Logo image
Logo image

Camembert-juuston ravintoarvo ja edut

2 minuuttia
Jos olet juuston ystävä, et voi jättää väliin camembert-juustoa. Sillä on korkea ravintoainetiheys ja useita terveyshyötyjä.
Camembert-juuston ravintoarvo ja edut
Viimeisin päivitys: 12 huhtikuuta, 2023

Camembert on lehmänmaidosta valmistettu rasvainen juusto, jolla on mieto maku. Sen koostumus on kermainen, ja juuston ystävät arvostavat sitä.

Sen ravintoarvo on hyvä, kuten alla tulet näkemään. Sillä on monia terveyshyötyjä, joita ei pidä unohtaa. Se voidaan sisällyttää ruokavalioon säännöllisesti.

Ennen kuin aloitamme, on huomioitava, että ravitsemusasiantuntijat neuvovat nauttimaan vähintään pari annosta maitotuotteita joka päivä, jotta keho pysyy hyvässä kunnossa. Maitotuotteet tarjoavat suuren määrän laadukkaita välttämättömiä ravintoaineita, kuten proteiineja, kalsiumia ja tiettyjä rasvaliukoisia vitamiineja.

Camembert-juuston ravintoarvo

Camembert-juustossa on 300 kaloria 100 grammaa tuotetta kohden. Se tarjoaa noin 20 grammaa korkean biologisen arvon proteiinia. Se sisältää kaikkia välttämättömiä aminohappoja ja on sulavuuden kannalta hyvä. Siksi se on loistava valinta kattamaan välttämättömät päivittäiset tarpeet ja välttämään monimutkaisia terveysongelmia, kuten sarkopenia.

Mitä tulee rasvoihin, tässä maitotuotteessa on noin 24 grammaa rasvaa 100 grammassa tuotetta. Suurin osa rasvahapoista on tyydyttyneitä, mutta tätä ei pidetä negatiivisena.

Ajatus siitä, että nämä lipidit aiheuttavat muutoksia kolesterolipitoisuuteen tai lisäävät kardiovaskulaarista riskiä, on jo hylätty. Loppujen lopuksi transrasvat ovat niitä, joita tulee välttää. Niiden on osoitettu aiheuttavan systeemistä tulehdusta.

Lopuksi on tärkeää mainita Camembert-juuston sisältämät mikroravinteet. Ne ovat A-, C- ja D-vitamiinit sekä kivennäisaineet, kuten kalsium, rauta ja magnesium.

Some figure
Maitotuotteiden tulee olla osa monipuolista ruokavaliota proteiinien ja kivennäisaineiden saannin täydentämiseksi.

Lue lisää: Herkullinen resepti labneh-jogurttijuuston valmistukseen

Camembert-juuston edut

Camembert-juuston tärkeimmistä eduista voimme korostaa sen vaikutusta lihasmassaan sen sisältämien proteiinien ansiosta. Nämä ovat elementtejä, jotka vahvistavat hyvää palautumista fyysisen harjoituksen jälkeen ja jotka voivat estää vähärasvaisen massan rappeutumisen ja voimanmenetyksen.

Annals of Nutrition & Metabolism -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan tästä syystä istumapainotteista elämää viettävien ihmisten on välttämätöntä nauttia vähintään 0,8 grammaa proteiinia painokiloa kohden päivässä.

Samoin tämäntyyppisistä meijerituotteista tulee ratkaiseva tekijä hyvän luuston terveyden edistämisessä ja murtumien välttämisessä. Tämä johtuu juuston kalsiumpitoisuudesta.

D-vitamiinilla on myös vaikutusta. Se parantaa kalsiumin imeytymistä suolistosta ja sen myöhempää kiinnittymistä luihin, kuten Frontiers of Hormone Researchissa julkaistu tutkimus osoittaa.

Emme myöskään saa unohtaa camembert-juuston tarjoamaa rautaa. Se on avainasemassa anemian ehkäisemisessä sekä hapen ja ravinteiden oikean kuljetuksen varmistamiseksi kudoksiin.

Saatat olla kiinnostunut tästäkin: Herkullista kananrintaa juustokastikkeella

Kuinka sitä syödään?

Yleisin tapa syödä camembert-juustoa on leivän, keksien tai muun vastaavan päällä. Näin saat siitä kaiken irti aistinvaraisesta näkökulmasta.

On myös mahdollisuus tarjota camembert hedelmien kanssa, ja yhdistelmä onkin herkullinen. Tämä lisää mahdollisuutta varmistaa kasviperäisten fytokemikaalien saanti, mikä säätelee sisäisiä tulehdusmekanismeja.

Some figure
Tämän juuston gastronomisiin vaihtoehtoihin sisältyy sen nauttiminen hedelmien kanssa. Sitä voi nauttia myös vaikkapa saman tuotantoalueen viinien kanssa.

Camembert-juusto on terveydelle hyödyllistä ruokaa

Camembert-juusto on hyväksi terveydelle, kunhan se sisällytetään tasapainoiseen ja monipuoliseen ruokavalioon. Maitotuotteiden kulutusta pidetään tärkeänä, sillä ne ovat useiden välttämättömien ravintoaineiden lähde. Pidä vain huoli, ettet nauti rasvoja ylettömiäkään määriä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Oteng AB, Kersten S. Mechanisms of Action of trans Fatty Acids. Adv Nutr. 2020;11(3):697-708. doi:10.1093/advances/nmz125
  • Richter M, Baerlocher K, Bauer JM, et al. Revised Reference Values for the Intake of Protein. Ann Nutr Metab. 2019;74(3):242-250. doi:10.1159/000499374
  • Goltzman D, Mannstadt M, Marcocci C. Physiology of the Calcium-Parathyroid Hormone-Vitamin D Axis. Front Horm Res. 2018;50:1-13. doi:10.1159/000486060

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.