7 parasta ruokaa verihiutaleiden lisäämiseksi

Vaikka oikeanlaisen hoidon antaminen on aina lääkärin vastuulla, on olemassa joitakin ruokia, jotka ovat erittäin hyödyllisiä verihiutaleiden määrän lisäämisessä.
7 parasta ruokaa verihiutaleiden lisäämiseksi

Viimeisin päivitys: 20 joulukuu, 2018

Verihiutaleet ovat veressä kiertäviä solujen osia, joiden tehtävänä on muodostaa verihyytymiä haavojen parantamiseksi ja verenvuodon pysäyttämiseksi. Verihiutaleet syntyvät luuytimessä ja ovat valmiina korjaamaan verisuonten vaurioita haavan muodostuessa, suojaten näin liialliselta verenhukalta. Tässä artikkelissa esittelemme 7 parasta ruokaa verihiutaleiden lisäämiseksi.

Verihiutaleiden sisällä on pieniä pusseja, granuloita. Nämä vapauttavat kemikaaleja, jotka kiinnittävät muita verihiutaleita haavan reunoihin, tukkien näin haavan. Yleisesti ottaen niiden pääasiallinen tehtävä on siis hillitä verenvuotoa, mistä syystä niiden esiintyminen veressä on elintärkeää.

Ongelma on siinä, että jotkut sairaudet voivat vaikuttaa negatiivisesti verihiutaleiden toimintaan. Tämä voi johtua niiden määrän lisääntymisestä tai vähenemisestä, tai koska ne eivät hoida tehtäväänsä oikein. Tämä aiheuttaa kroonisia veritauteja ja lisää tietysti riskiä saada vakavia verenvuotoja. Lääkärin tulisi analysoida ja hoitaa näitä ongelmia, sillä ne voivat aiheuttaa vakavampia komplikaatioita terveydelle. Lisäksi on hyödyllistä sisällyttää ruokavalioon seuraavaksi esittelemiämme ruoka-aineita verihiutaleiden lisäämiseksi.

Parhaat ruuat verihiutaleiden lisäämiseksi

1. Kurpitsa

Nauti kurpitsaa verihiutaleiden lisäämiseksi.

 

Kurpitsassa, mukaan lukien sen siemenissä, on aminohappoja ja välttämättömiä vitamiineja, jotka auttavat verihiutaleiden muodostamisessa.

Niiden säännöllinen syöminen parantaa proteiinin ja A-vitamiinin imeytymistä. Nämä ravintoaineet osallistuvat verihiutaleiden tuotantoon.

Voimakkaiden antioksidanttiensa ansiosta kurpitsa sopii myös loistavasti estämään myrkkyjen ja vapaiden radikaalien aiheuttamia negatiivisia vaikutuksia.

2. Sitrushedelmät

Sitrushedelmät, kohtuudella syötynä, ovat loistava apu veren terveydelle. Tämä johtuu niiden sisältämästä C-vitamiinista, välttämättömästä ravintoaineesta, joka lisää verihiutaleiden määrää veressä.

Imeytyessään C-vitamiini vahvistaa immuunijärjestelmän terveyttä. Lisäämällä vasta-aineiden tuotantoa se vähentää vaurioiden riskiä näissä soluissa.

3. Amblapuun hedelmät

Amblapuun hedelmät edistävät veren terveyttä.

Vaikka kyseessä on eksoottinen hedelmä, joka ei ole kovinkaan tunnettu, amblapuun hedelmät sisältävät sellaisia aineita, jotka edistävät veren ja immuunijärjestelmän terveyttä.

Ensinnäkin ne sisältävät A- ja C-vitamiineja. Nämä vitamiinit osallistuvat elimistöä suojaavien verihiutaleiden tuotantoon.

Lisäksi niiden suuri antioksidanttipitoisuus minimoi oksidatiivisen stressin vaikutuksia ja vähentää riskiä sairastua kroonisiin tauteihin, jotka liittyvät verihiutaleiden määrän vähenemiseen.

4. Aloe vera -mehu

Myös aloe vera -mehua käytetään hoitona lukuisiin eri vaivoihin. Sitä on käytetty terveyden edistämiseen jo satojen vuosien ajan. Välttämättömien vitamiinien ja hivenaineidensa ansiosta se auttaa puhdistamaan ja suojelemaan erinomaisesti verisoluja.

Sen ravintoaineet estävät myrkkyjen ja taudinaiheuttajien negatiivisia vaikutuksia, mikä auttaa vahvistamaan verihiutaleita. Tämä ehkäisee veren ohenemista ja auttaa optimoimaan ravintoaineiden käyttöä, kun verisuonissa on vaurio.

5. Pinaatti

Pinaatti sisältää runsaasti K- vitamiinia ja proteiinia.

 

Pinaatti kuuluu vihreiden vihannesten ryhmään, jolla on satoja hyötyjä elimistölle. Tässä tapauksessa pinaatti on erinomaista siksi, että siinä on merkittäviä määriä K-vitamiinia ja proteiinia. Näillä on tärkeä tehtävä verenvuotoa estävien verihiutaleiden lisäämiseksi.

Sen luonnollinen mehu lisää merkittävästi näiden mikrosolujen muodostumista, optimoiden samalla verenkiertoa verisuonissa.

6. Papaija

Papaijan hedelmäliha ja sen lehdet ovat hyödyllinen lisäapu sellaisten sairauksien hoidossa, jotka vaikuttavat verihiutaleiden toimintaan.

Papaijan mehu ja siitä valmistetut haudukkeet auttavat säätelemään verisolujen määrää, mikä auttaa ehkäisemään kroonisten sairauksien puhkeamista.

Vaikka papaijat eivät olekaan mikään ihmekonsti vereen liittyviin ongelmiin, niiden syöminen voi auttaa verihiutaleiden tuotannossa.

7. Punajuuri

Punajuuren antioksidantit auttavat ehkäisemään verihiutaleiden vähenemistä.

Punajuuret ovat täynnä antioksidantteja, jotka auttavat ehkäisemään vapaiden radikaalien aiheuttamaa verihiutaleiden vähentymistä.

Niiden sisältämät A-, C- ja K-vitamiinit, kivennäisaineiden lisäksi, auttavat puhdistamaan verta ja vähentämään verisuonten heikentymistä.

Punajuurimehu auttaa vahvistamaan elimistön puolustusta ja ehkäisemään vereen ja verenkiertoon liittyviä ongelmia.

Vaikka verihiutaleisiin vaikuttavien sairauksien hoito vaihtelee niiden aiheuttajasta riippuen, näiden ruokien syöminen auttaa edistämään yleistä hyvinvointia. Ihanteellista olisi syödä niitä lääkärin valvonnan alla, sillä myös muut tapasi, lääkityksesi ja hoitosi on otettava huomioon.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Puhdista verisuonet näillä luontaisilla aineilla
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Puhdista verisuonet näillä luontaisilla aineilla

Epäterveelliset elämäntavat, kuten liikkumattomuus tai stressi, voivat johtaa korkeaan kolesteroliin. Puhdista verisuonet oikeanlaisella ruokavalio...