9 syytä syödä avokadon siemeniä

Avokadon sisältämät antioksidantit auttavat hidastamaan ikääntymisen merkkien kehittymistä iholla. Lisäksi tämä herkullinen hedelmä tehostaa kollageenin tuotantoa ja hidastaa ryppyjen muodostumista.

Avokado on herkullinen trooppinen hedelmä, jolla on monia terveydelle ja kauneudelle hyödyllisiä ominaisuuksia. Avokadot sisältävät paljon antioksidantteja ja luonnollisia hoitavia öljyjä, jotka tekevät keholle hyvää. Suurin osa ihmisistä ei kuitenkaan hyödynnä avokadon sisuksista löytyvää suurta kiveä, jolla on paljon hoitavia ja mielenkiintoisia ominaisuuksia.

Yleensä avokadosta käytetään vain herkullinen vihreä hedelmäliha ja kivi heitetään sen enempää miettimättä roskiin. Avokadon kivi sisältää kuitenkin monia terveydelle hyödyllisiä ravintoaineita, jotka voi hyödyntää aivan samalla tavalla kuin hedelmälihankin. Avokadon siemen sisältää paljon kuitua ja aminohappoja, jotka pitävät huolta siitä, että vastustuskyky pysyy toiminnassa. Haluatko oppia lisää avokadon siemenistä? Jatka lukemista!

Kolesterolin kontrollointi

Avokadon nauttiminen voi auttaa kontrolloimaan huonon kolesterolin määrää verenkierrossa ja lisää hyvää kolesterolia. Suurin osa ihmisistä ei kuitenkaan tiedä, että 70 % avokadon sisältämistä aminohapoista sijaitsee siemenessä, joka useimmiten päätyy roskikseen. Avokadon siementen syöminen pitää veren kolesteroliarvot normaalilla tasolla ja ehkäisee täten verenkiertoelimistön sairauksia, kuten verisuonien kalkkeutumista.

Vatsavaivojen helpottaminen

vatsa

Avokadon siementen on todettu olevan tehokas apu ruuansulatuksen rauhoittamiseen, ripulin karkoittamiseen ja tulehdusten estämiseen. Pilko siemen pieniksi paloiksi ja kaada kupilliseen kiehuvan kuumaa vettä, anna siemenen pehmetä noin 15 minuuttia ja nauti palat lämpimänä. Jos kärsit jatkuvista mahaongelmista, kokeile lisätä avokadon siemeniä päivittäiseen ruokavalioosi.

Kasvaimet

Rotilla tehdyt kokeet ovat osoittaneet, että avokadon siemenet voivat hidastaa ja estää kasvainten kasvamista. Tämän uskotaan johtuvan siementen sisältämistä flavonoideista.

Laihduttaminen

avokadon_siemen

Avokadon siemenillä on termogeeninen vaikutus, joka auttaa kehoa polttamaan rasvaa tehokkaammin. Tietysti tämä toimii vain osana terveellistä ruokavaliota ja säännöllistä liikuntarutiinia, yksinään avokadon siemenet eivät pysty ihmeisiin. Voit valmistaa avokadon siemenestä teeuutteen laihdutuskuurin tueksi. Paloittele ja murskaa siemen ja lisää se neljään desiin kiehuvaa vettä. Siivilöi. Juo kolmesti päivässä.

Siemenet vahvistavat vastustuskykyä

Avokadon siemenillä on tehokas tulehduksia rauhoittava vaikutus, joka antaa immuunijärjestelmälle kunnon buustauksen. Normaali vastustuskyky pystyy torjumaan flunssat ja muut yleiset taudit, jotka ovat monen riesena etenkin talvisin. Lisäksi siemenet voivat tuoda avun nivelreumasta ja muista nivelten sairauksista kärsivien kipuiluun.

Siemenet hidastavat ikääntymisen merkkejä

ikääntyminen

Jos haluat säilyttää ihon hehkuvana ja sileänä, ala popsia avokadon siemeniä! Siemenet ovat täynnä ikääntymistä hidastavia antioksidantteja, jotka suojaavat soluja vanhenemiselta ja muutoksilta. Lisäksi siemenet lisäävät kollageenin eli ihon tärkeimmän rakennusaineen tuotantoa, joka pitää ihon kimmoisana ja kuulaana. Ryppyjä syntyy vähemmän ja iho näyttää nuorekkaalta.

Siemenet ehkäisevät kaihin kehittymistä

Avokadon siementen syöminen voi ehkäistä jopa kaihin syntymistä. Lisää muutama tippa avokadon siemenistä uutettua öljyä silmiin aamuin illoin. Öljyn tulisi olla tuoretta, eikä siinä saa olla mitään lisäaineita tai tuoksuja. Säilytä öljy ilmatiiviissä lasipullossa, jotta bakteerit eivät pääse pesiytymään siihen.

Kiiltävät hiukset

hiukset

Avokadon siementen sisältämät luonnolliset öljyt tekevät hiuksistä pehmeät, sileät ja upean kiiltävät. Siementen öljy on saman tyylistä kuin oliiviöljy ja se sopii suoraan iholle ja hiuksille levitettäväksi. Avokadoöljyä käytetäänkin useissa kosmetiikkatuotteissa ja kauneudenhoidossa. Levitä öljyä suoraan hiuksiin, tee siitä naamio tai hiero päänahkaan hilseen ja kutisevan päänahan hoitoon.

Kilpirauhasen toiminta

Monien Euroopassa suoritettujen lääketieteellisten tutkimusten mukaan avokadon siementen sisältämät ravintoaineet voivat auttaa kilpirauhasen toimintahäiriöistä kärsiviä, ja etenkin niitä, joille on kertynyt painoa kilpirauhasen vajaatoiminnan takia.

Miten siis saat kaiken hyödyn irti avokadon siemenistä?

Älä enää heitä siemeniä suoraan roskiin avokadon syömisen jälkeen vaan hyödynnä ne kauneudenhoidossa tai osana ruokavaliota. Voit valmistaa avokadon siemenistä teetä, lisätä niitä rouhittuna salaatteihin tai smoothiejuomiin tai nauttia kevyesti pehmennettynä. Muista pestä siemenet aina hyvin ennen käyttöä. Kokeile siemeniä myös raastettuna ja paahdettuna – netistä löytyy tähän monta eri konstia!