Kokeile näitä keinoja harhauttaaksesi ruoanhimoa

Anna mielellesi tekemistä kun ruoanhimo iskee, äläkä anna periksi mieliteoille, joita saatat tuntea ollessasi tylsistynyt, väsynyt tai muutoin ilman tekemistä.
Kokeile näitä keinoja harhauttaaksesi ruoanhimoa
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Mitä voisit tehdä harhauttaaksesi ruoanhimoa päivän aikana? Ruoanhimo on suuri ongelma monille ihmisille, koska he yrittävät elää terveellistä elämää. Oletko yksi heistä? Kuinka harhautat ruoanhimoa? Onnistutko siinä?

Todellisuudessa se ei ole kovin helppoa. Annamme listan vinkeistä ja tavoista, jotka auttavat pääsemään ruoanhimon yli. Kokeile niitä ja löydä itsellesi sopiva tapa harhauttaaksesi ruoanhimoa.

Keinoja harhauttaaksesi ruoanhimoa

1. Mene kävelylle

Harhauttaaksesi ruoanhimoa kannattaa ohjata huomio muualle, kuten mennä kävelylle.

Ensimmäinen keino on kääntää ajatuksesi muualle ja tehdä jotain muuta. Yleensä ruoanhimo iskee kun olet väsynyt, stressaantunut tai ahdistunut. Kävely auttaa:

 • puhdistamaan mielen
 • parantamaan mielialaa
 • nostamaan energiatasoa
 • pudottamaan painoa, jos kävelet säännöllisesti vähintään 30 min kerrallaan

Vähentääksesi ruoanhimoa jo 15 min riittää. Voit ottaa jonkun mukaan kanssasi jakamaan ajatuksesi, ideasi ja vahvistamaan ihmissuhteitasi. Juo riittävästi ennen ja jälkeen kävelyn, sillä nestevajaus tuo nälän tunnetta.

2. Hengitä syvään ja meditoi

Toinen hyvä tapa taistella stressiperäistä ruoanhimoa vastaan on tehdä hengitysharjoituksia ja meditoida. Tarvitset vain:

 • hiljaisen paikan, jossa sinua ei häiritä muutamaan minuuttiin
 • hengitä syvään sisään ja laske neljään
 • pidätä hengitystä kahdeksan sekuntia
 • hengitä ulos vähitellen
 • toista neljä kertaa

Tunnet olosi paljon paremmaksi muutaman kerran jälkeen. Toista harjoitus lievittääksesi stressiä ja kireyttä. Voit myös kuunnella rentouttavaa musiikkia hengitysharjoituksen kanssa.

3. Syö terveellinen välipala

Jos ruoanhimo meinaa iskeä, syö terveellinen välipala.

Yritätkö taistella herkkuhimojasi vastaan? Tai jotain suolaista ja rapeaa vastaan? Todennäköisesti himo yllättää, koska et ole syönyt tarpeeksi viimeisten tuntien aikana.

Jos et ole syönyt viimeisten kahden tunnin aikana, syö terveellinen välipala tyydyttääksesi ruokahalusi. Kun himoitset makeaa, syö kuivattua tai tuoretta hedelmää. Kun himoitset rapeaa ja suolaista, ota pähkinöitä tai manteleita.

Kun ruoanhimo iskee aina samaan aikaan päivästä, ole valmiina ja valmista välipalasi etukäteen sitä hetkeä varten. Hyvä keino välttää himoa on syödä välipala juuri ennen kuin himo yleensä tulee.

4. Juo lasi vettä

Kun sinulla ei ole paljoa ajateltavaa, mielesi saattaa olla väsynyt ja kehosi reagoi haluamalla jotain epäterveellistä. Hyvä tapa viedä ruokahalua pois on juoda lasi vettä.

Näin harhautat aivojasi pitämällä ne nesteytettynä ja poissa siitä, mitä olit tekemässä. Nesteen tulee olla sokeritonta, kofeiinitonta ja ilman kemikaaleja. Voit lisätä veteen jäitä tai ehkä hieman sitruunamehua makua antamaan.

5. Leiki puhelimellasi

Puhelimella pelaaminen vie ajatuksesi pois ruoasta.

Videopelien kuten esimerkiksi Tetriksen tai muiden palapelien on todettu vievän ruokahalua. Lataa puhelimellesi vastaavanlainen peli, jota voit pelata.

Yhden pelin tulisi kestää vain noin kolme minuuttia, mikä on riittävä aika. Älä jumitu peliin äläkä stressaannu pelistä. Jos sinulla ei ole peliä, voit aina piirtää, mikä auttaa rauhoittumaan ja vie ruoanhimon tunnetta pois samantien.

6. Puhu jollekin

Yksi tapa päästä ruoanhimosta ja harhauttaa itseään on toiselle jutteleminen. Juttele työkaverillesi tai soita kumppanillesiVältä ruoasta puhumista, tai puhu vain terveellisistä ruoista.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Shahidi F., Ambigaipalan P., Omega 3 polyunsaturated fatty acids and their health benefits. Annu Rev Food Sci Technol, 2018. 9: 345-381.
 • Jensen T., Abdelmalek MF., Sullivan S., Nadeau KJ., et al., Fructose and sugar: a major mediator of non alcoholic fatty liver disease. J Hepatol, 2018. 68 (5): 1063.1075.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.