5 luontaishoitoa, jotka auttavat munasarjojen monirakkulaoireyhtymään

Muista, että nämä luontaishoidot munasarjojen monirakkulaoireyhtymään ovat täydentävä apu lääkärin antamaan hoitoon, eikä niiden tulisi koskaan korvata sitä.
5 luontaishoitoa, jotka auttavat munasarjojen monirakkulaoireyhtymään

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Munasarjojen monirakkulaoireyhtymä (PCOS) on naisten hormonisairaus. Sitä ilmenee silloin, kun munasarjat valmistavat enemmän androgeenia kuin estrogeenia ja keltarauhashormonia. Nämä osallistuvat niihin prosesseihin, jotka kehittävät ja vapauttavat munasoluja hormonikierron aikana. Tässä artikkelissa esittelemme luontaishoitoja, jotka auttavat munasarjojen monirakkulaoireyhtymään.

Munasarjojen monirakkulaoireyhtymässä munasarjojen sisäpinta paksuuntuu. Samaan aikaan niihin muodostuu pieniä kystia tai follikkeleita. Vaikka ne ovat hyvälaatuisia, ne voivat aiheuttaa tulehdusepätasapainoa kudoksissa. Lisäksi ne useimmiten laukaisevat muita oireita, jotka vaikuttavat elämänlaatuun. Näihin kuuluu mm. se, että monilla vaivasta kärsivillä naisilla on hedelmällisyysongelmia ja epäsäännölliset kuukautiset.

Onneksi tämä on vaiva, jonka kanssa voi pärjätä noudattamalla terveellisiä tapoja ja sopivaa lääkehoitoa, joiden avulla oireiden vaikeusastetta saadaan lievitettyä. Lisäksi tämä usein vähentää sairauden vaikutusta hedelmällisyyteen.

Lääkkeiden lisäksi on olemassa lukuisia luontaishoitojakin. Ominaisuuksiensa ansiosta ne helpottavat hormonien hallintaa, mikä auttaa kumoamaan sairauden vaikutuksia parhaalla mahdollisella tavalla.

Tutustu niihin seuraavaksi!

5 luontaishoitoa munasarjojen monirakkulaoireyhtymään

1. Pellavansiemenet

Pellavansiemenistä voi olla apua munasarjojen monirakkulaoireyhtymään.

Pellavansiemenet ovat loistavia, koska ne sisältävät runsaasti Omega-3 ja Omega-6 -rasvahappoja. Ne hillitsevät liiallista androgeenintuotantoa, hormonia, joka on munsarjojen monirakkulaoireyhtymän pääasiallinen aiheuttaja.

Lisäksi ne auttavat vähentämään tulehdusta kudoksissa ja hallitsemaan kuukautisten epäsäännöllisyyttä.

Ainekset

Kuinka niitä syödään

 • Liota ruokalusikallinen pellavansiemeniä kupillisessa vettä. Kahden tai kolmen tunnin kuluttua siivilöi neste ja juo se.
 • Vaihtoehtoisesti voit lisätä pellavansiemeniä salaatteihin, keittoihin ja smoothieihin.
 • Pyri lisäämään niitä kohtuullisissa määrin jokapäiväiseen ruokavalioosi.

2. Sarviapilan siemenet

Sarviapilan siemenistä on tullut suosittuja, sillä ne auttavat hallitsemaan korkeaa verenpainetta ja verensokeria.

Lisäksi niillä on tulehdusta lievittäviä ja diureettisia vaikutuksia. Nämä auttavat poistamaan kudoksiin kertyneitä nesteitä, mikä puolestaan vähentää kudosten tulehdusta.

Näistä siemenistä saat rasvahappoja ja antioksidantteja. Hormonitoimintaa hallitsemalla ne auttavat lievittämään monirakkulaisten munasarjojen aiheuttamaa epämukavuutta.

Ainekset

 • 1 ruokalusikallinen sarviapilan siemeniä
 • 1 kupillinen vettä
 • Hunajaa (makeuttamiseen)

Kuinka niitä syödään

 • Lisää ruokalusikallinen siemeniä kupilliseen vettä ja anna liota 6-8 tuntia.
 • Tämän jälkeen sekoita siemenet pieneen määrään hunajaa ja syö ne.
 • Syö niitä joka päivä, mieluiten aamupalaksi.

3. Kaneli

Kaneli auttaa vähentämään tulehdusta.

 

Kaneli on mauste, josta on tullut suosittu sen rentouttavien, kouristusta ehkäisevien ja ruoansulatusta edistävien vaikutustensa ansiosta.  Sen aktiiviset yhdisteet hillitsevät verensokeritasoja. Lisäksi se tukee aineenvaihduntatoimintoja, jotka polttavat kaloreita.

Munasarjojen monirakkulaoireyhtymässä se auttaa vähentämään tulehdusta. Se auttaa myös epäsäännöllisiin kuukautisiin ja kystien muodostumiseen.

Ainekset

 • 1 teelusikallinen kanelia
 • 1 kupillinen vettä

Kuinka se juodaan

 • Lämmitä kupillinen vettä, ja kun se alkaa kiehua, lisää teelusikallinen kanelia.
 • Anna hautua 10 minuuttia ja juo sitten.
 • Voit myös lisätä kanelia smoothieihin ja jälkiruokiin.

4. Lakritsi

Lakritsinjuuri on kasvi, joka auttaa vähentämään liiallista mieshormonien tuotantoa tästä vaivasta kärsivillä naisilla. Sen yhdisteet auttavat edistämään ovulaatiota ja stimuloimaan aineenvaihduntaa, johon hormonien epätasapaino voi vaikuttaa negatiivisesti.

Ainekset

 • 1 teelusikallinen lakritsinjuurta
 • 1 kupillinen vettä

Kuinka se juodaan

 • Lisää teelusikallinen lakritsinjuurta kupilliseen kiehuvaa vettä. Kun olet antanut sen hautua 15 minuuttia, juo tee.
 • Juo tätä teetä 2 kertaa päivässä, joka päivä.

Huomio: Vältä tätä hoitoa, jos kärsit korkeasta verenpaineesta.

5. Minttu

Minttu auttaa säätelemään hormonitasapainoa.

 

Mintun ominaisuudet voivat auttaa säätelemään hormonien epätasapainoa, joka voi vaikuttaa taudin syntyyn. Vaikka se ei autakaan kystien muodostumiseen, sen juominen täydentää lääkärin antamaa hoitoa. Minttu auttaa ehkäisemään täydellisesti liiallista ihokarvojen kasvua ja vähentämään myös aknea ja muita tautiin liittyviä oireita.

Ainekset

 • 1 ruokalusikallinen mintunlehtiä
 • 1 kupillinen vettä

Kuinka se juodaan

 • Lisää ruokalusikallinen mintunlehtiä kupilliseen kiehuvaa vettä. Anna hautua 15-20 minuutin ajan.
 • Kun se on hautunut, siivilöi neste ja juo se.
 • Juo 2-3 kertaa päivässä, joka päivä.
 • Vaihtoehtoisesti tai tämän juoman lisäksi voit lisätä mintunlehtiä joihinkin luonnollisiin juomiin ja smoothieihin.

Kokeile mainitsemiamme hoitoja munasarjojen monirakkulaoireyhtymään ja katso, miten paljon hyötyä niistä on munasarjojen monirakkulaoireyhtymän oireiden vaikutusten lievittämisessä. Pidä mielessä, että vaikka ne eivät ole parannuskeino, niiden juominen auttaa edistämään hyvinvointia.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.