Logo image
Logo image

4 kauneusvinkkiä kiireiselle äidille

3 minuuttia
Helpon ja omaan ulkonäköön sopivan hiustyylin löytäminen on yksi niistä pienistä asioista, jotka voivat säästää suuresti aikaa kiireisen äidin viikosta. Näin tunteja on enemmän niihin tärkeämpiin asioihin.
4 kauneusvinkkiä kiireiselle äidille
Kirjoittanut Katherine Flórez
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Äitejä juhlistetaan muun muassa äitienpäivänä, ja sen tarkoitus on muun muassa olla rentouttava hetki kaikille niille naisille, jotka tekevät suurta ja vastuullista työtä lastensa äiteinä. Tällöin huomion saavat naiset, jotka ovat antaneet itsestään elämälle suurenmoisella tavalla.

Ei kuitenkaan kannata odottaa äitienpäivään, mitä tulee omasta itsestään huolehtimiseen. Äitiys on tietenkin tärkeämpää kuin mitkään kauneushoidot tai ulkonäkö, mutta ei ole hyväksi joutua luopumaan tarpeellisista henkilökohtaisen huolenpidon rutiineista.

Äidit ovat todella kiireisiä, tämä on totta. Ja mitä enemmän lapsia perheessä on, sitä monimutkaisemmaksi arjen pyörittäminen muuttuu. Äidiksi tulon jälkeen arjen monimutkaisuudesta tulee normaali asia. Ehkä jätät tietyt omat juttusi menneisyyteen (aikaan ennen raskautta), vaikkapa vaatteiden ostamisen tai kauneudenhoidon rituaalit, kuten esimerkiksi meikkaamisen.

Nyt tärkeämpiä ovat vaipanvaihdot, imetys, lounaiden valmistaminen lapsille… Ja lisäksi pienen kaikki tarpeet tulee tyydyttää (iästä riippuen) kun samalla omat työvelvollisuudet tulee hoitaa loppuun asti.

Tämä voi tarkoittaa, että äidillä on hyvin vähän aikaa itselleeen.

Kauneusvinkit kiireiselle äidille

Some figure

Edellä kuvaamastamme todellisuudesta johtuen esittelemme nyt kauneusvinkit, jotka auttavat säästämään aikaa arjessa. Älä epäröi kääntyä näiden puoleen, kun aikaa tuntuu olevan taas aivan liian vähän.

1. Etsi helppo ja itsellesi sopiva kampaus

Ideana tässä on säästää aikaa, jotta voisit hoitaa muut päivän asiat rennommin – monella naisella hiustenhoitoon menee hyvin paljon aikaa. Tukan pieni pohtiminen on hyväksi ajanhallinnankin kannalta, eikä se siis ole pelkkää pinnallisuutta!

Hiukset ovat monen naisen päivän monimutkaisin hygienian ja kauneudenhoidon alue. Vaikka moni tykkää käyttää niihin runsaasti aikaa, pystyt helpottamaan aamujasi nopeilla kampauksilla: valitse esimerkiksi käytännöllinen ja helppo poninhäntä tai nuttura. Nämä kampaukset eivät ehkä näytä kovin erityisiltä, mutta niiden etuna on juuri nopeus.

Luultavasti et halua pitää hiuksiasi samalla tavalla joka ikinen päivä. Tässä on hyvä kääntyä kampaajan puoleen, jotta saisit juuri itsellesi sopivia ideoita.

Lue aiheesta lisää: Luonnolliset, kiiltoa lisäävät hiusnaamiot

2. Suihkussa käynti iltaisin

Some figure

Suihkussa tai kylvyssä käynti on yksi tärkeimpiä ja aikaavievimpiä henkilökohtaisen huollon asioita päivittäin. Siksi kannattaa käydä suihkussa illalla ennen kuin menet nukkumaan, jotta aamulla sinun tarvitse vain herätä, laittaa ehkä meikkiä ja pukeutua, ja olet valmis lähtemään.

Suurin hyöty tässä on ehdottomasti se, että säästät sekä aikaa että energiaa päiväsi askereiden hoitamiseksi. Moni meistä ei kuitenkaan pidä illalla suihkussa käymisestä. Jos olet kiireinen äiti, joka haluaa näyttää aamulla hyvältä vähällä vaivalla, kannattaa silti harkita tätä rutiinin muuttamista!

3. Hoida tummat silmänaluset pois nukkumalla

“Mustat silmäpussit” ilmaantuvat kasvoille uupumuksen, unenpuutteen ja stressin kertymisen vuoksi. Kiireiselle äidille niistä voi tulla jokapäiväinen ilmiö, joka vaikuttaa tietysti siihen, mitä kasvot muille kertovat.

Kannattaa siis torjua tummien silmänalusten syntyä, jos haluat hehkeämmän ulkonäön, ja onneksi on myös useita keinoja niiden häivyttämiseksi. Useimmat näistä ovat kosmeettisia ja vievät paljon aikaa, jota ei kiireisellä äidillä ole – muut asiat menevät yleensä tummien silmänalusten edelle.

Kannattaa kuitenkin käyttää päivittäin 4-5 minuuttia, jotka itseltäsikin luultavasti liikenevät, silmien hehkeyttämiseen, mikäli oma peilikuva tekee tyytymättömäksi.

Mitä tummille silmänalusille voidaan tehdä nopeasti?

  • Laita valokynää silmien alapuolille ja samoin poskipäille.
  • Näin pystyt tuomaan kasvoihisi hiukan eloa, ja unen puutteesi on muille täysin näkymättömissä.

Lue aiheesta lisää: 6 luontaishoitoa silmänympärysten turvotukseen

4. Pese hiukset vain joka toinen päivä

Viimeinen pieni vinkkimme on tosiaankin tämä, vaikka se ei kenties kuulosta houkuttelevalta. Se toimii etenkin niillä äideillä, joiden tukka on vaikeahoitoinen ja kuiva, ja luontoa säästävän elämäntyylin kannattajille se sopii oivallisesti.

Pystyt ensinnäkin vähentämään hiusten vahingoittumista ja haurastumista, jos peset ja kuivaat niitä vähemmän, ja tietysti säästät arvokasta aikaa asioiden saamiseksi parempaan kuntoon sekä kotona että töissä.

Jos sinäkin olet kiireinen äiti ja sinusta tuntuu, ettet kerkeä tekemään mitään oman terveytesi ja kauneutesi eteen, ota nämä kauneusvinkit kokeiluun!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.