Logo image
Logo image

Kasvojen kohotus mesolangoilla – mistä siinä on kyse?

3 minuuttia
Ajan myötä iho menettää kimmoisuuttaan ja kiinteyttään. Ihon veltostumista voidaan hoitaa lankakohotuksella. Tulokset ovat välittömiä eikä toimenpide vaadi anestesiaa eikä sairaalassa oloa.
Kasvojen kohotus mesolangoilla – mistä siinä on kyse?
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Kirjoittanut Yamila Papa Pintor
Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Kasvojen kohotus mesolangoilla on hoito veltostuneelle kasvojen iholle. Ihon veltostuminen on ongelma, joka huolettaa sekä miehiä että naisia.

Kiinteän ihon saaminen ilman ikääntymisen merkkejä ei vaadi välttämättä kallista ja kivuliasta kosmeettista kirurgiaa. Nykyään vaihtoehtona on myös kasvojen kohotus mesolangoilla.

Tässä artikkelissa kerromme lisää tästä toimenpiteestä.

Kasvojen kohotus mesolangoilla tämä tulee tietää

Some figure

Kasvojen kohotus mesolangoilla tähtää ihon sisäisten kudosten nuorentamiseen korjaamalla ihon velttoutta. Toimenpide on nopea, se tehdään ilman viiltoja ja siinä käytetään biohajoavaa materiaalia. Tästä syystä kasvojen kohotus mesolangoilla on niin suosittua.

Kasvojen kohotus lankoja käyttämällä alkoi Japanissa. Se on peräisin tekniikasta, jota käytettiin ompeluun sydänleikkauksissa. Se ei aiheuta mitään ongelmia, esimerkiksi allergioita. Kohotuksessa käytetään polydioksanonimateriaalia.

Lankojen käyttö ihon kiristämisessä ei ole uutta, mutta tekniikat ovat tietysti kehittyneet ajan myötä.

Esimerkiksi 80-luvulla käytettiin “kultalankoja”. Suurin ongelma tässä menetelmässä oli se, että käytetyt materiaalit aiheuttivat haittavaikutuksia. Monilla ilmeni epäsäännöllisyyttä ihokudoksessa, hoidettu alue kovettui jne.

Kasvojen kohotus mesolangoilla palauttaa ihon ja kaulan kiinteyden eräänlaisen verkkomaisen kudelman kautta, jossa langat lomittuvat yhteen. Tämä “naamio” asetetaan sitten iholle pitämään paikallaan kasvokudosta.

Katso myös: Torju kasvojen veltostumista kotitreenillä

Kuinka kasvojen kohotus mesolangoilla tehdään?

Some figure

Ensinnäkin tämä tekniikka on 100 % räätälöityä jokaiselle. Se tehdään siis pitämällä mielessä jokaisen potilaan tarpeet, kuten ikä, kasvojen rakenne ja ihon veltostumisen aste.

Noin 10-20 lankaa upotetaan neulanohuella kanyylilla ihonalaiskudoksen läpi. Kun neula poistetaan, langat pysyvät kireinä itsestään. Tuloksena on kimmoisampi ja nuorekkaampi iho.

Yksi mesolankakohotuksen pääasiallisista hyödyistä on se, että sen jälkeen esiintyy hyvin vähän allergisia reaktioita tai hylkimisreaktioita. Langat eivät ole näkyviä ja vaativat toimenpiteen toistoa, jos tulokset halutaan pitää yllä.

Monet kutsuvat polydioksanonilankoja (PDO) “taikalangoiksi”, onhan niillä kyky muodostaa tukikudosta luonnollisesti. Samalla ne auttavat myös fibroblastien ja kollageenin muodostuksessa ympärilleen, mikä kiristää ja täyteläistää ihoa.

Tämän menetelmän tulokset ovat asteittaisia ja melko luonnollisia. Huomaat ensimmäiset muutokset kolmen viikon jälkeen, ja tulokset paranevat vielä 3 kuukautta toimenpiteen jälkeen.

Lankojen asettaminen kestää noin 30 minuuttia. Toimenpide tulee toistaa 6 kuukauden kuluttua.

Tämän kauneushoidon haittavaikutuksia ovat:

 • Punoitus niissä kohdissa, joista langat on upotettu.
 • Mustelmien muodostuminen, jos hiussuoni katkeaa.
 • Ohimenevä kipu (häviää 2-6 päivän sisällä).
 • Lievä turvotus.

Kasvojen kohotus mesolangoilla soveltuu yli 35-vuotiaille. Se sopii sekä miehille että naisille, jotka haluavat korjata, ehkäistä ja häivyttää kasvojen velttoutta. Sen voi yhdistää myös muihin hoitoihin, kuten mesoterapiaan, radiotaajuushoitoihin tai plasmahoitoihin.

On kuitenkin huomautettava, että tätä hoitoa ei suositella sellaisille ihmisille, joiden iho on huomattavan veltostunut johtuen korkeasta iästä, eikä myöskään ihmisille, jotka haluavat päästä eroon liikalihavuuden tai suuren painonpudotuksen aiheuttamasta ihon roikkumisesta.

Käy lukemassa: 5 kotikonstia ihon veltostumista vastaan

Lankakohotuksen hyödyt ja haitat

Some figure

Pääasiallisesti lankakohotusta käytetään seuraaviin:

Lankakohotusta voidaan käyttää myös kehon muihin osiin (pakarat, vatsa, rinnat, käsivarret jne.).

Tämän hoidon suurimpia hyötyjä ovat:

 • Välitön vaikutus, eikä se muuta kasvojen ilmeitä.
 • Toimenpide ei vaadi anestesiaa, sairaalassa oloa eikä erityisvalmisteluja.
 • Langat eivät ole näkyviä, mikä tekee lopputuloksesta luonnollisemman.
 • Toimenpiteestä ei seuraa arpia tai verenvuotoa. Hoidon voi lisäksi yhdistää muihin menetelmiin.
 • Käytetyt välineet ovat biologisia eivätkä aiheuta allergioita tai hylkimisreaktioita (ja hajoavat luonnollisesti).
 • Hoito on nopea ja se voidaan tehdä niin monta kertaa kuin on tarpeen.

Toisaalta hoitoon liittyy myös joitakin haittapuolia:

 • Joillakin potilailla voi esiintyä mustelmia, turvotusta tai lievää tulehdusta.
 • Jos toimenpiteen tekevällä henkilöllä ei ole kokemusta, kasvoihin voi jäädä epäsymmetrisyyttä.
 • Tulokset eivät ole pysyviä ja ne katoavat vähitellen, jos niitä ei ylläpidetä. 12 kuukauden kuluttua langoista ei näy enää jälkiä, ellei toimenpidettä tehdä uudestaan.
 • Hyvin pienellä todennäköisyydellä kiristyslanka voi katketa ja vaarantaa terveyden.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Aracil Kessler, J. P., De Francia Cachon, S., Vicent Dols, A., Llorens Salvador, M., Esteban Masanet, M., Martin García, R. F., & Llobet Merce, J. (2006). Lifting frontal apoyado en malla de polipropileno. Cirugía Plástica Ibero-Latinoamericana32(1), 01-09.
 • Flórez Méndez, M., & Trelles, M. A. (2008). La técnica” Face up”: lifting facial mini-invasivo con hilos tensores. Cirugía Plástica Ibero-Latinoamericana34(1), 27-40.
 • Silva-Siwady, J. G., & Ocampo Candiani, J. (2003). Corrección de flaccidez facial con hilos APTOS. Dermatología Cosmética, Médica y Quirúrgica, 1(4), 224-229.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.