13 syytä käyttää inkivääriä päivittäin

Inkivääri on erittäin monipuolinen juuri, joka omaa useita terveyshyötyjä ja lisäksi sitä pidetään vaihtoehtoisten luonnonlääkkeiden ykkösenä.
13 syytä käyttää inkivääriä päivittäin
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Monia tuotteita ei suositella käytettäväksi päivittäin, sillä ne voivat kertyä elimistöön ja aiheuttaa haittaa. Toisaalta taas toisten tuotteiden käyttö edellyttää niiden jatkuvaa käyttöä vastaavien etujen saavuttamiseksi. Yksi näistä tuotteista on inkivääri, jonka käyttöä voidaan suositella päivittäin. Esittelemme seuraavaksi 13 syytä nauttia inkivääriä päivittäin.

Huomio!

Vaikka tällä juurella on monia etuja terveyden kannalta, meidän tulee olla tietoisia myös sen sivuvaikutuksista. Inkiväärin käyttöä ei esimerkiksi suositella seuraavissa tilanteissa:

  1. Olet raskauden toisella tai kolmannella kolmanneksella.
  2. Kärsit hemofiliasta tai sinulla on tällä hetkellä verenvuotoa.
  3. Sinulla on ongelmia sydämen tai maksan kanssa.
  4. Sinulla on kuumetta tai atrofioituneet limakalvot.

Kuinka hyödyntää inkivääriä päivittäin

Inkivääriä voidaan hyödyntää päivittäin esimerkiksi ruoanlaitossa, kosmetiikassa tai yksinkertaisesti luonnonlääkkeenä

Jos haluat käyttää inkivääriä päivittäin, sinun on pidettävä mielessä, että voit hyödyntää sitä erilaisina valmisteina, kuten ruoanlaitossa, kosmetiikassa tai yksinkertaisesti luonnonlääkkeenä. Toisin sanoen, voit esimerkiksi jauhaa inkiväärin ja lisätä sitä ruokaan (niin suolaisiin kuin makeisiin) tai juomaan (erityisesti haudukkeena) tai vartaloemulsioon.

On huomattava, että jos olet allerginen inkiväärille, on sitä parasta kokeilla ensin pienessä määrin. Esimerkiksi silloin, kun aiot käyttää inkivääriä iholle, voit levittää sitä pienelle alueelle ja odottaa, mikä ihon reaktio on. Jos inkivääri ei aiheuta iholla mitään reaktiota, on selvää, että voit jatkaa sen käyttöä.

Inkiväärin päivittäisen käytön salaisuus on juuren tuoreudessa. Riippumatta siitä, käytetäänkö sitä haudukkeena tai muihin tarkoituksiin, on erittäin tärkeää, että kyseessä on tuore ja hyväkuntoinen juuri.

Esittelemme seuraavaksi 13 syytä käyttää inkivääriä päivittäin. Takaamme, että voit hyötyä inkiväärin käytöstä monipuolisesti.

Taistelee selluliittia vastaan

Loistavia uutisia! Inkivääriä voidaan käyttää taistelemaan selluliittia vastaan. Miten? Hyvin yksinkertaista: Voit lisätä sitä hiukan esimerkiksi kuorintavoiteeseesi. Lisätessäsi sitä iholle, voit huomata, että inkivääri kuumentaa ihoa ja auttaa samalla vähentämään tulehduksia sekä parantamaan verenkiertoa.

Voit valmistaa voiteen kotona seuraavasti: Lisää ruokalusikallinen merisuolaa kulhoon yhdessä raastetun inkiväärin ja lasillisen inkiväärimehua kanssa. Lisää lopuksi sekaan vartaloemulsiota (suosittelemme valitsemaan neutraalin tai vain vähän tuoksua sisältävän voiteen) ja seos on valmis käytettäväksi.

Levitä emulsiosta suoraan alueille, joissa esiintyy selluliittia. Muista, että mitä johdonmukaisemmin noudatat käsittelyä, sitä parempia myös tulokset ovat.

Parantaa ruoansulatusta ja poistaa pahoinvointia

Inkivääriä voidaan käyttää päivittäin parantamaan ruoansulatuskanavan terveyttä ja vähentämään pahoinvointia

Inkivääriä voidaan käyttää myös parantamaan ruoansulatuskanavan terveyttä. Tässä mielessä suosittelemme pureskelemaan pieniä määriä inkivääriä tai nauttimaan sitä haudukkeena suoliston asianmukaisen toiminnan sääntelemiseksi sekä pahoinvoinnin ja vatsavaivojen torjumiseksi.

Auttaa vahvistamaan kynsiä

Kynsiin levitettävä inkivääristä valmistettu naamio on loistava vaihtoehto sekä niiden vahvistamiseen että niiden kasvun tehostamiseen. Valmistat helposti tämän kynsinaamion kotona sekoittamalla keskenään 2 ruokalusikallista karitevoita, 2 ruokalusikallista avokadoöljyä, tippa patsulista valmistettua eteeristä öljyä, 4 tippaa inkivääriöljyä sekä 3 tippaa sitruunaöljyä.

Vahvistaa immuunijärjestelmää

Inkivääri on erinomainen vaihtoehto parantamaan elimistön puolustuskykyä ja ehkäisemään sairauksia, sillä se sisältää runsaasti runsaasti askorbiinihappoa, sinkkiä, kalsiumia sekä A- ja D-vitamiinia. Näissä tapauksissa on suositeltavaa lisätä teelusikallinen raastettua inkivääriä yhdessä mustan ​​tai vihreän teen kanssa kupilliseen (250 ml) vettä.

Auttaa lievittämään kipua

Inkiväärillä on useita tulehduksia vastaan taistelevia ja kipua lievittäviä ominaisuuksia

Inkivääriä voidaan käyttää myös kivun lievittämiseen. Tämä johtuu siitä, että tällä juurella on useita tulehduksia vastaan taistelevia ja kipua lievittäviä ominaisuuksia. Tämän vuoksi se onkin ihanteellinen apu niveltulehdukseen liittyvien kipujen ja lihasten kulumisesta johtuvien lihaskipujen lievittämiseen.

Voit halutessasi joko valmistaa inkivääristä haudukkeen ja nauttia sitä pitkin päivään tai lisätä inkivääriä lihaskipua helpottavaan hauteeseen. Sekä juoman että hauteen muodossa mittana tulisi käyttää 2 teelusikallista inkiväärijauhetta päivässä. Toisaalta kivun lievittämiseen voidaan suositella myös sellaisen haudukkeen valmistamista, johon on lisätty yhtä suuri määrä kurkumaa ja inkivääriä.

Stimuloi aivoja

Inkivääri sisältää runsaasti antioksidantteja. Tässä mielessä juuren sisällyttäminen ruokavalioon voi auttaa stimuloimaan muistia sekä vähentämään Alzheimerin taudin, Parkinsonin taudin sekä useiden muiden degeneratiivisten sairauksien riskiä.

Taistelee ikääntymistä vastaan

Inkiväärin korkea antioksidanttipitoisuus auttaa vähentämään ikääntymisen merkkejä torjuen samalla vapaiden radikaalien vaikutuksia ja stimuloiden solujen uusiutumista.

Auttaa pudottamaan painoa

Inkivääri auttaa vähentämään ruokahalua ja nopeuttamaan aineenvaihduntaa

Inkivääri vähentää ruokahalua ja nopeuttaa aineenvaihduntaa. Näissä tapauksissa on suositeltavaa lisätä tuoretta inkivääriä raastettuna tai jauhettuna suoraan päivän pääaterioihin. Voit myös nauttia inkivääriä teen muodossa aterioiden välillä.

Inkivääri on luonnollinen lemmenrohto

Inkivääriä voidaan hyödyntää myös sytyttämään intohimon liekkiä, sillä se auttaa stimuloimaan verenkiertoa. Tämä taas suosii sukupuolielinten kiihottumista sekä miehillä että naisilla.

Ylläpitää säteilevää ihoa

Inkivääri auttaa ylläpitämään ihoa kiinteänä, raikkaana ja säteilevänä samalla tavalla, jolla se taistelee ikääntymistä vastaan ja uudistaa kehon soluja. Näissä tapauksissa on suositeltavaa käyttää jauhetusta inkivääristä, hunajasta ja sitruunasta valmistettua naamiota enintään 30 minuutin ajan.

Auttaa eliminoimaan aknea

Aknen ja näppyjen tehokkaampi eliminointi on loistava syy hyödyntää inkivääriä päivittäin

Inkiväärillä on soluja uudistava vaikutus, joten päivittäin käytettynä inkiväärin ja omenaviinietikan yhdistelmästä valmistettu kasvonaamio auttaa vähentämään aknen jättämiä arpia ja näppyjä.

Edistää verenkiertoa

Inkivääri stimuloi verenkiertoa ja tätä kautta suosii elimistöä monilla eri tavoin. Ihon tapauksessa inkivääri auttaa ylläpitämään sen elinvoimaisuutta sekä uusien solujen tehokasta tuotantoa.

Kaunistaa hiuksia

Hiuspohjaan levitettynä inkivääristä valmistettu naamio stimuloi hiusten karvatuppia, ravitsee juurta ja toimii myös luonnollisena hiuspohjan kosteuttajana. Hiusnaamioiden suhteen olemme koonneet 3 eri vaihtoehtoa päivittäiseen käyttöön:

  • Hiusten vahvistamiseen. Sekoita keskenään raastettu inkivääri ja jojoba-öljy ja levitä seosta hiuspohjaan hierovin liikkein. Anna sen jälkeen naamion vaikuttaa 30 minuutin ajan ja huuhtele normaalisti.
  • Hiusten kasvua varten. Sekoita raastettu inkivääri yhdessä kahteen tai kolmeen valkosipulinkynteen ja anna seoksen seistä muutaman minuutin ajan. Hiero sitten seoksesta saatu uute suoraan hiusjuureen.
  • Hilseen hoitoon. Sekoita keskenään kaksi osaa raastettua inkivääriä ja kolme oliiviöljyä. Levitä valmista seosta sitten suoraan päänahkaan, anna vaikuttaa 15 minuutin ajan ja huuhtele tavalliseen tapaan.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Ryan JL, Morrow GR. Ginger. Oncol Nurse Ed. 2010;24(2):46–49.
  • Chang, J. S., Wang, K. C., Yeh, C. F., Shieh, D. E., & Chiang, L. C. (2013). Fresh ginger (Zingiber officinale) has anti-viral activity against human respiratory syncytial virus in human respiratory tract cell lines. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2012.10.043https://doi.org/10.1155/2012/516870
  • Nikkhah Bodagh M, Maleki I, Hekmatdoost A. Ginger in gastrointestinal disorders: A systematic review of clinical trials. Food Sci Nutr. 2018;7(1):96–108. Published 2018 Nov 5. doi:10.1002/fsn3.807
  • Bode AM, Dong Z. The Amazing and Mighty Ginger. In: Benzie IFF, Wachtel-Galor S, editors. Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. 2nd edition. Boca Raton (FL): CRC Press/Taylor & Francis; 2011. Chapter 7. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92775/
  • Black, C. D., Herring, M. P., Hurley, D. J., & O’Connor, P. J. (2010). Ginger (Zingiber officinale) reduces muscle pain caused by eccentric exercise. Journal of Pain. https://doi.org/10.1016/j.jpain.2009.12.013
  • Terry, R., Posadzki, P., Watson, L. K., & Ernst, E. (2011). The Use of Ginger (Zingiber officinale) for the Treatment of Pain: A Systematic Review of Clinical Trials. Pain Medicine. https://doi.org/10.1111/j.1526-4637.2011.01261.x

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.