9 vinkkiä päästäksesi eroon synnytyksen jälkeisistä tummista läikistä kainaloissa

Raskauden aikaiset hormonimuutokset voivat aiheuttaa tummien läikkien syntymisen monien naisten iholla. Kainalot ovat yksiä niistä alueista, joihin tämä vaikuttaa eniten. Tässä artikkelissa kerromme sinulle kuinka voit hoitaa niitä.
9 vinkkiä päästäksesi eroon synnytyksen jälkeisistä tummista läikistä kainaloissa
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Kirjoittanut Thady Carabaño

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

On tavallista, että iho tummuu raskauden aikana. Tätä tapahtuu suurimmalle osalle raskaana olevista naisista. Se voi ottaa minkä vain muodon suloisista, mahdollisesti jopa hurmaavista pienistä poskilla olevista pisamista rumiin, tummiin kainaloissa oleviin läikkiin. Näillä keinoilla pääset eroon tummista läikistä kainaloissa!

Kaikki riippuu tietenkin jokaisen naisen ihotyypistä, mutta tämä on yksi ei-toivotuista raskausoireista. Niiden ilmestymisen syy yhdistetään hormonimuutoksiin.

Vaikka niiden onkin taipumus kadota synnytyksen jälkeen, voit nopeuttaa sitä seuraavilla ratkaisuilla, jotka haluamme jakaa kanssasi.

Miksi kainaloihin ilmestyy tummia läikkiä?

Joidenkin raskaana olevien naisten kainalot muuttuvat tummiksi, joidenkin eivät.

Sama koskee haaroja ja nännejä. Ne ovat osa niitä muutoksia joita kehosi kokee raskauden aikana, ja synnytyksen jälkeen kun hormonit palaavat raskautta edeltäneeseen tilaan, tummentumat yleensä katoavat.

eroon raskauden jälkeisistä tummista läikistä kainaloissa

Näitä tummia läikkiä ilmestyy todennäköisemmin tummemman ihonvärin omaaville naisille kuin vaaleaihoisille. Tummaihoisten kohdalla on myös todennäköisempää, että hormonien tasoittumisen jälkeen he eivät siltikään saa alkuperäistä pigmenttiä takaisin.

Kuinka pääset eroon tummista läikistä kainaloissa?

Ensinnäkin kannattaa yrittää ehkäistä tummentumien ilmestymistä.

On tärkeää varmistaa että iho on hyvin kostetutettu, sekä nauttimalla paljon nesteitä että käyttämällä rasvoja ja voiteita. Kun ihosi altistuu auringolle, älä unohda käyttää hyvää suojavoidetta estääksesi aurinkoa lisäämästä omaa osaansa hormonimuutosten vaikutukseen.

Vältä myös alkoholia sisältäviä ja roll-on -deodorantteja. On deodorantteja, jotka auttavat tummien läikkien poistamisessa ja kosteuttavat ihoa, joten niiden kokeileminen on hyvä ajatus.

Karvojen vahaaminen ja ajelu ovat myös osallisena ihon tummumisessa. Koeta pidentää vahauksen tai ajelun välistä aikaa raskauden aikana.

1. Vauvasi virtsa

Vaikka tähän isoäideiltämme saatuun vinkkiin ei olekaan mitään tieteellistä todistusaineistoa, se voi olla tehokas. Kun otat märän vaipan pois vastasyntyneeltä vauvaltasi, kasta siihen pumpulia ja hiero sitä ihollesi. Anna kuivua.

2. Rintamaito

Rintamaidon moniin etuihin kuuluu muun muassa se, että se voi auttaa niiden ihoalueiden vaalentamisessa jotka ovat tummuneet raskauden aikana. Ota vain hieman rintamaitoa, levitä se kainaloissasi oleville tummille läikille ja anna kuivua. Voit kokeilla tätä myös tummiin läikkiin, joita sinulla oli ehkä jo ennen raskautta.

rintamaito

3. Kaurahiutaleet

  • Tee tahna kahdesta ruokalusikallisesta kaurahiutaleita, yhdestä ruokalusikallisesta hunajaa ja yhden sitruunan mehusta.
  • Levitä seos kainaloihisi ja anna sen vaikuttaa 15 minuutin ajan.

Huuhtele se sitten lämpimällä vedellä. Voit tehdä tämän sillä välin kun vauvasi nukkuu päiväunia ja sinulla on hetki aikaa käytettäväksi itseesi.

4. Glyseriini

eroon tummista läikistä kainaloissa glyseriinin avulla
  • Sekoita 10 tippaa glyseriiniä, 10 tippaa sitruunamehua ja 10 tippaa manteliöljyä tai oliiviöljyä säilytysastiassa.
  • Levitä tämä seos tummille läikille ennen suihkussa käymistä.
  • Odota muutaman minuutin ajan ja peseydy sitten tavalliseen tapaan.

5. Jogurtti

On aina hyvä tehdä hellä hieronta kerran viikossa.

  • Sen tekemiseksi valmista seos yhdestä ruokalusikallisesta luonnonjogurttia ja yhdestä ruokalusikallisesta kaurahiutaleita.
  • Levitä se kainaloihisi hellin, hierovin liikkein.
  • Anna vaikuttaa 5 minuutin ajan ja poista sitten lämpimällä vedellä.
  • Tämän jälkeen on hyvä levittää kosteusvoidetta.

6. Hapetettu vesi

Voit levittää hapetettua vettä kainaloidesi iholle.

  • Käytä pumpulia hapetetun veden levitykseen. Ihosi tulee olla erittäin puhdas.
  • Anna sen vaikuttaa 5 minuutin ajan ja poista sitten runsaalla kylmällä vedellä.

7. Kookosöljy

Kookosöljy on hyvä ihon kauneudenhoitotuote. Valmista tahna kookosöljystä ja kaurahiutaleista, levitä se kainaloihisi ja anna vaikuttaa 15 minuutin ajan. Huuhtele sitten vedellä.

kokeile kookosöljyä

8. Kemiallinen kuorinta

Tämä kosmeettinen hoito poistaa ihon tummat kerrokset. Se käyttää eri happoja palauttaakseen ihon värin, kuten salisyylihappoa joka edistää melaniinin poistoa, mantelihappoa joka lisää kollageenia sekä kojihappoa jolla on antioksidanttisia ominaisuuksia. Voit käyttää tätä hoitoa, jos et imetä.

9. Laserhoito

Laserhoito keskittyy tummien läikkien vaalentamiseen vahingoittamatta ihokudosta. Se vaatii kuitenkin useamman kuin yhden käynnin ennen kuin huomaat tuloksia, joten sitä on ehkä vaikea yhdistää vastasyntyneen vauvan hoidon kanssa.

Viimeiset suositukset

Älä altista kainaloidesi herkkää ihoa äärimmäisille hoidoille, varsinkaan juuri synnytyksen jälkeen, kun ihosi on yliherkkä. Vastasyntyneestä huolehtiminen on myös vaativaa, eikä se jätä paljoa aikaa esteettisten hoitojen tekemiselle, jotka yleensä vaativat useita käyntikertoja.

Vältä ruokasoodan käyttämistä, koska vaikka se onkin erinomainen apu terveydelle, kauneudenhoitoon ja hampaiden valkaisuun, voi se olla hieman liian kuluttavaa herkälle ihon alueelle. Valkaisun sijaan saatat pikemminkin vain pahentaa kainaloidesi tummia läikkiä.

Jos sinulla on tummien läikkien lisäksi myös kutinaa ja ärsytystä, on suositeltavaa käydä ihotautilääkärillä, joka voi arvioida oireet ja tarjota sinulle sopivimman ratkaisun.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.