8 tapaa puhdistaa makuuhuone luonnollisesti

Välttääkseen mikro-organismien kerääntymisen ja allergioiden kehittymisen yksi tapa pitää makuuhuone puhtaana luonnollisesti on pyyhkiä sieltä pölyt päivittäin sekä vaihtaa vuodevaatteet usein. Tällä tavoin pääsee eroon pölypunkeista.
Makuuhuone

Makuuhuoneesi on yksi tärkeimmistä paikoista kotonasi. Siellä kehosi lepää ja rentoutuu suoritettuasi kaikki päivän askareet.

Joskus emme kuitenkaan pidä makuuhuoneestamme kunnolla huolta, ja vähitellen sen valtaa epäjärjestys, ja se alkaa näyttää sotkuiselta ja likaiselta.

Mutta mikä pahinta, vaikket näekään sitä aina paljaalla silmällä, pölypunkit ja allergeenit kerääntyvät tällaisille alueille, mikä saattaa aiheuttaa lukuisia terveysongelmia. Tämän seurauksena unesi laatu huononee, ja se saattaa johtaa muihin sairauksiin, jotka tekevät elämästäsi vielä hankalampaa.

Onneksi voit noudattaa muutamia kotikonsteja, joilla saada huoneesi moitteettomaan kuntoon ja puhtaaksi kaikista mikro-organismeista.

1. Petaa sänky joka aamu

sänky

Vaikka onkin suositeltavaa tuulettaa sänky silloin tällöin päästäkseen eroon pölypunkeista, on parasta pedata sänky joka aamu, jotta makuuhuone näyttää siistimmältä ja puhtaammalta.

Pudistele lakanat, peitot ja tyynyt ja asettele ne sitten haluamallasi tavalla.

2. Vaihda lakanat ja pussilakanat

Jotta sänkysi pysyisi puhtaana, vaihda lakanat sekä tyynyliinat ja muut vuodevaatteet säännöllisesti.

Vaikket näekään sitä itse, lakanoissasi saattaa asustaa pölypunkkeja ja bakteereita, jotka saavat ravintonsa hiestä ja liasta.

Pudistele peitot, poista pussilakanat ja varmista, että pidät ne puhtaana suojellaksesi itseäsi allergeeneilta.

3. Älä täytä yöpöytää tavaroilla

yöpöytä

Kun täytät yöpöytäsi eri esineillä, siitä on vaikeampi pyyhkiä pois pölyä ja likaa, jota kerääntyy päivästä toiseen.

Voit pitää yöpöydällä pientä lamppua, kelloa, rasvaa ja jopa kirjaa. Mutta jos täytät sen muilla tavaroilla, sen puhtaanapito vie kauemmin aikaa.

4. Tee yleissiivous joka päivä

Jos et ajanpuutteen takia ehdi siivoamaan huoneesi jokaista kolkkaa päivittäin, voit omistaa muutaman minuutin päivässä yleissiivoukseen.

Pudistele lakanat, petaa sänky, ja lattiapesunkin voit suorittaa nopeasti vähentääksesi allergeeneja ja puhdistaaksesi huoneen luonnollisesti.

5. Desinfioi patja

patja

Patja on yksi huoneesi unohdetuimmista asioista. Se on kuitenkin puhdistettava vähintään kerran kuukaudessa, jotta se ei muutu mikro-organismien asuinympäristöksi.

Tätä varten voit valmistaa oman kotitekoisen pesuaineen ruokasoodasta ja teepuuöljystä desinfioidaksesi patjasi luonnollisesti.

Ainekset

  • 1,2 dl ruokasoodaa
  • 10 tippaa teepuun eteeristä öljyä

Valmistaminen

  • Kostuta ruokasooda teepuun eteerisellä öljyllä ja ripottele ainetta patjallesi.
  • Hiero harjalla, anna vaikuttaa tunnin ja imuroi sitten patjasi.

6. Pyyhi pölyt

Suurin osa huoneesi tavaroista peittyy pölyyn ajan myötä. Sänky, pöytä, lipastot ja muut esineet tarvitsevat jatkuvaa puhdistusta, jotta niihin ei muodostu allergeeneja.

Jos haluat päästä varmuudella eroon bakteereista ja pölypunkeista, laimenna valkoviinietikkaa vedellä ja käytä tätä liuosta luonnolliseen puhdistamiseen ja pölyjen pyyhkimiseen.

7. Älä unohda verhoja ja sälekaihtimia

verhot

Lähes kaikissa huoneissa on yhdet tai kahdet verhot joka ikkunassa. Ne eivät ainoastaan estä ulkoa tulevaa valoa, vaan tuovat huoneeseen myös koristeellisuutta.

Ongelma on siinä, että verhot imevät itseensä paljon pölyä. Siksi on hyvä pestä ne mahdollisimman usein. Ohuesta materiaalista valmistetut verhot ovat hyvä vaihtoehto, sillä ne on helpompi pestä ja ne kuivuvat nopeammin.

Jos huoneesi ikkunoissa on sälekaihtimet, on tärkeää käyttää pesuainetta niiden perusteelliseen puhdistamiseen ja pölyjen pyyhkimiseen.

8. Pese tyynyt

Suurin osa ihmisistä ei tiedä, että tyynyt tarvitsevat jatkuvaa puhdistusta, jotta hiki, kuolleet ihosolut ja allergeenit eivät keräänny niihin.

Vaikka tyynyt peitetäänkin tyynyliinoilla, ne imevät itseensä siitä huolimatta likaa ja muodostavat täydellisen kasvuympäristön mikro-organismeille.

Yritä pestä tyynyt vähintään kaksi kertaa vuodessa ja vaihda tyynyliinat kahden viikon välein.

Oletko varma, että huoneesi on siisti? Jos et jo käytä näitä ehdottamiamme puhdistustapoja, yritä omistaa hieman aikaasi täydellisen nukkumisympäristön luomiselle.