Eroon vyötärörasvasta näillä harjoituksilla

Eroon vyötärörasvasta näillä harjoituksilla
Valeria Sabater

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Valeria Sabater.

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Uudet farkut, paidat ja hameet saavat meidät usein haluamaan eroon muutamasta kilosta ja ylimääräisestä vyötärörasvasta. Ei vain ulkonäkömme tähden, vaan terveyden ja ideaalin painonkin vuoksi. Vyötäröä voi kaventaa muutaman helpon harjoituksen avulla.

Ensimmäiseksi toteamme, että ei ole olemassa taikasauvaa, joka tekee kaiken. Kaikilla meillä on oma vartalotyyppi ja aineenvaihdunta. Tämä tarkoittaa sitä, että toiset laihtuvat nopeammin, kun taas toiset tarvitsevat enemmän aikaa. Tarvitset vain vahvan tahdonvoiman ollaksesi tarpeeksi johdonmukainen. Kokeillaan!

Perusvinkit rasvanpolttoon vyötärön ja lantion alueella

eroon lantiorasvasta

1. Ruokavalio

Aloita aamusi puhdistavalla mehulla. Voit esimerkiksi yhdistää ananaksen, sitruunan ja papaijan. Tai vaikkapa punajuuren ja omenan.

Nauti asianmukainen aamiainen noin puoli tuntia myöhemmin. Esimerkiksi täysjyväleipää, kaurapuuroa, jogurtti ja hedelmiä… Muista, että aamiainen on aina tarpeen. Nauti päivittäin kaikki ateriat, mutta tarpeeksi pienin annoksin.

Vähennä maitotuotteista, lihoista sekä herkuista ja lisää kasvisten, kuidun ja Omega-3:n saantia. Myös teet, kuten inkivääritee, vihreä tee ja muut yrttiteet ovat hyödyllisiä.

2. Liikunta

Tee kaksi harjoitusta, toinen kotona ja toinen ulkoilmassa.

Voit kävellä rauhallisesti tunnin tai juosta vartin mieltymyksesi mukaisesti. Kotona tehtävän harjoituksen tulisi olla noin puoli tuntia. Alla näet esimerkkejä.

3. Nesteytä

Juo noin kaksi litraa nesteitä päivässä (vesi ja luonnolliset mehut). Ota vesipullo laukkuusi, kun lähdet ulos. Juo pullosta aina silloin tällöin ja pidä itsesi nesteytettynä.

4. Älä istu pitkiä aikoja

Passiivisuus ja istuskelu ovat suurimpia syitä vyötärön ja lantion rasvankerääntymiseen. Kontrolloi tv:n katselua ja tietokoneella istuskelua. Yritä liikkua hieman joka tunti.

5. Ole johdonmukainen

Ole johdonmukainen ja määrätietoinen painonpudotuksessa. Ruokavalion muutos ja liikunnan lisääminen voivat olla aluksi hankalia. Yksi hyvä tapa tähän on aloittaa elämänmuutos esimerkiksi ystävän kanssa. Voi olla mukavampi lähteä liikkumaan yhdessä ja näin voitte myös jutella ruokavaliosta ja motivoituneena pysyminenkin saattaa olla helpompaa.

Harjoituksia, joilla pääset eroon vyötärörasvasta

Jalkojen nostot

Mene lattialle pehmeälle alustalle nelinkontin tukien asentoa polvilla ja käsillä. Nosta toista jalkaasi, kunnes se on suorassa linjassa kehosi kanssa. Pidä tässä asennossa 20 sekuntia. Tee sama toisella jalalla.

Lantion nostot
lantion nostoja

Makaa selälläsi ja koukista jalkasi. Pidä jalkapohjasi lattiaa vasten ja kätesi suorana kehon vieressä. Nosta sitten lantiotasi niin korkealle kuin voit ja pidä tässä asennossa 20 sekuntia.

Jalan pyöritys

kylkiharjoituksella eroon vyötärörasvasta

Makaa kyljelläsi ja nosta toinen jalkasi kuvan mukaiseen asentoon. Tee sitten pieniä ympyröitä jalallasi. Jatka 20 sekuntia ja toista sitten toisella jalalla.

Jalan venytys

jalan venytystä

Seiso pienessä haara-asennossa. Laita kätesi selän taakse ja nosta toinen jalkasi sivulle (älä menetä tasapainoasi) ja pidä jalkaasi kuvan mukaisessa asennossa 15 sekuntia. Toista sitten toisella jalalla.

Kyykyt

Tämä liike on helppo, mutta erittäin tehokas. Seiso suorana, venytä kätesi eteen ja jousta polvista. Yritä tehdä liike kymmenen kertaa.

Kuten huomaat, nämä liikkeet ovat varsin yksinkertaisia ja tarvitset vain puoli tuntia niiden tekemiseen, jotta voit päästä eroon vyötärörasvasta. Voit laittaa taustalle lempimusiikkiasi, jotta homma tuntuisi mieluisalta. Tärkeintä on, että pysyt motivoituneena ja liikut säännöllisesti.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Aerobisen liikunnan fyysiset ja psyykkiset hyödyt
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Aerobisen liikunnan fyysiset ja psyykkiset hyödyt

Tässä artikkelissa esittelemme aerobisen liikunnan hyödyt niin keholle kuin mielellekin. Tiesitkö sinä jo näistä vaikutuksista?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.