Logo image
Logo image

Hoida kuivia kantapäitä luontaistuotteilla

3 minuuttia
Vaikka kantapäät jäävätkin yleensä täysin ilman huomiotta, kannattaa nähdä hiukan vaivaa tämänkin ihoalueen hyvinvoinnin eteen. Ihoa on hyvä kosteuttaa - etenkin jos et halua vaivaksesi kuivia kantapäitä.
Hoida kuivia kantapäitä luontaistuotteilla
Viimeisin päivitys: 03 huhtikuuta, 2019

Kuivat kantapäät voivat tehdä jaloista melko epämiellyttävän näköiset. Jos tämä on myös omana vaivanasi, saatat tuntea olosi epämukavaksi paljain jaloin, sillä iho on halkeileva ja huonosti hoidetun näköinen. Ota avuksesi nämä luonnontuotteet, hoida ja kosteuta kuivia kantapäitä tehokkaasti!

Usein pelkkä kosteusvoide ei kuitenkaan riitä saamaan ongelmaa hallintaan. Nyt siis kerromme yhdeksästä luonnollisesta ja kotona helposti toteutettavasta hoidosta, sekä parhaista suosituksista kuinka hoitaa kuivia kantapäitä.

Näin teet jaloistasi taas kauniit – kokeile ja totea näiden luontaistuotteiden teho!

Hoida kuivia kantapäitä luonnollisesti

Some figure

Jotta voisit korjata tämän iho-ongelman, on tärkeää olla johdonmukainen valitsemasi hoidon kanssa, olipa se mikä tahansa. Useimmille meistä pelkkä kosteusvoide ei ole riittävä apu. Hemmottele siis jalkojasi, ja hoida kuivia kantapäitä näillä tehokkailla kuorivilla, kosteuttavilla ja ravitsevilla hoidoilla.

Haluamme myös kertoa eräistä tekijöistä, kuten esimerkiksi ruokavaliosta ja kävelytyylistä, joilla on merkittävää vaikutusta kantapäiden ihoon.

1. Kuuma vesi ja ruokasooda

Some figure

Voit käyttää tätä hoitoa kuiviin kantapäihin kaksi kertaa viikossa. Tarvitset vain jalkakylvyn, joka koostuu kuumasta vedestä ja ruokasoodasta – sitten anna vain koko kehosi rentoutua!

 • Liota jalkoja vedessä 20-30 minuutin verran. Iho tulee pehmentymään, ja siten kantapäät on helpompi myöhemmin kuoria ja kosteuttaa.

2. Kuorinta merisuolalla ja oliiviöljyllä

Jalkakylvyn jälkeen, tai milloin tahansa, voit kuoria jalkasi sekoittamalla yhtä suuret määrät karkeaa merisuolaa ja oliiviöljyä. Tämä seos on helppo ja tehokas ratkaisu alueen kuorimiseksi tehokkaasti.

 • Hiero jalkoja kunnolla, ja etenkin kantapäitä, ja jatka noin viiden minuutin verran kummankin jalan osalta.
 • Merisuola on kyvykäs luonnollinen kuorinta-aine, ja se on loistava apu kuolleiden ihosolujen poistamiseksi. Oliiviöljy sen sijaan ravitsee ihoa syvältä.

3. Sheavoi ja ruusu: naamio jalkojen iholle

Some figure

Me suosittelemme tämän naamion käyttöä kerran viikossa, ja seos kannattaa jättää vaikuttamaan puoleksi tunniksi.  Jotta voisit pehmentää kuivaa ja kovaa ihoa kantapäissäsi, suosittelemme erittäin ravitsevien ainesten hyödyntämistä, joita ovat esimerkiksi sheavoi ja ruusuöljy.

 • Sheavoi antaa ihollesi ravinteita ja joustavuutta, ja ruusuöljy tukee solujen uudistumista.
 • Yhdessä nämä ainekset ovat täydellinen ratkaisu hyvin kuivalle iholle.

4. Vihreä savi-jogurttinaamio

Jos jalkasi eivät ole kovin pahasti halkeilevat, voit valita avuksi vihreän teen ja jogurtin, joista valmistat naamion. Vaikka savi yleensä toimiikin ihoa kuivattaen, sen sekoittaminen jogurttiin tarjoaa itse asiassa aivan erinomaisen kosteuttavan seoksen. Lisäksi savi toimii hyvänä kuorivana tuotteena.

5. Manteliöljy ja hunaja

Some figure

Tämä hoito on tehokas valinta kuivien kantapäiden pehmentämiseksi ja suojaamiseksi. Yhdistelmä manteliöljyä ja hunajaa on täydellinen juuri kyseisen kohdan pehmentämiseksi, ja tätä hoitoa tarvitsee tehdä vain kerran viikossa. Anna seoksen vaikuttaa puolen tunnin ajan.

6. Käytä oikeanlaisia kenkiä

Jotkut kengät kuivattavat kantapäitä sekä lisäävät känsien muodostumista. Tämä on yleensä hyvin kovien tai jäykkien kenkien yhteydessä ilmenevä pulma, kuten myös tietyistä materiaaleista valmistettujen jalkineiden.

Kannattaa siis käyttää mukavia kenkiä. Jos et näin tee, kannattaa ainakin hankkia sellaiset pohjalliset jotka sopeutuvat omaan jalkaasi ja hengittävät hyvin. Tulet kyllä huomaamaan eron olossasi ja ihossasi!

7. Kävele hyvin

Some figure

Kun laitat kantapäille liikaa painoa, tällöinkin tuloksena voi olla kantapäiden halkeilua. Opettele siis seisomaan ja kävelemään oikein, sillä näin saat ensinnäkin parempikuntoiset kantapäät, mutta parannat myös ryhtiäsi.

 • Kun olet jaloillasi, varmista että annat painon olla jalan keskiosalla, ei kantapäillä tai varpailla.
 • Kun kävelet, yritä tehdä se oikein. Tämä on kyllä vaikeaa alussa, mutta pienellä kärsivällisyydellä pystyt kävelemään kunnollisella tavalla ilman, että tämä tuntuu epäluonnolliselta.

8. Kosteuta itseäsi sisältäpäin

Kuinka sitten voit kosteuttaa elimistöäsi sisältäpäin? Vastaus on, että valitsemalla ravitsevia ruokia. Varmista siis että saat hyvän määrän vitamiineja, mineraaleja ja elintärkeitä rasvahappoja. Tähän ovat sopivia muun muassa seuraavat tuotteet:

 • raa’at hedelmät ja kasvikset
 • kuivatut hedelmät
 • siemenet ja idut
 • täysjyvävilja
 • merilevä
 • kirkastettu voi

9. Juo runsaasti vettä

Some figure

Tämä viimeinen antamamme neuvo kantapäiden hoitamiseksi on myös hyvin tärkeä. Vedenjuonti päivän kuluessa, aterioiden ulkopuolella, on nimittäin äärimmäisen hyvä tapa jos haluat torjua ja hoitaa kaiken tyyppisiä terveysongelmia. Se vaikuttaa elimistön terveyteen sisältäpäin ja hyvin kätevästi.

Jos haluat estää ihon kuivumista, sinun täytyy antaa kehollesi vettä. Yhdistämällä hyvän nesteytyksen ja ulkoisen ihonhoidon syvälle menevien kosteuttajien avulla, pystyt saamaan kantapäiden kuivuuden hallintaan.

Kokeile siis luontaishoitoja, jos haluat kauniimmat ja terveemmät kantapäät – voit huomata, että saat jalkasi kuntoon myös ilman kaupan valmistuotteita. Näin niitä ei enää tarvitse hävetä kesäsandaaleissa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.