Logo image
Logo image

Hypertensio: Alenna verenpainetta ilman lääkkeitä

3 minuuttia
Hypertensio, eli korkea verenpaine on yksi yleisimmistä sairauksista. Näin voit laskea verenpainettasi luonnollisin keinoin.
Hypertensio: Alenna verenpainetta ilman lääkkeitä
José Gerardo Rosciano Paganelli

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri José Gerardo Rosciano Paganelli

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Hypertensio, eli korkea verenpaine, on vakava sairaus, joka voi hoitamattomaksi jätettynä johtaa isompiin ongelmiin. Näitä mahdollisia terveysongelmia ovat sydänkohtaus, sydämen ja verisuonten toiminnan häiriöt ja jopa kuolema. Hypertensio vaatiikin lääkärihoitoa, jotta se voitaisiin pitää aisoissa, mutta on aina lisäksi olemassa tapoja, joilla voit luonnollisesti madaltaa verenpainettasi. Näihin konsteihin ei sisälly lääkkeiden käyttöä, joten vältät niistä aiheutuvat mahdolliset terveyshaitat.

Ne, jotka kärsivät korkeasta verenpaineesta, varmasti jo tietävätkin, että tällöin tulee tehdä tiettyjä muutoksia elämäntavoissa, jotta ne olisivat terveellisemmät. Näin pystytään hallitsemaan paremmin verenpaineen tuottamia ongelmia. Tällä kertaa käsittelemme siis muutamaa neuvoa, joita voit käyttää alentaaksesi verenpainettasi ilman lääkkeitä – täysin luonnollisesti.

Jätä pois suola ruokavaliostasi

Hypertensio aiheutuu mm. liiallisesta suolasta ja siitä kärsivien ihmisten tulisi rajoittaa suolan tai natriumin määrää ravinnossaan. Tämä aine on laajalti käytössä ruoanlaitossa, mutta se voi aiheuttaa nesteen kertymistä elimistöön, mikä puolestaan lisää veren määrää. Kun tämä tapahtuu, täytyy sydämen alkaa lyödä nopeammin, jotta se saisi tämän suuremman verimäärän liikkumaan kehon läpi. Seurauksena on korkeampi verenpaine.

Muista, että suolaa ei ole ainoastaan keittiön kaapissasi, vaan myös monissa sellaisissa ruoissa ja tuotteissa, joita ostat kahviloista tai supermarketeista.

Vältä prosessoituja ruokia

Some figure

Teollisesti prosessoidut ruoat sisältävät suuriä määriä natriumia, joka ei ole hyväksi ihmisille, joilla verenpaine on korkea. Tällaiset ruoat eivät yleensä edistä yleistä terveyttä, ja niissä on todella paljon kemikaaleja, jotka voivat vaikuttaa kehoon monella vahingollisella ja vakavalla tavalla. Jos sinulla on siis jo todettu hypertensio kannattaa ehdottomasti välttää purkkiruokia, teollisesti käsiteltyjä lihoja, kastikkeita ja liemiä, leipomotuotteita sekä muita vastaavia teollisia ruokia.

Harrasta säännöllistä liikuntaa

On todistettu fakta, että säännöllinen liikunta (30 minuutin ajan kerrallaan) pystyy alentamaan verenpainetta 4-9 mmHg:n verran, ja nämä tulokset ovat todella nopeasti ilmeneviä. Liikunta auttaa parantamaan terveyttäsi monellakin tapaa, ja tämän sairauden kohdalla se on välttämätöntä, jotta korkeaa verenpainetta voitaisiin hoitaa kunnolla.

Säännöllinen liikunta on ennaltaehkäisevä lääkitysmuoto, ja se on erittäin suositeltavaa kaikille niille, joita tämä mahdollisesti vakava terveysongelma koskettaa. On kuitenkin aina parasta olla yhteydessä lääkäriin ennen kuin aloitat jonkin uuden liikuntarutiinin.

Muita luonnollisia hoitoja verenpaineen alentamiseksi

Some figure

On olemassa monia luonnollisia tapoja alentaa verenpainetta, ja niillä on erittäin tehokkaitakin tuloksia. Ennen kuin aloitat minkään homeopaattisen hoidon, tulisi sinun kuitenkin olla yhteydessä lääkäriisi, ja tämä pätee etenkin silloin, jos käytät jotakin lääkitystä. Monet tieteelliset tutkimukset ovat vahvistaneet, että verenpainetta voidaan vähentää vaihtoehtoisella hoidolla.

Eräät parhaimmista luonnollisista hoidoista verenpaineen alentamiseksi ovat seuraavat:

 • Koentsyymi Q10
 • Omega-3
 • Kalaöljy
 • Valkosipuli
 • Kurkuma
 • Inkivääri
 • Cayennepippuri
 • Oliiviöljy
 • Pähkinät
 • Bugbane-kasvi
 • Orapihlaja
 • Magnesium
 • Kromi

Lopeta tupakointi heti!

Tupakansavussa olevat stimuloivat ainesosat voivat olennaisesti nostaa verenpainetta. Tämä äärimmäisen haitallinen tapa voi tehdä verenpaineesta johtuvat ongelmat pahemmiksi, ja se saattaa aiheuttaa vakaviakin seurauksia sydämesi ja verisuontesi terveydelle.

Tupakoinnin lopettaminen ei tietysti ole mikään helppo homma, mutta se on kyllä mahdollista oikeanlaisella avulla. Tarvitaan myös paljon tahdonvoimaa, jotta voisit päästä eroon tästä terveyttä tuhoavasta tottumuksesta.

Pudota painoasi

Some figure

Jos olet ylipainoinen tai liikalihava, asettavat ylimääräiset kilosi lisäpainetta sydämelle, mikä taas puolestaan johtaa verenpaineen ongelmiin. Yritä siis pitää kiinni terveellisestä ja tasapainoisesta painosta, jotta voisit itsetuntosi lisäksi edistää verenpaineen alenemista sekä estää sen kohoamista. Jos sinulla siis on terveydelle haitallista liikapainoa, kannattaa aloittaa terveellisempien elintapojen noudattaminen sekä etsiä ammattilaisen apua, jotta painonpudotuksesi helpottuisi.

Vähennä stressiä

Saattaa tuntia siltä, että stressillä ei suoranaisesti ole yhteyttä verenpaineeseen, mutta näin todella on. Stressi ja ahdistuneisuus voivat tilapäisesti lisätä verenpainetta, ja näitä tunteita on tietysti vaikea hallita – varsinkin jos elämässäsi on sellaisia asioita, jotka aiheuttavat huonoa oloa.

Mutta on olemassa muutamia tapoja, joilla pystyt vähentämään näitä kielteisiä tunteita sekä viettää terveellisempää elämää. Yritä siis huolehtia siitä, että varaat itsellesi tarvitsemasi ajan rentoutuaksesi, tai että meditoit tai vain teet jotakin, josta oikeasti nautit. Näin tekemällä pystyt estämään stressin syntymistä, ja siten se ei muodostu ongelmaksi terveytesi kannalta.

Kokeile vinkkejämme, mikäli haluat alentaa verenpainettasi luonnollisin keinoin!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.