Logo image
Logo image

7 ruokaa lihasten kasvattamiseksi

3 minuuttia
Sen lisäksi että riisi pystyy pidentämään energiasi kestoa liikunnan aikana, se edistää myös lihasmassan muodostumista, sillä se sisältää komplekseja hiilihydraatteja.
7 ruokaa lihasten kasvattamiseksi
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Nykyaikana on tarjolla monia hyviä liikuntaohjelmia lihasten kasvattamiseksi ja kiinteyttämiseksi. Tästä huolimatta on tärkeää tietää, että joillakin ruoilla on erittäin suuri rooli hyvien tulosten kannalta.

Pian pystyt valitsemaan ruokia, jotka ovat tukena liikunnan vaikutusten takaamiseksi. On parasta valita luomutuotteita, joiden ravinteet ovat hyväksi lihasten terveydelle monella tapaa.

Syö näitä ruokia lihasten kasvattamiseksi

Moni ruoka vahvistaa lihaksia. Tällä kertaa listaamme seitsemän sellaista herkullista ruokaa, jotka sisältävät proteiinia, rasvahappoja ja muita tärkeitä tekijöitä lihasten kasvattamiseksi.

Jatka siis lukemista, mikäli haluat merkittäviä tuloksia – lisää nämä seitsemän tuotetta ruokavalioosi, jos tavoitteenasi on lihasten kasvattaminen!

1. Pinaatti

Some figure

Tämä herkullinen vihreä kasvis on yksi parhaista tuotteista kenen tahansa ruokavaliossa: siinä on vain vähän kaloreita ja hyvin vähän rasvaa, mutta siinä on runsaasti antioksidantteja ja elintärkeitä aminohappojaNämä auttavat vahvistamaan kehon massaa.

 • Asiantuntijat suosittelevat pinaattia painonpudotuksen tueksi. Tämä johtuu siitä, että se pidentää kylläisyyden tunnetta sekä parantaa aineenvaihdunnan terveyttä.
 • Sen elintärkeät mineraalit auttavat estämään lihasten heikkenemistä, ja ne pitävät yllä elektrolyyttien tasapainoa.
 • Se edistää energistä oloa, mikä on hyvä asia silloin kun harrastat urheilua.

2. Kuivatut hedelmät ja pähkinät lihasten kasvattamiseksi

Saksanpähkinät, mantelit ja kaiken tyyppiset kuivatut hedelmät pystyvät lisäämään lihasmassaa. Tämä johtuu niiden suuresta terveellisten rasvojen ja aminohappojen määrästä.

 • Jokaisessa 100 grammassa on jopa 20 grammaa korkealuokkaista proteiinia, joka tulee helposti käsitellyksi kehossa.
 • Kuivatut hedelmät ovat merkittävä Omega-3 -rasvahappojen lähde, ja niissä on antioksidanttiyhdisteitä, jotka auttavat pitämään yllä lihasten terveyttä.
 • Ne antavat kuitua, jotta voisit pitää yllä optimaalista ruoansulatuksen prosessia. Ne myös vähentävät tarpeettomia ruoanhimoja.

3. Linssit

Linssit ovat eräs kaikkein suosituimmista palkokasveista, sillä ne tarjoavat suuren määrän ravintoa. Niissä on vain vähän kaloreita, mutta runsaasti kuitua ja antioksidantteja, jotka parantavat terveyttä.

 • Mitä tulee lihasten hyvinvointiin, linssien sisältämät elintärkeät mineraalit auttavat estämään lihasten kunnon heikkenemistä ja nesteytyksen vähentymistä.
 • Ne tarjoavat myös pienen määrän aminohappoja, jotka ovat avuksi lihasmassan muodostamisessa ja lihasten kasvattamiseksi.
 • Niiden monimutkaiset hiilihydraatit auttavat pitämään yllä hyvää energiatasoa, ja ne parantavat suorituskykyä liikunnan aikana.

4. Kananrinta

Tämä liha on yksi niistä kevyistä lihoista joita voit nauttia säännöllisenä osana ruokavaliotasi, sillä se vahvistaa lihaksia.

 • Kananrinta sisältää vain vähän rasvaa, ja se tarjoaa jopa 22 grammaa proteiinia jokaista 100 gramman annosta kohden.
 • Optimaalinen määrä proteiinia on avainasia, jotta voisit pitää kehosi lihasmassan hyvänä.

5. Rasvainen kala

Some figure

Rasvainen kala, kuten lohi ja tonnikala, ovat ihanteellista ruokaa osana mitä tahansa ruokavaliota jonka tarkoituksena on painon vähentäminen ja vartalon kohentaminen.

 • Se sisältää kohtuullisen määrän kaloreita. Lisäksi se sisältää merkittävästi aminohappoja, vitamiineja ja mineraaleja, jotka voimistavat lihaksia.
 • Jokainen 100 gramman annos sisältää jopa 21,5 grammaa proteiinia, mikä kylläkin riippuu siitä minkä kalan valitset.
 • Se sisältää merkittävästi Omega-3 -rasvahappoja, jotka parantavat verenkiertoa sekä auttavat pitämään lihakset terveinä.
 • Kun syöt kalaa ainakin kaksi kertaa viikossa, pystyt vähentämään ruoanhimoa sekä pitämään lihaksesi terveinä.

6. Kananmuna

Kohtuullinen kananmunan syönti tuo monet hyödyt sekä painon että lihasten kannalta. Pitkään ajateltiin että kananmunalla voi olla haitallinen vaikutus ihmisen terveyteen. Nykyisin kuitenkin tiedetään, että niiden ravinteet ovat suuri hyöty hyvinvoinnille monella tapaa.

 • Kananmuna on tärkeä vitamiinien, mineraalien ja rasvahappojen lähde, ja se auttaa estämään vähäisen energian jaksoja päivän edetessä.
 • Kananmunassa on merkittävä määrä helposti imeytyviä proteiineja, jotka tukevat lihasten massan vahvistamista.
 • Se auttaa parantamaan liikuntasuoritusta sekä estää uupumusta liikunnan jälkeen.
 • Kyseessä on hyvin tehokas kylläisyyden tuottaja, joka pystyy pitämään ruoanhimon kurissa ja estämään liiallista syöntiä.

7. Riisi

Riisi kuuluu monimutkaisten hiilihydraattien ryhmään. Nämä ravinteet tulevat varastoiduiksi kehoon, ja myöhemmin niitä käytetään lihasmassan muodostamisessa.

 • Hiilihydraatit toimivat polttoaineen lähteenä kehon soluille. Ne pitävät yllä energiatasoja liikunnan aikana.
 • Kannattaa valita täysjyväriisiä, sillä näin saat kuitua ja muita ravinteita jotka ovat hyödyksi kehon terveyden kannalta.

Ovatko tässä artikkelissa mainitsemamme ruoat jo osana ruokavaliotasi? Jos tavoitteenasi on saada vahvemmat ja kiinteämmät lihakset, älä jätä väliin näitä seitsemää tuotetta, vaan lisää niiden määrää arjen ruokavaliossasi!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Lanchais K., Capel F., Tournadre A., Could omega 3 fatty acids preserve muscle health in rheumatoid arthritis? Nutrients, 2020.
 • Warrilow A., Mellor D., McKune A., Pumpa K., Dietary fat, fibre, satiation, and satiety a systematic review of acute studies. Eur J Clin Nutr, 2019. 73 (3): 333-344.
 • Geiker NRW., Larsen ML., Dyerberg J., Stender S., et al., Egg consumption, cardiovascular diseases and type 2 diabetes. Eur J Clin Nutr, 2018. 72 (1): 44-56.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.