Kanelin hyödyt kasveille

Kanelin tarjoamat hyödyt ovat mahtavia puutarhanhoidossa, kun haluat suojella kasveja tuholaisilta ja vaivoilta. Kanelilla ei ainoastaan ole sienten vastaisia ominaisuuksia, vaan se tarjoaa myös monia ravinteita maaperälle. Aivan kuin siinä ei olisi vielä tarpeeksi, sen vahva tuoksu pitää myös tuholaiset kaukana. 
Kanelin hyödyt kasveille

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kanelia on käytetty jo tuhansien vuosien ajan sekä ruoanlaitossa että luonnollisena lääkkeenä. Harvat meistä kuitenkin tietävät, että kanelin tarjoamat hyödyt ovat myös mahtavia puutarhanhoidossa ja se pitää puutarhakasvit terveinä ilman tarvetta käyttää haitallisia kemikaaleja. Alla voit lukea mitkä ovat kanelin hyödyt kasveille.

Vaikka nykyään onkin lannoitteita ja torjunta-aineita, jotka auttavat pitämään puutarhan kunnossa, ovat monet päättäneet alkaa käyttää kanelia korvaavana aineena. Ei ainoastaan siksi että se on halvempaa kuin perinteiset kaupalliset vaihtoehdot, vaan myös siksi, että se on 100 % ekologinen ja turvallinen vaihtoehto.

Parasta on se, että se auttaa ratkaisemaan useita ongelmia ja sen seurauksena sinun ei tarvitse käyttää jokaiseen ongelmaan tarkoitettuja erityisiä aineita.

Jatka lukemista selvittääksesi yksityiskohtaisesti, kuinka voit kääntää nämä kanelin tarjoamat hyödyt parhaaksi puutarhanhoitomenetelmäksesi.

Kanelin hyödyt kasveille sisällä ja puutarhassa

Kanelilla on mielenkiintoisia käyttötarkoituksia puutarhanhoidossa. Vaikka olemmekin kaikki jo tottuneet pitämään sitä pelkästään keittiössä, on se oikeastaan todella monipuolinen monissa muissa kotitaloustehtävissä.

Haluatko pitää puutarha- ja sisäkasvisi terveinä? Lue kuinka voit käyttää kanelia siihen.

1. Tuholaistorjunta

kanelin hyödyt kasveille niitä istutettaessa

Sen sijaan että ostat kalliita, myrkyllisiä kemiallisia torjunta-aineita puutarhaasi, käytä vain hieman kanelia. Sen tunkeutuvan aromin ja ominaisuuksien ansiosta tämä ainesosa pitää hyttyset loitolla ja tuholaiset poissa kasveja herkuttelemasta.

Käyttö

 1. Ota sen verran kanelia kuin koet tarpeelliseksi ja levitä sitä kasvien ympärille tai mihin vain muuhun paikkaan, jossa on tuholaisia.
 2. Toista 2-3 viikon välein.

2. Se taistelee sieniä vastaan

Pitääksesi puutarhakasvit terveinä, on tärkeää hankkia tuote, joka ehkäisee sienten kasvua. Onneksi kaneli voi suojata kasveja näiltä bakteereilta sen sienten vastaisten ja desinfioivien rakenneosien ansiosta.

Käyttö

 1. Ripottele hieman kanelia niille kasvin alueille, joissa on selkeitä merkkejä homeesta tai sienestä.
 2. Toista hoito, mikäli ne eivät katoa muutaman päivän päästä.

3. Vihannesten suojaaminen

tomaatit kasvamassa

Kukaan ei halua vihannestensa kehittävän tauteja, varsinkaan silloin kun ne vielä kasvavat. Ongelma on siinä, että maaperän huonokuntoisuus ja sienen leviäminen voivat hyökätä milloin vain. Kanelia voidaan kuitenkin käyttää lannoitteena.

Käyttö

 1. Levitä hieman kanelia maahan, aivan kasvin juuren ympärille.
 2. Käytä kerran viikossa.

4. Leikkauskohdan ylläpitäminen

On useita kaupallisia tuotteita, jotka edistävät juurtumisen onnistumista leikkauskohdissa. Sinun ei tarvitse käyttää rahaa niihin, kokeile vain tätä helppoa keinoa: levitä kanelia leikkauskohdan varteen ennen sen istuttamista.

Jos puutarhaongelmat estävät sinua saamasta hyviä tuloksia, on toinen vaihtoehto valmistaa sienitautiresepti yhdistämällä kanelin aspiriiniin.

Noudata alla olevia ohjeita:

Ainesosat

 • 1 rkl kanelia
 • 500 ml vettä
 • 2 jauhettua aspiriinitablettia

Valmistus

 1. Lisää kaikki ainesosat astiaan ja sekoita, kunnes ne ovat hyvin sekaisin.
 2. Anna vetäytyä 12 tunnin ajan ja siivilöi pois mahdolliset jäämät.

Käyttö

 • Liota leikkauskohtia nesteessä kahden tunnin ajan.
 • Istuta ne sitten tavalliseen tapaan.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: Kasvit osana kodin sisustusta

5. Paranna kasvien haavat

kanelin hyödyt kasveille sisällä kodissa

Liiallisen karsimisen jälkeen kasvit saattavat kärsiä iskuista tai haavoista, joiden on tapana tulla sienten ja muiden haitallisten bakteereiden saastuttamiksi. Onneksi voit antaa niille suojaavan kerroksen kanelia tämän ongelman ehkäisemiseksi.

Käyttö

 1. Ripottele kanelia vahingoittuneelle kasville nopeuttaaksesi sen paranemisprosessia.

6. Sisäkasvit

Kanelia voidaan tietenkin käyttää myös vaihtoehtoisena tapana pitää sisäkasvit terveinä. Ominaisuuksiensa ja ravinteidensa ansiosta se voi estää niitä lakastumasta tai sairastumasta. Lisäksi se estää kirvoja.

Käyttö

 • Ripottele pieni määrä kanelia suoraan kasvien ruukkuihin.
 • Toista 2-3 viikon jälkeen pitääksesi yllä sen vaikutusta.

Kuten huomaat, kaneli tarjoaa mielenkiintoisia hyötyjä puutarhakasvien pitämiseksi terveinä. Jos et ole vielä kokeillut sitä, käytä sitä korvataksesi ympäristölle haitalliset myrkylliset kemikaalit.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
7 tapaa hyödyntää etikkaa puutarhassa
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
7 tapaa hyödyntää etikkaa puutarhassa

Monia kodin tuotteita voidaan tunnetusti käyttää useampiin tarkoituksiin. Etikka on yksi niistä. Tiesitkö, että voit hyödyntää etikkaa puutarhassa?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • American Chemical Society. “Cinnamon Oil Kills Mosquitoes.” ScienceDaily. ScienceDaily, 16 July 2004. www.sciencedaily.com/releases/2004/07/040716081706.htm

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.