Kahvin nauttiminen aamiaisella ja sen hyödyt
Oletko yksi niistä ihmisistä jotka eivät voi aloittaa päiväänsä ilman kahvikupillista? No, se ei itse asiassa ole lainkaan pahitteeksi, kunhan tiedät mitkä ruoka-aineet ovat hyviä nauttia sen kanssa. Kahvi on veden jälkeen maailman toiseksi nautituin juoma. Tässä artikkelissa kerromme kahvin hyödyt aamiaisella nautittuna!
Kahvin hyödyt aamiaisella
On olemassa paljon ihmisiä, jotka lähtevät aamulla töihin juoden vain kupillisen kahvia. Se on huono tapa, joka vaikuttaa negatiivisesti terveyteen. Päivän aloittaminen ilman aamupalaa ja ilman tarvittavia ravinteita vaikuttaa suuresti ravitsemukseemme.
Meidän täytyy ajatella aamiaista yhtenä päivän tärkeimmistä hetkistä kehollemme. Skippaamalla aamiaisen olemme varmasti nälissämme lounasaikaan mennessä: tämä voi johtaa painonnousuun pitkällä tähtäimellä.
Älä koskaan aliarvioi aamiaisen tärkeyttä. Lähdetäänpä katsomaan joitakin kahvin juomisen hyötyjä aamiaisella.
1. Se herättää meidät, parantaen tarkkaavaisuutta ja muistia
Ei ole mitään parempaa kuin pieni avitus aamuisin. Tämä pieni buusti on täydellinen aamun muutamana ensimmäisenä tuntina herättämään meidät ja toimittamaan täydellisen annoksen kofeiinia.
Monen ihmisen kohdalla kahvilla on kyky poistaa päänsärkyä, mutta joissakin tapauksissa se voi itse asiassa laukaista ne. Niinpä meidän tulee tietää parhaat ajat juoda kahvia saadaksemme sen maksimaaliset hyödyt.
Kahvi on loistava keskushermostostimulantti joten sinun täytyy olla varovainen kuinka paljon kahvia juot. Älä juo koskaan enempää kuin 2-3 kupillista päivässä. Kun sanomme kuppi, emme tarkoita todella suuria mukeja.
2. Se on lastattu antioksidanteilla
Kahvissa on runsaasti antioksidantteja, jotka vahvistavat solujamme ja suojelevat niitä vapailta radikaaleilta. Se suojelee meitä oksidatiiviseltä stressiltä joten sen juominen aamulla on jopa lääkinnällinen tapa. Vihreässä kahvissa on enemmän antioksidantteja ja se on jopa parempi polttamaan rasvaa.
3. Se suojelee hyviä bakteereja suolistossa
Tämä on totta. Kupillinen kahvia toimii kuin probiootti huolehtien suoliston bakteerikannasta. Tämä suojeleva vaikutus säätelee osiamme todella terveellä tavalla, suojellen meitä monilta sairauksilta.4. Kahvi edistää ruoansulatusta
Et ehkä tiennyt, mutta kahvi stimuloi mahanesteitä, parantaen ruokien hajoamista ja ravintoaineiden imeytymistä. Se on paras ottaa kahdesti päivässä parantamaan vatsan toimintoja ja koko ruoansulatusjärjestelmää yleisesti.
5. Se suojelee maksaa
Kahvin vaikutuksesta maksan terveyteen on tehty monia tutkimuksia ja tulokset ovat aina valaisevia. Se auttaa huolehtimaan maksan soluista, välttämään sellaisia sairauksia kuten maksakirroosia tai rasvamaksaa. Pidä mielessä, että kulutusta pitää kuitenkin rajoittaa 2 – 3 kupilliseen päivässä.
6. Mieti mitä syöt kahvisi kanssa
Meidän täytyy olla huolellisia. Perinteisen aamiaisen on tunnettu olevan yksi terveellisimmistä aterioista. Se on kaikille tuttu: kupillinen kahvia, lasillinen appelsiinimehua ja lämmin, voideltu paahtoleipä. Asiantuntijat sanovat että tämä ei ole hyväksyttävää.
Kun nautit kahvia appelsiinimehun kanssa, aamiaisestasi tulee liian hapokas. Ja lisäksi jos appelsiinimehu on supermarketeissa myytävää eikä vastapuristettua, se ei tarjoa samaa määrää C-vitamiinia tai antioksidantteja. Paras vaihtoehto on täysin luonnollinen ja vasta puristettu mehu.
Joten mitä meidän pitäisi sitten syödä kahvin kanssa? Sinun pitäisi aloittaa aamusi lasillisella lämmintä vettä sitruunan kera. Tunti myöhemmin, syö aamiainen normaalisti. Älä syö valkoista paahtoleipää: se sisältää rasvoja ja jalostettuja jauhoja, jotka tekevät aamiaisesta vähemmän terveellisen.
Paras idea on yhdistää kahvi aamiaiseen johon kuuluu kaurapuuro ja vähän soijamaitoa, vähän pähkinöitä ja pala hedelmää kuten päärynää tai omenaa. Varmista että hedelmä on tuore. Hillot ja marmeladit eivät toimi, sillä liiallinen, valkaistu sokeri ei ole hyväksi.
Jos haluat kahvisi pienen voileivän kanssa, täysjyväkauraleipä olisi paras, yhdistettynä palaan kalkkunan rintaa ja avokadoa. Tulet rakastamaan sitä, ja voit lähteä kotoasi aamulla kaikkien niiden ravintoaineiden kanssa joita tarvitset jaksaaksesi lounaaseen asti.
Muista, että kahvin juominen aamisella voi olla terveellistä, älä vain väärinkäytä sitä loppupäivän aikana. Muista nämä kahvin hyödyt ja haitat nauttiessasi sitä aamuisin!
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Esquivel, P., & Jiménez, V. M. (2012). Functional properties of coffee and coffee by-products. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2011.05.028
- George, S. E., Ramalakshmi, K., & Rao, L. J. M. (2008). A perception on health benefits of coffee. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408390701522445
- Dórea, J. G., & da Costa, T. H. M. (2005). Is coffee a functional food? British Journal of Nutrition. https://doi.org/10.1079/bjn20051370
- Hindmarch, I., Rigney, U., Stanley, N., Quinlan, P., Rycroft, J., & Lane, J. (2000). A naturalistic investigation of the effects of day-long consumption of tea, coffee and water on alertness, sleep onset and sleep quality. Psychopharmacology, 149(3), 203-216.
- Nehlig, A., Daval, J. L., & Debry, G. (1992). Caffeine and the central nervous system: mechanisms of action, biochemical, metabolic and psychostimulant effects. Brain Research Reviews, 17(2), 139-170.
- Svilaas, A., Sakhi, A. K., Andersen, L. F., Svilaas, T., Strom, E. C., Jacobs Jr, D. R., … & Blomhoff, R. (2004). Intakes of antioxidants in coffee, wine, and vegetables are correlated with plasma carotenoids in humans. The Journal of nutrition, 134(3), 562-567.
- Asano, I., Umemura, M., Fujii, S., HOSHINO, H., & IINO, H. (2004). Effects of mannooligosaccharides from coffee mannan on fecal microflora and defecation in healthy volunteers. Food science and technology research, 10(1), 93-97.
- Klatsky, A. L., Morton, C., Udaltsova, N., & Friedman, G. D. (2006). Coffee, cirrhosis, and transaminase enzymes. Archives of internal medicine, 166(11), 1190-1195.
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.