10 yrttihoitoa suonikohjuihin

Suonikohjuilla on negatiivinen vaikutus itsetuntoon. Nämä luonnonmukaiset menetelmät ovat hyödyllisiä, sillä ne parantavat verenkiertoa sekä estävät ja vähentävät suonikohjuja.
10 yrttihoitoa suonikohjuihin
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila.

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Suonikohjut ovat hyvin epämiellyttäviä, kun ne tulevat näkyviin. Niitä esiintyy yleensä säärissä ja muualla alaraajoissa, mutta joskus myös kasvoissa esiintyy pieniä verenpurkauksia. Naisilla tämä voi alentaa itsetuntoa. Suonikohjut ilmestyvät yleensä raskauden seurauksena ja geneettisistä tekijöistä, painonnoususta tai hormoneista johtuen. Jos istut työpaikallasi suurimman osan ajastasi, sinulla on vaara saada suonikohjuja.

On olemassa tapoja, joilla päästä eroon suonikohjuista, vaikkakin ne ovat melko kalliita. Hyvä uutinen on, että on olemassa myös edullisia, luonnonmukaisia menetelmiä suonikohjujen hoitoon. Näillä menetelmillä säästät rahaa, mutta tulokset ovat samanlaisia tai jopa parempiakin. Ja koska ne ovat kaikki luonnonmukaisia, niistä ei ole haittaa terveydellesi. Kokeile siis yrttihoitoa suonikohjuihin!

10 tehokasta yrttihoitoa suonikohjuihin

Inkivääri

Jauhettu inkivääri: kokeile yrttihoitoa suonikohjuihin

Tässä mausteessa on paljon tulehdusta ehkäiseviä yhdisteitä. Inkivääri vähentää luonnollisesti kipua ja suonikohjujen ilmaantumista. Inkivääri parantaa verenkiertoa ja ehkäisee verisuonten muodostumista. Sekoita hieman inkivääriuutetta E-vitamiinin kanssa ja laita sitä suoraan iholle. Tulet hämmästymään tuloksista.

Valkosipuli

Valkosipulilla on paljon tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Näin käytät sitä hoitomuotona: Murskaa viisi valkosipulin kynttä ja syö ne raakana. Voit laittaa joukkoon hieman sitruunamehua parantamaan makua. Valkosipuli vähentää elimistön ylimääräisiä proteiineja ja sen seurauksena, se vähentää näiden rumien verisuonten esiintymistä.

Sipuli

Pilkottu sipuli

Sipuli on erinomainen luonnonmukainen menetelmä kehon asianmukaiseen proteiinien omaksumiseen ja jakeluun. Tämä estää suonikohjujen muodostumista ja ilmaantumista ihon pinnalle. Syö raakaa sipulia päivittäin. Sipulin päivittäinen nauttiminen auttaa sinua pitämään kehosi terveenä ja elvyttämään ihoasi.

Pikkubakopa

Pikkubakopan eli pikkurasvalehden alkuperä on Intiassa. Sitä pidetään tehokkaana suonikohjujen poistajana, erityisesti Ayurvedan mukaisessa perinteisessä intialaisessa lääkinnässä. Pikkubakopa  sisältää hyvän ihonvärin kannalta välttämättömiä vitamiineja. Levitä sitä suoraan säärille ja saat erinomaisia tuloksia.

Rosmariini

Rosmariiniöljy

Rosmariini on hyödyllinen stressin ja masennuksen torjunnassa, mutta se on mahtava myös suonikohjuille. Sitä käytetään paljon ihonhoitotuotteissa, koska se parantaa verenkiertoa.

Mäkikuisma

Mäkikuisma on ihanteellinen suonikohjujen poistoon. Ei ole väliä, käytätkö sitä sisäisesti vai ulkoisesti. Levitä mäkikuismaöljyä suoraan hoidettavalle ihoalueelle. Siitä voi tehdä myös teetä.

Mäkikuisma

 

Taikapähkinä

Tämä on harvinaisempi yrtti, mutta jos saat sitä käyttöösi, se on todella hyödyllinen. Taikapähkinällä on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia ja siksi sitä käytetään vähentämään suonikohjuja. Se nautitaan yleensä teen muodossa, mutta sitä voi lisätä myös ulkoisesti hoidettavalle alueelle. Siinä on paljon eteerisiä öljyjä, gallushappoa ja tanniineita, jotka pitävät ihon terveenä.

Rautamyrtti

Tämä kasvi sisältää vaikuttavan yhdisteen, joka kutsutaan ruscogeniniksi. Se vähentää tulehdusta ja suonien tukkoisuutta. Lisäetuna ovat vahvat ja kireät verisuonet. Sinun pitäisi käyttää sitä vähintään 100 mg päivässä, jotta saisit maksimaalisen hyödyn.

Guggul

Guggul eli commiphora wightii on toinen perinteinen kasvi Ayurvedan lääketieteessä. Sillä on ominaisuuksia, jotka vähentävät tulehdusta verisuonissa, ja tämän seurauksena suonikohjujen ilmaantumista. Guggul parantaa verenkiertoa ja ihon terveyttä.

Punahattu

 

kokeile yrttihoitoa suonikohjuihin: punahattu

Tämä yrtti tunnetaan yleisesti immuunijärjestelmän vahvistajana, mutta se on myös mahtava ratkaisu suonikohjuille. Se vähentää tulehdusta ja lievittää kipua, jotka yhdistetään suonikohjuihin.

Toivottavasti sait paljon hyödyllistä tietoa tästä artikkelista. Muista ottaa yhteyttä lääkäriin, jos kärsit kroonisista sairauksista tai jos huomaat haittavaikutuksia sen jälkeen, kun olet käyttänyt näitä luonnonmukaisia menetelmiä suonikohjuihin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Dodd, H., & Wright, H. P. (1959). Vulval varicose veins in pregnancy. British Medical Journal, 1(5125), 831.
  • Ernst, E. (2002). Herbal medicianl products during pregnancy?. Phytomedicine, 9(4), 352.
  • Fabi, S. G., Peterson, J. D., Goldman, M. P., & Guiha, I. (2012). An investigation of coagulation cascade activation and induction of fibrinolysis using foam sclerotherapy of reticular veins. Dermatologic Surgery, 38(3), 367-372.
  • Mazid, M., Khan, T. A., & Mohammad, F. (2012). Medicinal plants of rural India: a review of use by Indian folks. Indo Global journal of pharmaceutical sciences, 2(3), 286-304.
  • Mekky, S., Schilling, R. S. F., & Walford, J. (1969). Varicose veins in women cotton workers. An epidemiological study in England and Egypt. Br Med J, 2(5657), 591-595.
  • Ramelet, A. A., Boisseau, M. R., Allegra, C., Nicolaides, A., Jaeger, K., Carpentier, P., … & Forconi, S. (2005). Veno-active drugs in the management of chronic venous disease. An international consensus statement: current medical position, prospective views and final resolution. Clinical hemorheology and microcirculation, 33(4), 309-319.
  • Shoemaker, J. V. (1887). Hamamelis virginica. British Medical Journal, 1(1376), 1039.
  • Sing, P. K. (2019). Review on effect of long term standing posture on varicose veins and its management. National Journal of Research in Ayurved Science, 7(01).

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.