Logo image
Logo image

Albinismi: Malli Thando Hopan koskettava tarina

2 minuuttia
Albinismi: Malli Thando Hopan koskettava tarina
Viimeisin päivitys: 09 helmikuuta, 2019

Tämän päivän artikkelissa puhumme aiheesta, joka ei ole kovin tunnettu. On todennäköistä, että olet nähnyt albiinon enemmänkin kuin kerran, tai jopa tuntenut jonkun lähipiirissäsi tai tuttavapiirissäsi. Kuten jo varmaan tiedätkin, albinismi on synnynnäinen tila, jonka tunnusmerkit ovat pigmentin puuttuminen hiuksista, ihosta ja silmistä.

Albinismia voi esiintyä sekä ihmisillä että eläimillä ja melaniinin puuttumisen vuoksi se on myös hyvin vakava ihosairaus, koska iho on tämän vuoksi hyvin herkkä auringolle. Ei ole helppoa olla albiino, ja yksi pahimmista alueista tämän sairauden omaaville henkilöille on Afrikka. Tämän päivän artikkelissa haluamme kertoa sinulle erään nuoren, tummaihoisen albiinomallin Thando Hopan liikuttavan tarinan. Hän antaa äänen tälle todellisuudelle.

Afrikkalainen malli Thando Hopa

 

Some figure

Thando Hopa on 24-vuotias malli, joka on myös lakimies. Hän pitää itseään onnekkaana, koska syntyminen Afrikkaan albiinona on yhtä kuin kirous. Hän kouluttautui Johannesburgissa, missä hän herätti paljon huomiota herkkien ja huomiotaherättävien piirteidensä ansiosta, jotka olivat upeat lavalla kuten myös lehtien kansissa. Neiti Hopa on yksi harvoista tummaihoisista albiinomalleista maailmassa.

Ehkä hänen menestyksensä ja kokemuksensa ansiosta hän valitsi opiskeltavakseen lain, antaakseen äänen häpeälle ja sille sosiaaliselle draamalle joka tapahtuu Afrikassa, mutta pysyy suhteellisen tuntemattomana maailmalla.

 

Some figure

Albinismi Afrikassa

Saatat yllättyä kuullessasi, että Afrikassa on korkein albiinoväestö maailmassa. Heitä on erityisesti paljon Tansaniassa. Asiantuntijat eivät ole pystyneet selvittämään syytä tähän ilmiöön, mutta epäillään, että se liittyy aikaisemmin tällä alueella kolonialismin aikana olleeseen eurooppalaiseen väestöön ja heidän myöhäisempään sisäsiittoisuuteensa. Tällä mantereella albinismi on 15 % korkeampi kuin muualla maailmassa.

Hopan mukaan oletetaan, että olla albiino Afrikassa on pääasiallisesti fyysinen ongelma, mutta myös sosiaalinen. Voimakkaan auringonvalon ja niukkojen voimavarojen takia, albiinot usein kärsivät ihosyövästä ja sokeudesta. Tämän lisäksi he kohtaavat ihmisten halveksunnan.

Albiinoita kutsutaan usein nimellä “Zeru-Zeru,” mikä tarkoittaa paholaisen lasta tai kummitusta. Uskotaan, että albiinolapsi on kirous tämän vanhemmille, joiden synnit kuvastuvat lapsen kummitusmaisessa olemuksessa. Tämä johtaa sosiaaliseen torjuntaan ja jopa hylkäämiseen.

Sanotaan myös, että albiinon elämä Afrikassa on arvoton, mutta kuolleena hän on yhtä arvokas kuin timantti. Miksi? Tietyt heimot, sosiaaliset ryhmät ja parantajat Afrikassa uskovat, että albiinon veri tai sisäelimet sisältävät maagisia parantavia ominaisuuksia. Albinismi voi näin ollen olla yhtä kuolettava kuin jos olet virtahepo tai elefantti hampaineen: albiinon raatelusta tai jopa tappamisesta maksetaan isoja summia.

 

Some figure

Tämä on shokeeraava todellisuus, joka on raportoitu lukemattomille humanitaarisille järjestöille. Ryhmä aseistautuneita miehiä ilmestyy yöllä ja vievät albiinolapsia ja -aikuisia, silpoakseen heitä tai leikkaakseen heidän kätensä ja jalkansa. Järkyttävintä, monet näistä ihmisistä murhataan. Tavattomia summia rahaa maksetaan heidän raajoistaan, verestään tai sisäelimistään ja nämä inhottavat teot iskevät ihmiskunnan ytimeen ja oikeuteen.

Thando Hopan ääni

Albisimi Afrikassa voi todellakin olla kirous, ja siitä syystä Thando Hopa lainaa äänensä näille kärsijöille, kun kansainväliset järjestöt yrittävät tuoda ongelman maailmanlaajuiseen valokeilaan. Erityisesti Tansaniassa tämä on vaikea ongelma. Heidän ponnistuksistaan huolimatta moni albiino kuolee joka vuosi – joko näihin rikoksiin ihmiskuntaa vastaan tai sydänsairauksiin tai muihin heidän häiriöönsä liittyviin sairauksiin. Palovammat, tulehdukset tai syöpä ovat heidän kokemiaan pääuhkia.

Afrikassa on paljon albiinolapsia, joiden on pitänyt oppia selviämään ilman käsiä tai jalkoja. Siitä huolimatta monikaan heistä ei ole luopunut optimismistaan, vaikkakin he kärsivät mahdollisesti yhteiskuntansa pahimmasta sosiaalisesta häpeästä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.