia kotihoitokeinoja voit tehdä mintusta.

Minttuhoidot pahanhajuiseen hengitykseen

1. Minttutee

Some figure

Yksi ensimmäisistä minttuhoidoista halitoosin lievittämiseksi on juoda sitä teenä. Tämä on erityisen hyvä hoitokeino talvella, koska kesällä saatat olla haluton juomaan kuumia juomia kuumuuden takia. Voit kuitenkin valmistaa teen ja antaa sen jäähtyä ennen juomista.

Ihanteellinen tapa minttuteen valmistamiseksi on käyttää tuoretta minttua – pysy kaukana valmiiksi pakatuista sekoituksista. (Tiedäthän, niistä teepusseista, jotka vain laitat kuumaan veteen.)

Tämä hoitokeino on paljon tehokkaampi, jos ostat tuoretta minttua kaupasta tai torilta. Saatat löytää luonnollisia mintunlehtiä myös muualta jonkun puutarhasta – kysy vaikka naapuriltasi. Mikä vielä parempaa – voit myös kasvattaa minttua itse!

  • Laita neljä tuoretta mintunlehteä pieneen kattilalliseen vettä.
  • Laita liedelle ja anna kiehua muutaman minuutin ajan.
  • Kun tee on valmis, anna sen hautua ja jäähtyä ennen juomista.

Tätä minttuteetä tulisi juoda 2-3 kertaa päivässä, mielellään aterioiden jälkeen. Voit juoda sitä aamiaisen aikana tai joka toisen aterian jälkeen. Tulet huomaamaan pian kuinka halitoosi paranee, kun saat raikkaan ja miellyttävänhajuisen hengityksen.

Lue myös: Kolme suuvesireseptiä pahanhajuiseen hengitykseen

2. Mintunlehtien pureskelu

Some figure

Tämä on toinen mielessä pidettävä minttuhoito, joka saa sinut tuntemaan olosi mukavammaksi hengityksesi suhteen. Valitse mintunlehtiä purukumin jauhamisen tai jonkin muun tuotteen sijaan, jotka eivät todella ratkaise ongelmaasi siten kuin mainokset uskottelevat sinulle.

  • Jo kahden mintunlehden pureskelu riittää raikastamaan hengityksesi ja vapauttamaan sen halitoosista.

Jotta se olisi tehokasta, sinun täytyy pitää mintunlehtiä suussa niin pitkään kuin vain voit. Suositeltava aika hyötyäksesi parhaiten näiden lehtien pureskelusta on 3-5 minuuttia.

Se on mahtava hoitokeino mukana kannettavaksi ja luonnollisin sekä tehokkain tapa saada välitöntä helpotusta milloin vain.

Jos suunnittelet syöväsi ulkona tai olet tapaamassa jonkun kahvin merkeissä, auttavat mintunlehdet ehkäisemään pahanhajuista hengitystä. Voit kantaa niitä mukanasi tai pyytää niitä ravintolassa tai kahvilassa.

Älä aliarvioi halitoosia, sillä se voi tehdä odottamattoman ilmaantumisen.

3. Luonnollinen minttujuoma

Viimeisin minttuhoito pahanhajuiseen hengitykseen on ihanteellinen kesällä, voit jopa halutessasi juoda sitä jäillä.

Ainesosat

  • Nippu mintunlehtiä
  • 2 kiiviä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 persikka
  • Vettä maun mukaan

Lue myös: Ota punajuurimehu osaksi ruokavaliota

Valmistus

  • Huuhtele hedelmät hyvin ja pilko ne. Pilko myös minttu hyvin.
  • Laita kaikki ainesosat tehosekoittimeen. Veden määrä riippuu omasta mausta, mikäli haluat sen olevan juoksevaa tai paksumpaa kuin smoothie.
  • Myös jos hunajan määrä tekee seoksesta liian makeaa sinun makuusi, vähennä sitä.
  • Kun se on hyvin sekoitettu, on se valmis tarjottavaksi.
  • On tärkeää juoda sitä aamuisin tyhjään vatsaan. Sitä voidaan kuitenkin juoda mihin aikaan päivästä vain. Huomaa, että sen tehokkuus on parempi, kun juot sitä sellaisenaan.

Tämä sekoitus parantaa pahanhajuista hengitystä, ei ainoastaan siksi että se raikastaa suuta, vaan myös siksi että sillä on rauhoittava vaikutus vatsaan ja se auttaa vapauttamaan myrkkyjä. Pidä mielessä, että huono ruoansulatus on yksi pahanhajuisen hengityksen pääaiheuttajista.

Yhteenveto

Oletko koskaan käyttänyt jotakin yllä mainituista minttuhoidoista pahanhajuisen hengityksen lievittämiseen? Mikä niistä antoi sinulle parhaan tuloksen? Toivomme, että mikäli kärsit halitoosista, kokeilet näitä kolmea helppoa luontaishoitoa.

Joka tapauksessa, mikäli pahanhajuinen hengitys jatkuu hyvästä suuhygieniasta huolimatta, on suositeltavaa käydä hammaslääkärissä muiden sairauksien, kuten reikien tai divertikuloosin pois sulkemiseksi. Nämä ongelmat voidaan ratkaista vain erityisen hoidon avulla.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.