5 terveellistä rasvaa polttavaa ruokaa

Etsitkö terveellistä tapaa polttaa nopeammin rasvaa? Älä epäröi kääntyä näiden luonnollisten ainesten puoleen, jos tavoitteenasi on vähentää kiloja täysin luonnollisin ja vaivattomin keinoin.
5 terveellistä rasvaa polttavaa ruokaa

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Viime vuosina markkinoille on tullut suuri määrä “rasvaa polttavia” tuotteita, joissa luvataan helppo tapa laihtumisen nopeuttamiseksi. Osa niistä on luonnollista rasvaa polttavaa ruokaa, mutta monissa on sen sijaan kemikaaliyhdisteitä, joita ei ole vielä täysin tutkittu, joten niillä voi olla eräitä haitallisia sivuvaikutuksia ajan kuluessa.

Tästä huolimatta miljoonat ihmiset kuitenkin valitsevat näiden tuotteiden käytön, ja usein luulevat että tämä on loistava ratkaisu rasvan polttamiseksi tehokkaammin ja vähällä vaivalla.

Ongelmana on se, että ihmisten kehot eivät käsittele ruokia samalla tavalla. Itse asiassa moni kokee vain hyvin vähäiset vaikutukset – tai ei saa mitään vaikutusta näistä tuotteista.

Se mitä moni rasvan nopeampaa palamista tavoitteleva ei ota huomioon, on että tarjolla on myös täysin luonnollista rasvaa polttavaa ruokaa. Tämä on hyvä lisä ruokavalioon, ja sillä ei ole mitään huonoja sivuvaikutuksia.

On olemassa suuri valikoima luonnollisia aineksia, jotka hyvien ominaisuuksiensa ansiosta edistävät kilojen tippumista ilman, että tällä olisi mitään riskiä terveyden kannalta.

Mitä luonnolliset rasvanpolttajat ovat?

tämä ihminen tarvitsee rasvaa polttavaa ruokaa

Luonnolliset rasvaa polttavat tuotteet sisältävät elintärkeitä ravinteita, jotka ovat hyödyksi aineenvaihdunnan ja imusuonten järjestelmän terveydelle.

 • Niitä suositellaan hitaan aineenvaihdunnan tehostamiseksi, ja ne lisäävät energian määrää.
 • Ne muun muassa toimivat nälkää estävinä, ja ne vähentävät sitä ruoanhimoa, joka saa sinut syömään turhan paljon välipaloja.
 • Niissä on suuri määrä energiaa, ja ne auttavat parantamaan suoritusta liikunnan tai treenin aikana.

Totuus rasvaa polttavista tuotteista

Niitä kutsutaan “rasvanpolttajiksi” siksi, että ne auttavat stimuloimaan kehon toimintoja, jotta painon vähentäminen olisi helpompaa.

Koska ne eivät kuitenkaan ole mitään taikatuotteita hoikistumiseksi ihan missä tilanteessa tahansa, ne tulee yhdistää muihin terveellisiin tapoihin.

 • Se painon määrä, jonka ne voivat auttaa sinua karistamaan, riippuu omasta tilanteestasi – aineenvaihdunnastasi, kuten myös ruokavaliostasi ja liikunnan määrästä.
 • Ne eivät toimi silloin, jos ruokavalio perustuu epäterveellisiin, rasvaisiin ja kovin kaloripitoisiin ruokiin.

5 luonnollista rasvaa polttavaa ruokaa

Tämä ei tarkoita sitä, että koko ruokavalio kannattaisi perustaa luonnollisiin rasvaa polttaviin tuotteisiin. Niitä voidaan kuitenkin nauttia lisinä terveellisessä ruokavaliossa, jotta saisit parhaat mahdolliset tulokset yrityksestäsi pudottaa painoa.

1. Artisokka

artisokka on rasvaa polttavaa ruokaa

Artisokka sisältää runsaasti kuitua, antioksidanttiyhdisteitä, vitamiineja ja mineraaleja, ja se on yksi parhaista luonnollisista tuotteista, jotka toimivat turhien kilojen hävittäjinä.

 • Sen yhdisteet stimuloivat sappinesteen kulkua. Tämä aine vastaa rasvojen käsittelystä ruoansulatuksessa.
 • Lisäksi se hallitsee kolesterolin ja triglyseridien tasoja – nämä lipidit häiritsevät sydämen ja verisuonten terveyttä.
 • Lisäksi sillä on puhdistavia ominaisuuksia, jotka stimuloivat jätteen poistumista kehosta.
 • Sen sisältämä kuitu parantaa ruoansulatusta sekä vähentää ahdistusta.

2. Piimä

piimä on rasvaa polttavaa ruokaa

Seuraavaksi sitten piimä, joka sisältää runsaasti hyvälaatuisia proteiineja. Ne parantavat rasvojen palamista.

 • Sen sisältämät aminohapot voimistavat lihaksia sekä parantavat energian kulutusta liikunnan aikana.
 • Lisäksi sitä pidetään rasvaa polttavana tuotteena siksi, että kehon täytyy käyttää enemmän energiaa käsitellääkseen sen.

3. Vihreä tee

vihreä tee on rasvaa polttavaa ruokaa

Vihreä tee on paras kaverisi, jos yrität saada kiloja vähennettyä! Se sisältää vain vähän kaloreita, siinä on kyvykkäitä antioksidantteja, ja se on erinomainen ruoansulatuksen parantaja.

 • Ensinnäkin sen päähyödyt johtuvat siitä, että vihreässä teessä on polyfenolia nimeltään epigallocatechin gallate (EGCG)joka on hyväksi aineenvaihdunnan ja maksan terveyden kannalta.
 • Lisäksi tämä yhdiste stimuloi lämmöntuotantoa, johon kuuluu lisääntyminen kalorien palamisessa.

4. Greippi

greippi

Seuraavaksi sitten tämä herkullinen sitrushedelmä, joka on täydellinen kaikille niille jotka haluavat pudottaa painoa, mutta ilman tiukkoja ja ehkä vaarallisiakin dieettejä.

 • Sillä on hyvin alhainen kalorimäärä, ja sen nestettä poistavat ja puhdistavat kyvyt ovat sen sisältämän runsaan veden ja antioksidanttien ansiota.
 • Lisäksi se sisältää kuitua, joten se pitkittää kylläisyyden tunnetta sekä edistää hyvää ruoansulatusta.
 • Greippi myös edistää verensokerien hallintaa, mikä optimoi energiankäyttöä.

5. Cayennepippuri

cayennepippuri on rasvaa polttavaa ruokaa

Tämä pippuri on mausteikas tuote, joka on usein käytössä voimakasta makua antamassa. Vaikka sitä ei kannatakaan syödä kovin runsaasti, kohtuullinen käyttö voi olla suureksi avuksi kalorien polttamisen tehostamiseksi.

 • Pääasiallinen aktiiviaines siinä on kapsaisiini, jolla on lämpöä tuottava vaikutus kehossa, mikä sitten tehostaa rasvan palamista.
 • Se auttaa parantamaan verenkiertoa sekä suojaa kehon erittäviä elimiä, jotka toimivat jätteen poistumisen mahdollistajina.

Etsitkö terveellistä ja tehokasta tapaa polttaa enemmän rasvaa? Älä epäröi kokeilla näitä viittä rasvaa polttavaa ruokaa, jos haluat hyvän lisän hoikistumisen vauhdittamiseksi – vaarattomalla tavalla.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • López-Molina, D., Navarro-Martínez, M. D., Melgarejo, F. R., Hiner, A. N. P., Chazarra, S., & Rodríguez-López, J. N. (2005). Molecular properties and prebiotic effect of inulin obtained from artichoke (Cynara scolymus L.). Phytochemistry. https://doi.org/10.1016/j.phytochem.2005.04.003
 • Methacanon, P., Krongsin, J., & Gamonpilas, C. (2014). Pomelo (Citrus maxima) pectin: Effects of extraction parameters andits properties. Food Hydrocolloids. https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2013.06.018
 • Cabrera, C., Artacho, R., & Giménez, R. (2006). Beneficial Effects of Green Tea—A Review. Journal of the American College of Nutrition. https://doi.org/10.1080/07315724.2006.10719518
 • Mahboubi, M. (2018). Cynara scolymus (artichoke) and its efficacy in management of obesity. Bulletin of Faculty of Pharmacy, Cairo University. https://doi.org/10.1016/j.bfopcu.2018.10.003
 • Baladia, Eduard, Basulto, Julio, Manera, María, Martínez, Rodrigo, & Calbet, David. (2014). Efecto del consumo de té verde o extractos de té verde en el peso y en la composición corporal: revisión sistemática y metaanálisis. Nutrición Hospitalaria, 29(3), 479-490. https://dx.doi.org/10.3305/NH.2014.29.3.7118
 • Ludy MJ, Moore GE, Mattes RD (2012 ). The effects of capsaicin and capsiate on energy balance: critical review and meta-analyses of studies in humans. Chem Senses. 37(2):103-21. doi: 10.1093/chemse/bjr100

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.