Logo image
Logo image

Yksinkertaisia kampauksia, joita voit tehdä kotona

4 minuuttia
Yksinkertaisia kampauksia, joita voit tehdä kotona
Viimeisin päivitys: 05 helmikuuta, 2019

Joskus ei vain ole aikaa säännölliselle kampaamokäynnille, tai saada kampaamokäyntiä mahtumaan aikatauluun ennen suurta iltaa, budjettiongelmista puhumattakaan. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun täytyy oppia muotoilemaan hiuksesi kotona, vaikka sinulla ei olisikaan ammatillisia kampaajan taitoja. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia yksinkertaisia kampauksia, joita voit tehdä kotona minuuteissa!

Yksinkertaisia kampauksia vain kahdessa minuutissa!

Joskus kaikki mitä vaaditaan yksinkertaisen, tyylikkään ja kivan kampauksen tekemiseen, on avoin mieli ja vähän mielikuvitusta. Seuraavaksi esittelemme joitakin yksinkertaisia kampauksia.

Ponihäntä, lettikampaukset ja nutturat

 • Korkea poninhäntä: Se on helppo tehdä, ja mikä vielä parempaa, se näyttää hyvältä virallisissa tapahtumissa (juhlat, kokous tai työ) tai rennolta vapaa-ajalla (uimarannalla ja baarissa esimerkiksi). Se on käytännöllinen ja mukavan näköinen, sen tekemiseen menee vain muutama minuutti ja se on helppo keino antaa ulkonäöllesi hieman vaihtelua. Esimerkiksi voit nostaa hiuksia ylöspäin suoristamalla hiuksesi sileäksi tai lisäämällä tempoa kiharoilla. Voit käyttää isopiippuista kiharrinta saadaksesi erilaisen ilmeen.
 • Letit: Lettien tekoon on miljoona ja yksi keinoa. Ne ovat loistava tapa muuttaa päivätyylisi illanviettoon tai muodolliseen tapahtumaan sopivaksi koska letit ovat aina tyylikkäitä. Ja jokapäiväisessä tyylissä letit pelastavat päivän. Jos olet seikkailunhaluinen, voit aina kokeilla sivulettiä tai ranskalaista lettiä.
Some figure
 • Nuttura: Se on nopea ja helppo, ja ennen kaikkea antaa tyylillesi elegantin kosketuksen mihin tahansa tilanteeseen. Tätä superhelppoa ja hienostuneen tyylikästä kampausta voi käyttää päivisin tai iltaisin. Ja nuttura voidaan muotoilla mihin tahansa kohtaan päätä, mikä antaa sinun täydentää tai muunnella kampaustasi, tai voit myös käyttää otsahiuksia tai kiharoita antamaan kampaukselle dramaattisuutta.
Some figure

 

 • Hiukset ylös letitettyinä: Se näyttää hyvälle ja se on helppo tehdä. Jos yhdistät letit nutturaan tai poninhäntään, saat hieman monipuolisemman ilmeen. Letitetyt ja ylös nostetut hiukset ovat tyylikäs päivittäinen vaihtoehto, ihanteellinen illanviettoon tai hienoon tilaisuuteen. Voit muunnella tätä kampausta eväsretkelle tai päivittäisiin tapahtumiin ja jättää hiukset alas riippumaan.
 • Sivuponinhäntä: Laskeutuipa se olkäpäätäsi pitkin tai vähän ylempänä päätäsi pitkin, sivuponinhäntä antaa sinulle flirttailevan ja hauskan tyylin. Se on helppo tehdä ja saat kokoon ne kampauksista yleensä aina karkailevat hiukset. Jos sinulla on kiharat hiukset, käytä kiharrinta selventämään hiuksiasi. Jos sinulla on suorat hiukset, voit käyttää kiharrinta antamaan hiuksillesi volyymia.
 • Sivunuttura: Superelegantti tyyli, helppo tehdä ja sopii kaikkiin tilanteisiin. Perinteisen nutturan sijaan, siirrä nuttura alas ja sivulle ja lisää klipsejä asusteeksi. Jos sinulla on kerroksia, voit käyttää niitä eduksesi tekemällä löysän nutturan tai jätä säikeitä löysäksi toiselle puolelle lisäämään tyylikkyyttä.
Some figure

Yksinkertaisia kampauksia huolettomille hiuksille

 

 • Rantalaineet: Tyyli, joka on tarpeeksi helppo vaihtoehto huolimatta sen nimestä. Täydellinen kesällä, jolloin haluat pelata rannalla ja antaa hiustesi hulmuta tuulessa ilman huolta. Se on kampaus, joka saa katseet kääntymään aina sekä rennossa että virallisessa tilanteessa. Tiedät ne huolettomat ja vaatimusten vastaiset kiharat kun huomaat ne.
 • Huolettomat hiukset: Tämä on toinen niistä kampauksista, jotka ovat yksinkertaisia ja helppoja ylläpitää ja muotoilla, mutta jotka näyttävät fantastisilta rennoissa tai muodollisissa tilanteissa. Ja heille, jotka pitävät enemmän lyhyistä hiuksista, huolettomasti heiluvat hiukset ovat hyvä vaihtoehto, josta voi tehdä todella monta muunnosta. Leikattujen hiuksien, leukapituuden tai epäsymmetristen hiusten kanssa tämä tyyli saa täydelliseksi minkä vain asun.

Otsahiuksisa ilmettä kasvoille

 • Ponihäntä otsahiuksilla: Nyt takaisin nuorten ammattilaisten tyyliin; ponihäntä otsahiuksilla on loistava kampausvaihtoehto. Joten olitpa menossa parhaan ystävän häihin, työhaastatteluun, kastejuhlaan tai yrityksen aamiaiselle, tulet näyttämään kauniilta. Aseta ponihäntä keskikorkeudelle ja suorista otsahiuksesi tai hiusten reunama niin saat hieman repaleisen ilmeen.
 • Viktoriaaniset kiharat: Ota askel ajassa taaksepäin tällä naisellisella ja tyylikkäällä kampauksella. Tässä tyylissä on hieman eksoottista hulmahdusta ja se vaatii paljon hiuslakkaa, mutta tämä tyyli takuulla huomataan. Ole valmiina näyttämään viettelevältä ja valloittavalta kun saavut huoneeseen tämän tyylin kanssa. Älä unohda lisätä viimeistä silausta joillakin erilaisilla korvakoruilla ja kaulakoruilla.
 • Villit laineet: Heille, joilla on pitkät hiukset, tämä on loistava vaihtoehto niinä päivinä kun haluat jättää hiukset auki, mutta tavoitteena on kuitenkin tyylikkyys. Luo villit kiharat isopiippuisella kihartimella tai muodosta ne harjalla ja hiustenkuivaajalla. Tärkein asia on tehdä ne luonnollisen ja löysän näköisiksi.

Ota asusteet mukaan koristamaan yksinkertaisia kampauksia

 • Hiusnauhat: Ehkä olet vältellyt noita upean näköisiä kotitekoisia kampauksia, koska sinulla ei ole kärsivällisyyttä tai taitoja tehdä niistä viimeisteltyjä. Joten miksi et kokeilisi muutamia niistä monista apuvälineistä, joita on saatavilla kampauksen teon helpottamiseen. Ohuet hiusnauhat, jotka täydentävät vaatekaappisi väriä ja sisältöä (kukkaro, vyö tai kengät) ovat vallanneet myrskyisesti catwalkin. Voit asetella hiuksesi löysästi tai sitoa ne ylös, saamatta kuitenkaan liiallisen suloista tai hienostunutta ilmettä. Valitse nauha, joka sopii myös asuusi. Ja paras asia on, että on kirjaimellisesti satoja tyylejä, joista voit valita.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Hu, L. W., Ma, C. Y., Luo, L. J., Wei, L. Y., & Li, H. (2014). Capturing Braided Hairstyles. Acm Transactions on Graphics. https://doi.org/10.1145/2661229.2661254
 • Sinclair, R. D. (2007). Healthy hair: What is it? In Journal of Investigative Dermatology Symposium Proceedings. https://doi.org/10.1038/sj.jidsymp.5650046

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.