Karkota ihosieni näillä 5 luontaishoidolla
Sienestä johtuvat ihotulehdukset ovat tulosta siitä, että iholla on liiallista hiivan ja muiden mikro-organismien kasvua, jotka hyökkäävät silloin kun ihmisen vastustuskyky heikkenee. Kyseessä on tavallinen ongelma, johon kuuluvat valkoiset ja punaiset läikät iholla. Näihin voi liittyä karkeutta, kutinaa ja punoitusta.
Tätä pidetään esteettisenä ongelmana, sillä se tekee ihon epämiellyttävän näköiseksi, mutta tämän lisäksi kyseessä voi olla varoitus herkkyydestä ja ihon tulehduksista, jotka tarvitsevat hoitoa.
Hyvä uutinen on se, että tähän ongelmaan on olemassa monia täysin luonnollisista tuotteista koostuvia ratkaisuja. Näiden hoitojen ansiosta pystyt pysäyttämään sienen kasvun, ja ne hallitsevat sienen valloille pääsyn aiheuttamia oireita.
Tässä artikkelissa haluamme siis kertoa viidestä parhaasta hoidosta, jotka kannattaa ottaa avuksi silloin kun huomaat tällaisen tulehduksen merkkejä ihollasi.
Jatka lukemista ja ota seuraavat reseptit muistiin – karkota ihosieni täysin luonnollisesti.
1. Karkota ihosieni luonnonjogurtin ja hunajan avulla
Seos luonnonjogurtista ja hunajasta tarjoaa hoidon joka sisältää runsaasti probiootteja, entsyymejä ja luonnollisia happoja, jotka auttavat säätelemään ihon pH-tasoa.
Sen yhdisteet pysäyttävät sienen kasvun sekä edistävät terveellisten bakteerien tasapainoa, jotta voisit parantaa vastustuskykyäsi.
Tarvittavat ainekset
- 3 ruokalusikallista luonnonjogurttia
- 1 ruokalusikallinen hunajaa
Näin valmistat tämän hoidon
- Sekoita hunaja ja jogurtti kulhossa.
Tee hoito näin
- Hiero seosta niille alueille joilla on sientä, ja anna sitten vaikuttaa 20 minuutin ajan.
- Huuhtele iho lämpimällä vedellä ja toista hoitoa kahdesti päivässä.
Lue aiheesta lisää: Helppo kotitekoinen jogurtti
2. Merisuola ja ruusuvesi
Luonnollinen kuorinta-aine merisuolasta ja ruusuvedestä voi olla hyvä apu kuolleiden ihosolujen poistamisessa, joita on sienestä kärsivillä ihoalueilla.
Seos on tehokas valinta siksi että sen ominaisuudet torjuvat hiivaa, ja hoidon avulla voit estää muitakin ihon terveyttä heikentäviä ongelmia ilmaantumasta. Karkota ihosieni ja pidä muutenkin terveydestäsi huolta merisuolan avulla!
Tarvittavat ainekset
- 2 ruokalusikallista merisuolaa
- 4 ruokalusikallista ruusuvettä
Näin tämä hoito valmistetaan
- Laita merisuola astiaan ja kostuta sitten ruusuvedellä.
Tee hoito näin
- Hiero seosta sienestä kärsiville alueille pyörivin liikkein, ja anna sitten vaikuttaa 20 minuutin ajan.
- Huuhtele ja toista hoitoa, kunnes ihon kunto kohenee.
3. Aloe vera ja oreganoöljy
Aloe veran geeli on yksi parhaista luonnollisista tuotteista ihon tulehdusten hoitamiseksi. Sen kosteuttavat yhdisteet sekä sientä ja mikrobeja torjuvat tekijät nopeuttavat tulehdusten parantumista.
Geelin avulla voit vahvistaa tehokkaan oreganoöljyn vaikutuksia – tämä tuote sisältää runsaasti antioksidantteja ja rasvahappoja, ja se tehostaa ihon uusiutumisen prosessia.
Tarvittavat ainekset
- 3 ruokalusikallista aloe veran geeliä
- 1 teelusikallinen oreganoöljyä
Näin tämä hoito valmistetaan
- Sekoita aloe veran geeli oreganoöljyyn.
Tee hoito näin
- Hiero seosta sienen alueelle ja anna olla puolen tunnin ajan.
- Huuhtele sitten lämpimällä vedellä ja toista hoitoa kahdesti päivässä.
4. Valkosipuli ja oliiviöljy
Valmistamalla mikrobeja ja sientä torjuvan tahnan valkosipulista ja oliiviöljystä pystyt lievittämään ihon ärtymistä, joka johtuu hallitsemattomasta sienen ja bakteerien kasvusta.
Seoksen ominaisuudet laittavat lopun tulehduksen kehittymiselle sekä kosteuttavat niitä kudoksia, jotka ovat kyseisten mikro-organismien vaikutuksen alaisina.
Tarvittavat ainekset
- 2 tuoretta valkosipulinkynttä
- 3 ruokalusikallista oliiviöljyä
Näin tämä hoito valmistetaan
- Murskaa valkosipuli kunnes saat aikaan tahnan.
- Lisää mukaan oliiviöljy ja sekoita ainekset hyvin, kunnes saat muodostettua tasaisen seoksen.
Tee hoito näin
- Levitä seosta sienen alueelle ja anna vaikuttaa 20 minuutin ajan.
- Huuhtele iho lämpimällä vedellä, ja jos tarpeen, toista hoitoa kahdesti päivässä.
Lue aiheesta lisää: 5 hoitoa iholle oliiviöljystä
5. Kookosöljy ja sitruunamehu
Kookosöljy ja sitruunamehu on yhdistelmä, jonka elintärkeät ravinteet auttavat tuhoamaan candidaa ja muun tyyppisiä sieniä.
Sen sisältämä kapryylihappo muuttaa sitä ympäristöä jossa nämä organismit lisääntyvät, ja se saa siten tulehduksen leviämisen pysähtymään.
Tarvittavat ainekset
- 3 ruokalusikallista luomukookosöljyä
- 2 ruokalusikallista sitruunamehua
Näin tämä hoito valmistetaan
- Sekoita luomukookosöljy sitruunamehuun.
Tee hoito näin
- Laita seosta sienestä kärsivälle alueelle ja hiero hyvin kunnes saat sen imeytymään ihoon.
- Anna olla puolen tunnin ajan, ja lopuksi huuhtele runsaalla vedellä.
- Toista hoitoa joka ilta ennen kuin menet nukkumaan.
Huomaa: Vältä ihon altistamista auringolle tämän hoidon aikana. Sitruuna aiheuttaa nimittäin ihon herkkyyttä, mikä lisää riskiä saada läiskiä auringon UV-säteiden vuoksi.
Oletko huomannut ihollasi muutoksia, jotka kertovat sienestä? Ota tässä tapauksessa avuksesi joku näistä hoidosta, niin voit hallita tätä ongelmaa luonnollisesti ja tehokkaasti – karkota ihosieni näiden reseptien avulla nopeasti.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- McCarty, T. P., & Pappas, P. G. (2016). Invasive Candidiasis. Infectious Disease Clinics of North America. https://doi.org/10.1016/j.idc.2015.10.013
- Delavenne, E., Cliquet, S., Trunet, C., Barbier, G., Mounier, J., & Le Blay, G. (2015). Characterization of the antifungal activity of Lactobacillus harbinensis K.V9.3.1Np and Lactobacillus rhamnosus K.C8.3.1I in yogurt. Food Microbiology. https://doi.org/10.1016/j.fm.2014.04.017
- Israili, Z. H. (2014). Antimicrobial properties of honey. American Journal of Therapeutics. https://doi.org/10.1097/MJT.0b013e318293b09b
- Rosca-Casian, O., Parvu, M., Vlase, L., & Tamas, M. (2007). Antifungal activity of Aloe vera leaves. Fitoterapia. https://doi.org/10.1016/j.fitote.2006.11.008
- Li, W. R., Shi, Q. S., Liang, Q., Huang, X. M., & Chen, Y. Ben. (2014). Antifungal effect and mechanism of garlic oil on Penicillium funiculosum. Applied Microbiology and Biotechnology. https://doi.org/10.1007/s00253-014-5919-9
- Ogbolu, D. O., Oni, A. A., Daini, O. A., & Oloko, A. P. (2007). In Vitro Antimicrobial Properties of Coconut Oil on Candida Species in Ibadan, Nigeria. Journal of Medicinal Food. https://doi.org/10.1089/jmf.2006.1209
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.