Logo image
Logo image

5 uniikkia ideaa kotitekoisten lampunvarjostimien tekemiseen

3 minuuttia
Näiden koristeellisten lampunvarjostimien yksityiskohdilla onnistut luomaan tilaan kuin tilaan kotoisan ja ainutlaatuisen valaistuksen.
5 uniikkia ideaa kotitekoisten lampunvarjostimien tekemiseen
Viimeisin päivitys: 18 huhtikuuta, 2019

Olisitko uskonut, että lampunvarjostimien tekeminen kotona on sekä helppoa että edullista? Tänä päivänä yhä useammat meistä ovat innostuneet kokeilemaan erilaisia rakennus- ja tee-se-itse -projekteja oman kotinsa rauhassa. Seuraavat ideat uniikkien lampunvarjostimien tekemiseen sopivat erinomaisesti sekä kattolampuiksi ja pöytälampuiksi että joissakin tapauksissa myös jalkalampuiksi.

Mikä parasta, näiden uniikkien lampunvarjostimien valmistamiseen tarvitset vain muutamia lähes jokaisesta kodista löytyviä peruselementtejä. Sinun ei myöskään tarvitse seurata monimutkaisia valmistusohjeita, sillä ainoa asia, mistä joudut huolehtimaan itse, on minne ja miten haluat asentaa uuden ja ainutlaatuisen lamppusi!

5 mahtavaa ideaa lampunvarjostimien tekemiseen

1. Paperi ja koristehile

Some figure

Jos etsit sekä säkenöivää että samalla yksinkertaista kotiprojektia, tämä idea on suunniteltu juuri sinulle! Tähän koristeelliseen lampunvarjostimeen tarvitset vain kiinalaisen paperilampun, liimaa (mieluiten suihkepullossa) ja koristehileitä. Parhaan lopputuloksen takaamiseksi suosittelemme, että koristehile olisi samaa väriä tai vähintään samaa sävyä paperilampun kanssa ja voit tietysti valita paperilampun ja koristehileen värin täysin oman makusi mukaan!

Säihkyvimmän lopputuloksen saat joko pastellinvärisillä tai täysin valkoisilla paperilampuilla, esimerkiksi yllä olevan kuvan lamppu on valmistettu pastellin vaaleanpunaisesta paperilampusta ja pinkistä hileestä. Voit myös yhdistää kahta eri väriä koristehileissä, valitse tällöin värimaailmoja, jotka sopivat hyvin yhteen, esimerkkinä valkoinen ja hopea.

Suojaa lattia huolellisesti esimerkiksi vanhoilla sanomalehdillä ja aseta paperilamppu sanomalehtien päälle. Suihkuta liimaa kauttaaltaan ja mahdollisimman tasaisesti ympäri lamppua. Pyörittele lopuksi lamppua koristehileissä niin pitkään, että hileet ovat tarttuneet palloon tasapuolisesti.

Anna lampun kuivua 5-10 minuutin ajan. Kun lamppu on kunnolla kuivunut, tartu varovaisesti lampun päähän ja ravistele ylimääräiset hileet sanomalehtien päälle. Varmista, että koristehile on tarttunut kauttaaltaan koko lamppuun. Mikäli lamppuun kuitenkin jäi hileettömiä kohtia, toista liiman suihkuttaminen näihin kohtiin ja pyöräytä lamppua uudelleen hileissä. Lopputuloksen tulisi muistuttaa kotitekoista diskopalloa.

Tutustu myös:10 kekseliästä tapaa kierrättää vanhat farkut

2. Lintuhäkki ja vanhat helmikorut

Jos sinulla on joskus ollut lemmikkinä lintu ja varastossasi pyörii edelleen tyhjäksi jäänyt häkki, kokeile rohkeasti tätä ideaa uniikin kotitekoisen lampunvarjostimen tekemiseksi!

Aloita siivoamalla häkki ylimääräisestä liasta ja pölystä. Maalaa joko käsin tai spraymaalilla häkki valitsemallasi värillä ja anna häkin kuivua kunnolla. Liimaa sitten liimapistoolilla tai käsin valitsemasi vanhat muovista tai tekohelmistä tehdyt helmikorut häkin ristikon mukaisesti. Voit halutessasi vielä viimeistellä lampunvarjostimen valitsemallasi värikkäällä ja mattapintaisella maalilla.

3. Pilvet

Nämä pilveä muistuttavat lampunvarjostimet ovat yksi tämän hetken kiistattomia hittituotteita. Tarvitset tämän idean toteuttamiseksi vain valkoisen paperisen lampunvarjostimen, liimaa ja valkoista pumpulia. Liimaa pumpulia ympäri lampunvarjostinta muodostaen lampusta kevyen hattaramaisen pilven varmistaen samalla, että lampun valo läpäisee kunnolla pumpulin. Voit käyttää pumpulin sijasta myös valkoisia höyheniä.

On hyvä pitää mielessä, ettei paperisen lampunvarjostimen aina tarvitse noudattaa perinteistä pyöreää muotoa, sillä tämän tyyppisissä projekteissa on enemmän kuin sallittua käyttää myös omaa mielikuvitusta! Uskalla siis rohkeasti koetella omaa luovuuttasi näiden kotitekoisten lampunvarjostimien tekemisessä.

Sinua voi myös kiinnostaa: 9 mahtavaa ideaa kylpyhuoneen sisustamiseksi

4. Raastin

Nämä erikoiset lampunvarjostimet tuovat upean yksityiskohdan uskaliaaseen ja ainutlaatuiseen kodin sisustukseen, jossa rustiikki tyyli yhdistyy tämän päivän moderniin linjaukseen. Mikä parasta, tämän lampunvarjostimen tekeminen kotona on naurettavan helppoa; tarvitset vain vanhan ruostumattomasta teräksestä valmistetun raastimen ja spraymaalin. Voit valita spraymaalin värin itse, mutta suosittelemme käyttämään mattapintaista mustaa maalia, sillä tämä väri onnistuu luomaan lampunvarjostimelle vanhanaikaisen raudasta valmistetun efektin.

Suihkuta raastimeen muutama maalikerros tasaisen lopputuloksen saavuttamiseksi ja anna kuivua. Lopuksi sinun tulee vain päättää, minne asennat tämän uuden ja omaperäisen lampunvarjostimesi!

Some figure

5. Tyhjät vessapaperirullat ja naru

Yksi hauska ja uniikki idea kotitekoisen lampunvarjostimen tekemiseen ovat tyhjät vessapaperirullat. Kieputa liimaamalla jokainen vessapaperirulla kauttaaltaan ohuella narulla ja anna rullien kuivua 10-15 minuutin ajan. Kun vessapaperirullat ovat kuivuneet kunnolla, liimaa ne vielä lopuksi kiinni toisiinsa; tässä vaiheessa voit käyttää vapaasti omaa luovuuttasi ja päättää, tuleeko lampunvarjostimesta pyöreä, soikea, kolmio tai mikä tahansa muu malli!

Vaikka tee-se-itse-lampunvarjostimen tekeminen kotona voikin kuulostaa aluksi työläältä, yllä olevien ideoiden avulla tulet varmasti huomaamaan, miten helppoa kotitekoisen ja ainutlaatuista sisustusta täydentävän lampunvarjostimen tekeminen todellisuudessa on!

Sopii vielä muistuttaa, että nämä kotitekoiset lampunvarjostimet on tarkoitettu pääsääntöisesti kodin lempeään tunnelmavalaistukseen eli toisin sanoen, niitä ei suositella käytettäväksi esimerkiksi lukuvalona.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.