Herkullinen salmorejo-keitto estää paksusuolen syöpää

· lokakuu 21, 2017
Voit nauttia salmorejo-keittoa paksusuolensyövän estämiseksi, mutta sen avulla voit myös tehostaa kemoterapian sivuoireiden torjuntaa. Se parantaa vastustuskykyä tehokkaasti.

Tiesitkö, että espanjalainen salmorejo-keitto auttaa tehokkaasti estämään paksusuolen syöpää, ja se on myös avuksi kemoterapian sivuoireiden torjumiseksi?

Salmorejo on erittäin terveellinen resepti, ja tämä keitto valmistetaan pääosin kasviksista. Se on välttämätön ruokalaji niille, jotka haluavat hoitaa terveyttään itse.

Lisäksi tämä keitto on helposti valmistettava, ja säilyy hyvänä useamman päivän. Siten se on mahtava vaihtoehto niille, jotka eivät pidä ruoanlaitosta tai joilla ei ole kovin runsaasti aikaa siihen puuhaan.

Joskus et ainoastaan halua laittaa terveellistä ruokaa, vaan etsit jotakin nopeasti ja helposti valmistettavaa. Tämä johtuu kenties työn ja perheen vaatimusten tiukkuudesta tai muista pulmista.

Viimeaikaisen tutkimuksen mukaan salmorejon ainekset ovat hyvin hyödylliset, mikäli haluat vähentää paksusuolen syövän riskiä:

 • Tomaateissa on sellaisia yhdisteitä, jotka estävät syöpäsolujen kasvua.
 • Kun nämä kemikalit, lykopeenit, pääsevät yhteyteen oliiviöljyn kanssa, niiden vaikutukset voimistuvat.
 • Jos tämä ei vielä vakuuta sinua, muut tähän keittoon lisättävät ainekset parantavat vastustuskykyäTämä auttaa luomaan muurin syövän aiheuttamia mutaatioita vastaan.

Huolimatta kyseisen keiton hyödyistä moni ei tiedä miten sitä valmistetaan. Ehkä olet kuullut että salmorejo on hyvin samanlaista kuin gazpacho. Sillä on kuitenkin hyvin erityinen koostumus.

Tällä kertaa haluamme siis kertoa, kuinka voit helposti valmistaa tätä herkullista ja ravitsevaa salmorejo-keittoa.

Salmorejon ainekset

tomaatit

Tässä artikkelissa esittelemämme resepti on kahta annosta varten. Riippuen siis siitä, kuinka paljon ihmisiä illallisella on, kannattaa laskea ainesten määrä tämä mielessä pitäen.

 • 3 tomaattia
 • 120 ml oliiviöljyä
 • 1 viipale kovaa leipää
 • 1 valkosipulinkynsi (voit lisätä enemmänkin, jos haluat voimakkaamman maun)
 • Suolaa (maun mukaan)

Huomioi, että kannattaisi aina käyttää merisuolaa. Tämä johtuu siitä, että sillä ei ole jodioidun suolan negatiivisia vaikutuksia.

Kuinka salmorejoa valmistetaan?

1. Kalttaa tomaatit.

Tämä vaihe ei ole yhtä monimutkainen kuin miltä se kuulostaa, mikäli noudatat seuraavia ohjeita:

 • Laita hiukan vettä kiehumaan, ja ota sitten suuri kulho täynnä jääkylmää vettä.
 • Laita X-merkintä jokaisen tomaatin alaosaan veitsellä.
 • Kun vesi alkaa kiehua, laita tomaatit veteen yhdeksi minuutiksi.
 • Tämän jälkeen ota ne pois, ja laita jäähtymään kylmään veteen.

Tällä tavalla voit kuoria ne paljon helpommin.

2. Valmistele leipä.

 

pala leipää

Ota kovaa leipää ja riko se palasiksi, ja laita palaset astian pohjalle. Jos haluat, voit käyttää leipäpannua. Tässä reseptissä käytetyn leivän tulee olla kovaa.

3. Lisää tomaatit.

 • Palaa sitten tomaattien pariin ja viipaloi ne.
 • Laita ne sitten leivän päälle ja lisää mukaan suola.
 • Jätä tomaatit laskemaan nesteensä puolen tunnin ajaksi. Tällä tavalla leipä tulee imemään niiden maun.

4. Paloittele valkosipuli.

Koska sitä ei tässä tapauksessa kuumenneta, jotkut haluavat ottaa pois valkosipulin keskikohdan, jotta se ei muuttuisi kirpeäksi.

Pitäen mielessä tämän tuotteen ominaisuudet, me suosittelemme koko valkosipulikynnen käyttämistä. Olet kuitenkin oman makusi paras tuntija, ja voit tehdä tässä itsellesi sopivan valinnan.

4. Lisää oliiviöljy ja laita ainekset tehosekoittimeen.

 

kaataa oliiviöljyä

Kun puoli tuntia on kulunut, kaada oliiviöljy, valkosipuli sekä leivän ja tomaatin sekoitus tehosekoittimeen. Sekoita sitten kaikki ainekset.

Vaikka seos tulee olemaan paksu, on myös tärkeää, että sillä on hienovarainen ja herkkä koostumus. Kun sekoitat aineksia, maista keittoa, jotta voit varmistaa, että suolaa ja valkosipulia on tarpeeksi. Tässä vaiheessa on tarpeen tasapainottaa kaikki ainekset, jotta saat sellaisen keiton, joka varmasti miellyttää.

5. Anna keiton jäähtyä.

Kun olet saanut sellaisen koostumuksen ja maun jonka haluat, on aika laittaa keitto jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Ideana on se, että tämä keitto olisi hyvin viileä. Viilennykseen käytetyn ajan määrä riippuu omasta jääkaapistasi.

Jos haluat maustaa keittoa, voit lisätä sekaan esimerkiksi kinkkua ja kovaksi keitettyä kananmunaa.

Kuten voit huomata, tämä on hyvin helppo resepti. Lisäksi ainekset ovat hyvin helposti saatavat ja edulliset.

Sen lisäksi, että saat tästä keitosta hyvän lisän paksusuolen syövän riskin vähentämiseksi, se on myös hyvä hoito alhaisen vastustuskyvyn kohentamiseksi kemoterapian ja säteilyhoidon yhteydessä.

Ota salmorejo osaksi ruokavaliotasi, ja voit luonnollisin ja herkullisin keinoin parantaa terveyttäsi – kokeile reseptiä ja nauti!