9 syytä syödä avokadon siemeniä

Avokadon siemenen sisältämät antioksidantit auttavat hidastamaan ikääntymisen merkkien kehittymistä iholla. Lisäksi tämä herkullinen hedelmä tehostaa kollageenin tuotantoa ja hidastaa ryppyjen muodostumista.
9 syytä syödä avokadon siemeniä

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Avokado on herkullinen trooppinen hedelmä, jolla on monia terveydelle ja kauneudelle hyödyllisiä ominaisuuksia. Avokadot sisältävät paljon antioksidantteja ja luonnollisia hoitavia öljyjä, jotka tekevät keholle hyvää. Suurin osa ihmisistä ei kuitenkaan hyödynnä avokadon sisuksista löytyvää suurta kiveä, jolla on paljon hoitavia ja mielenkiintoisia ominaisuuksia. Tässä artikkelissa esittelemmekin 9 syytä syödä avokadon siemeniä!

Yleensä avokadosta käytetään vain herkullinen vihreä hedelmäliha ja kivi heitetään sen enempää miettimättä roskiin. Avokadon kivi sisältää kuitenkin monia terveydelle hyödyllisiä ravintoaineita, jotka voidaan hyödyntää aivan samalla tavalla kuin hedelmälihakin. Avokadon siemen sisältää paljon kuitua ja aminohappoja, jotka pitävät huolta toimivasta vastustuskyvystä. Haluatko tietää lisää, miksi olisi hyvä syödä avokadon siemeniä? Jatka siis lukemista!

Miksi sinun tulisi syödä avokadon siemeniä?

Kolesterolin kontrollointi

Avokadon nauttiminen voi auttaa kontrolloimaan huonon kolesterolin määrää verenkierrossa ja lisäämään hyvää kolesterolia. Suurin osa ihmisistä ei kuitenkaan tiedä, että 70 % avokadon sisältämistä aminohapoista sijaitsee siemenessä, joka useimmiten päätyy roskikseen. Syömällä avokadon siemeniä autat pitämään veren kolesteroliarvot normaalilla tasolla sekä ehkäisemään verenkiertoelimistön sairauksia, kuten verisuonien kalkkeutumista.

Vatsavaivojen helpottaminen

Syömällä avokadon siemeniä helpotat vatsavaivoja.

 

Avokadon siementen on todettu olevan tehokas apu ruuansulatuksen rauhoittamiseen, ripulin karkoittamiseen ja tulehdusten estämiseen. Pilko siemen pieniksi paloiksi ja kaada kupilliseen kiehuvan kuumaa vettä, anna siemenen pehmetä noin 15 minuuttia ja nauti palat lämpimänä. Jos kärsit jatkuvista vatsaongelmista, kokeile lisätä avokadon siemeniä päivittäiseen ruokavalioosi.

Kasvaimet

Rotilla tehdyt kokeet ovat osoittaneet, että avokadon siemenet voivat hidastaa ja estää kasvainten kasvamista. Tämän uskotaan johtuvan siementen sisältämistä flavonoideista.

Laihduttaminen

Avokadon siemenillä on monia terveysvaikutuksia.

 

Avokadon siemenillä on termogeeninen vaikutus, joka auttaa kehoa polttamaan rasvaa tehokkaammin. Tietysti tämä toimii vain osana terveellistä ruokavaliota ja säännöllistä liikuntarutiinia, yksinään avokadon siemenet eivät pysty ihmeisiin. Voit valmistaa avokadon siemenestä teeuutteen laihdutuskuurin tueksi. Paloittele ja murskaa siemen ja lisää se neljään desiin kiehuvaa vettä. Siivilöi. Juo kolmesti päivässä.

Siemenet vahvistavat vastustuskykyä

Avokadon siemenillä on tehokas tulehduksia rauhoittava vaikutus, joka antaa immuunijärjestelmälle kunnon buustauksen. Normaali vastustuskyky pystyy torjumaan flunssat ja muut yleiset taudit, jotka ovat monen riesena etenkin talvisin. Lisäksi siemenet voivat tuoda avun nivelreumasta ja muista nivelten sairauksista kärsivien kipuiluun.

Siemenet auttavat hidastamaan ikääntymisen merkkejä

Avokadon siementen syöminen auttaa hidastamaan ihon ikääntymistä.

 

Jos haluat säilyttää ihon hehkuvana ja sileänä, ala popsia avokadon siemeniä! Siemenet ovat täynnä ikääntymistä hidastavia antioksidantteja, jotka suojaavat soluja vanhenemiselta ja muutoksilta. Lisäksi siemenet lisäävät kollageenin eli ihon tärkeimmän rakennusaineen tuotantoa, joka pitää ihon kimmoisana ja kuulaana. Ryppyjä syntyy vähemmän ja iho näyttää nuorekkaalta.

Siemenet auttavat ehkäisemään kaihin kehittymistä

Syömällä avokadon siemenia autat ehkäisemään jopa kaihin kehittymistä. Lisää muutama tippa avokadon siemenistä uutettua öljyä silmiin aamuin illoin. Öljyn tulisi olla tuoretta, eikä siinä saa olla mitään lisäaineita tai tuoksuja. Säilytä öljy ilmatiiviissä lasipullossa, jotta bakteerit eivät pääse pesiytymään siihen.

Kiiltävät hiukset

Avokadon siementen vaikutus hiuksiin.

 

Avokadon siementen sisältämät luonnolliset öljyt tekevät hiuksista pehmeät, sileät ja upean kiiltävät. Siementen öljy on samankaltaista kuin oliiviöljy ja se sopii suoraan iholle ja hiuksille levitettäväksi. Avokadoöljyä käytetäänkin useissa kosmetiikkatuotteissa ja kauneudenhoidossa. Levitä öljyä suoraan hiuksiin, tee siitä naamio tai hiero päänahkaan hoitamaan hilsettä ja kutisevaa päänahkaa.

Kilpirauhasen toiminta

Monien Euroopassa suoritettujen lääketieteellisten tutkimusten mukaan avokadon siementen sisältämät ravintoaineet voivat auttaa kilpirauhasen toimintahäiriöistä kärsiviä, ja etenkin niitä, joille on kertynyt painoa kilpirauhasen vajaatoiminnan takia.

Näin saat kaiken hyödyn irti avokadon siemenistä

Älä enää heitä avokadon siemeniä suoraan roskiin avokadon syömisen jälkeen vaan hyödynnä ne kauneudenhoidossa tai osana ruokavaliota. Voit valmistaa avokadon siemenistä teetä, lisätä niitä rouhittuna salaatteihin tai smoothiejuomiin tai nauttia kevyesti pehmennettynä. Muista pestä siemenet aina hyvin ennen käyttöä. Kokeile siemeniä myös raastettuna ja paahdettuna – netistä löydät monia erilaisia reseptejä!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Aregheore E. M. A review of implications of antiquality and toxic components in unconventional feedstuffs advocated for use in intensive animal production in Nigeria. Veterinarian and Human Toxicology. Febrero 1998. 40 (1): 35-9.
  • Belete Bahru T, Hailu Tadele Z, Ajebe Gebrie E. A review on avocado seed: functionality, composition, antioxidant and antimicrobial properties. Chemical Science International Journal. Julio 2019. 27 (2): 1-10.
  • California Avocado Commission. Is it safe to eat avocado seed?
  • Campos, E. (2011). El aguacate. AGROPRODUCTIVIDAD.
  • Dabas D, Shegog R. M, et al. Avocado (Persea americana) seed as a source of bioactive phytochemicals. Current Pharmaceutical Design. 2013. 19 (34): 6133-40.
  • Dabas D, Elias R, et al. In vitro antioxidant and cancer inhibitory activity of colored avocado seed extract. International Journal of Food Science. Abril 2019. 1-7.
  • Henry L, Mtaita U. Y, Kimaro C. C. Nutritional efficacy of avocado seeds. Global Journal of Food Science and Technology. Agosto 2015. 3 (5): 192-196.
  • Instituto Nacional del Cáncer. Vitamina E. Institutos Nacionales de Salud. Departamento de Salud y Servicios Humanos de Estados Unidos.
  • Muñoz, M. A., & Barrón, A. R. (2009). Efectos médicos del aguacate. Medicina Interna de Mexico.
  • Weschenfelder C, Lorenzón J, et al. Avocado and cardiovascular health. Open Journal of Endocrine and Metabolic Disease. Agosto 2015. 5 (5): 77-83.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.