Inkivääri avuksi hiustenlähtöön

Inkivääri avuksi hiustenlähtöön
Valeria Sabater

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Valeria Sabater.

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Ihanan mausteinen inkivääri on kokkaajien suosikkimauste. Inkiväärillä on monia terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia, jotka on tunnettu etenkin itämaisen lääketieteen parissa jo vuosisatoja. Inkivääri on kotoisin Aasiasta, jossa sitä on viljelty jo muinaisista ajoista lähtien.

Inkivääri sisältää runsaasti eteerisiä öljyjä, vitamiineja, mineraaleja, antioksidantteja ja aminohappoja. Inkivääri toimii upeasti hiustenlähdön ehkäisijänä – kokeile sitä heti!

 Miten inkivääri ehkäisee hiustenlähtöä?

hiusharva ja irtohiuksia

Inkiväärin monet käyttötavat tekevät siitä yhden parhaista luonnollisista hoitokeinoista moneen vaivaan. Sen luonnolliset ominaisuudet sopivat muun muassa seuraavien ongelmien hoitoon:

 • Vähentää reumasta ja kuukautisista aiheutuvia kipuja
 • Sopii hyvin flunssan ja vilustumisen hoitoon
 • Parantaa verenkierron ongelmia
 • Soveltuu masennuksen hoitoon
 • Vähentää stressiä
 • Parantaa ruuansulatuksen toimintaa

Mitä tulee hiustenlähdön estämiseen ja hiusten kasvun stimuloimiseen, on inkiväärillä siihen tehokkaat keinot. Keskitymme tässä artikkelissa erityisesti päänahan ja hiusten ongelmien hoitoon inkiväärillä.

Inkivääri kiihdyttää verenkiertoa päänahassa, mikä ruokkii hiustuppea ja stimuloi sitä kasvamaan ja vahvistumaan. Inkiväärin rasvahapot puolestaan ovat hyväksi hauraille hiuksille, sillä ne tukevat ja ravitsevat hiusta juuresta lähtien ja pitävät sen hyvässä kunnossa.

Olet varmasti tietoinen siitä, että hilse saattaa joskus aiheuttaa hiustenlähtöä. Kutiseva ja hilseilevä päänahka aiheuttaa raapimista, jonka mukana hiuksia lähtee irti. Jatkuva hinkkaaminen ja peseminen vain pahentaa ongelmaa.

Usein käytämme paljon rahaa hilseshampoisiin ja öljyhoitoihin, mutta joidenkin tuotteiden kemikaalit voivat ärsyttää kuivaa päänahkaa entisestään, etenkin jos päänahka on raavittu rikki. Joskus kaupan tuotteet voivat aiheuttaa herkkäihoisilla jopa allergisia reaktioita.

Inkivääri puolestaan on täysin luonnollinen ja suurimmalle osalle turvallinen tuote hilseen hoitoon. Inkiväärillä on desinfioiva vaikutus, joka puhdistaa päänahkaa.

Näin teet päänahkaa hoitavan naamion inkivääristä

inkivääri jauheena ja kokonaisena

Tämä helppo hoito valmistuu nopeasti, sillä siihen ei tarvita kuin kaksi ainesta. Hoitoa tulisi käyttää joka toinen päivä kuukauden ajan. Hoito toimii parhaiten, jos hierot sitä pyörivin liikkein päänahkaan ainakin 15 minuutin ajan. Hierominen auttaa hoitoa tunkeutumaan syvälle päänahkaan ja hiusten juuriin jolloin se imeytyy tehokkaasti. Tähän hoitoon tarvitset:

 • Yhden ruokalusikallisen raastettua tuoretta inkivääriä
 • Yhden ruokalusikallisen jojobaöljyä tai oliiviöljyä

Näin valmistat inkiväärihoidon hiuksillesi:

 • Tarvitset palasen inkiväärin juuresosaa, josta leikkaat muutaman sentin mittaisen palan irti. Kuori ja raasta se niin, että saat täyden ruokalusikallisen.
 • Kaada ruokalusikkaan joko jojobaöljyä tai oliiviöljyä. Suosittelemme jojobaa, mutta jos et löydä sitä lähikaupastasi, niin myös oliiviöljy käy hyvin.
 • Laita kummatkin ainekset pieneen kulhoon ja sekoita kunnes saat tasaisen seoksen. Hoito saattaa vaikuttaa hyvin öljyiseltä, mutta öljy ravitsee hiusta tehokkaasti. Samalla se poistaa kuivaa ja kuollutta ihoa, sekä jättää jälkeensä pehmeän ja terveen tuntuisen päänahan. Inkivääri tuoksuu hyvältä etenkin yhdessä jojoban kanssa, ja raikastaa päänahan.
 • Levitä hoito pyyhekuiviin hiuksiin. Tee tämä ennen suihkussa käyntiä ja shampoopesua. Voit kosteuttaa hiukset esimerkiksi sumutinpullolla. Hiero hoito syvälle päänahkaan ja keskity painamaan päätä sormenpäilläsi, niin että verenkierto kiihtyy. Hiero päänahkaa ainakin 15 minuuttia.
 • Vähitellen alat tuntea lämmön tunnetta päänahassasi, mikä on merkki siitä, että inkivääri alkaa vaikuttaa. Inkiväärin hapot ja mausteisuus voi tuntua kihelmöintinä, mikä on täysin normaalia. Anna hoidon vaikuttaa vielä 5 minuuttia hieronnan jälkeen ja huuhtele sitten hiukset lämpimällä vedellä. Älä käytä kuumaa vettä. Pese hiukset normaaliin tapaan shampoolla. Saatat joutua toistamaan shampoopesun kahdesti poistaaksesi kaiken öljyn.
 • Tämä helppo hoito ei pelkästään estä hiustenlähtöä ja katkeilua, vaan myös vahvistaa hiusta ja estää hilseen syntymistä. Toteuta hoito joka toinen päivä kuukauden ajan ja tulet huomaamaan vaikutuksen varmasti.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.