Logo image
Logo image

7 ruokaa ruusufinnin oireiden helpottamiseksi

3 minuuttia
Ruusufinnin helpottamiseksi on tärkeää tietää mitkä ruoat laukaisevat sen, ja sitten poistaa ne ruokavaliosta. Opi tässä artikkelissa kaikki mitä sinun tulee tietää ruusufinnin helpottamisesta ruokavalion avulla.
7 ruokaa ruusufinnin oireiden helpottamiseksi
Viimeisin päivitys: 23 syyskuuta, 2022

Sinun ei välttämättä tarvitse turvautua paksuun meikkiin hallitaksesi ruusufinnin ulkonäköä. Voit myös hoitaa sitä parantamalla ruokavaliota. Tässä artikkelissa kerrommekin, mitä ruokia sinun tulisi sisällyttää ruokavalioon hillitäksesi ruusufinnin oireiden ilmentymistä.

Ruusufinni on sairaus, joka vaikuttaa ihoon, varsinkin kasvoihin. Ruusufinni aiheuttaa tulehduksen ihon alla olevissa verisuonissa. Se liittyy joissakin tapauksissa silmäsairauksiin. Monilla ihmisillä on siis silmiin liittyviä oireita, kuten silmien kuivuutta, punaisuutta ja kutinaa. Tämä sairaus saa aikaan aknen aiheuttamien oireiden kaltaista turvotusta, punaisuutta ja ihotauteja.

Lääkärit eivät vielä tiedä mikä sitä aiheuttaa. On kuitenkin tiettyjä asioita, jotka lisäävät riskiä kärsiä siitä. Riskitekijöitä ovat esimerkiksi vaalea iho, silmät ja hiukset, sekä naisella yli 30 vuoden ikä.

Ruusufinniin ei ole parannusta

 

Some figure

Ruusufinniin ei ole ainakaan vielä tällä hetkellä parannusta. Hoidossa siis keskitytään ruusufinnin oireiden lievittämiseen. Joissakin tapauksissa lääkärit määräävät lääkityksen. Toisissa tapauksissa taas leikkaus voi olla välttämätön.

Ruusufinniä esiintyy puuskittain ja sen laukaisee yleensä ruoka. Itse asiassa tietyillä tuotteilla on kyky tehdä näistä oireista pahempia.

Siinä mielessä on tärkeää tietää, mitkä ruoat ovat pahempia iholle.

Paras ruokavalio ruusufinnin oireiden parantamiseksi

Parantaaksesi ruusufinnin oireita, sinun tulee noudattaa tasapainoista ja vaihtelevaa ruokavaliota. Sinulla on paljon hyviä vaihtoehtoja valittavana.

Useat asiantuntijat sanovat, että eri ruokien ravintokoostumus voi aiheuttaa sen syntymisen. Suosittelemmekin, että selvität mitkä ruoat auttavat sinun kohdallasi hallitsemaan ruusufinniä, ja mitkä pahentavat sitä.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle joitakin ruokia joita kannattaa lisätä ruokavalioon ja jotka auttavat sinua hallitsemaan ruusufinniä. Jos niitä ei vielä löydy ruokavaliostasi, suosittelemme sinua lisäämään ne siihen.

Lue myös: Neljä yövoidetta, jotka tekevät ihostasi täydellisen

Some figure
 • Vihannekset: Aivan kuten minkä tahansa ruokavalion kohdalla, sinun tulisi aina sisällyttää siihen vihanneksia. Ne antavat keholle monia vitamiineja ja ravintoaineita. Sinun tulee kuitenkin vältellä pinaattia, tomaatteja ja avokadoa.
 • Kuitu: Se poistaa myrkyt kehosta, mistä on hyötyä iholle. Se voi siis auttaa parantamaan ruusufinnin oireita. Voit saada kuitua mm. pastasta, tummasta riisistä, kvinoasta ja täysjyvistä.
 • Vähärasvaiset lihat: Kana ja kala ovat hyviä ruokia ruusufinnin parantamiseksi, sillä ne ovat terveellisempiä ja niissä on vähemmän rasvaa. Ne siis auttavat sinua ylläpitämään alhaista ruumiinlämpöä. Lämpö on yksi ruusufinnin puhkeamisen laukaisijoista.
 • Omega-3: Ruoat, joissa on paljon Omega-3 -rasvahappoa, toimivat tulehduksen vastaisesti, mikä auttaa vähentämään turvotusta. Voit syödä pähkinöitä, lohta, makrilleja sekä vehnänalkioita.
 • Marjat: Mustikat, kirsikat ja karhunvatukat aiheuttavat vasokonstriktiivisen reaktion kehossa. Tämä auttaa lievittämään ihon alla olevien verisuonten tulehdusta. Ne siis vähentävät punaisuutta.
 • Sipulit ja valkosipuli: Aterioiden maustaminen sipulilla ja valkosipulilla sekä niiden lisääminen aterioihin auttaa pitämään suoliston ja verenkierron myrkyttömänä.
 • A-vitamiinipitoiset ruoat: Tämä vitamiini on välttämätön ihon terveyden ylläpitämiseksi. Punaiset paprikat, porkkanat, papaijat ja melonit sisältävät paljon A-vitamiinia.

Ruusufinnin laukaisevia ruokia

Nyt kun tiedät mitkä ruoat voivat parantaa ruusufinnin oireita, tulisi sinun myös vältellä niitä ruokia, jotka pahentavat sitä.

 • Transrasvoja sisältävä punainen liha, kuten naudanliha.
 • Glukoosia sisältävät ruoat, kuten keksit, kakut, leivonnaiset, makeiset ja sipsit.
 • Tomaatti- ja appelsiinimehu.
 • Erittäin mausteiset ruoat, kuten pippuri, chili, tietyt marinadit, inkivääri, soija, sinappi sekä muut mausteet ja kastikkeet.
 • Alkoholi.
 • Suklaa.
 • Kahvi.

Lue myös: 8 kosteuttavaa ohjetta: Hiusnaamio hunajasta

Toivomme, että kaikki tämä tieto auttaa sinua muuttamaan ruokavaliotasi siten, että voit hallita ruusufinnin oireilua paremmin.

Oletko huomannut parannusta ruokavalion muuttamisen jälkeen?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Gil Díaz, M. J., Boixeda de Miguel, J. P., Truchuelo Díez, M., & Morais-Cardoso, P. (2011). Rosácea: revisión y nuevas alternativas terapéuticas. Semergen. https://doi.org/10.1016/j.semerg.2010.08.004
 • Bhargava, R., Chandra, M., Bansal, U., Singh, D., Ranjan, S., & Sharma, S. (2016). A Randomized Controlled Trial of Omega 3 Fatty Acids in Rosacea Patients with Dry Eye Symptoms. Current Eye Research. https://doi.org/10.3109/02713683.2015.1122810
 • Ramírez, V. G., Hernández, A. T., Rojas, R. F., Inés, J., & Rueda, V. (2011). Rosácea: enfoque dermatológico y oftalmológico. Med UNAB.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.