Viisi tapaa kosteuttaa ihoa
Kasvojesi iho tarvitsee enemmän hoitoa, sillä se on muuta ihoa herkempää ja useimmin paljaana. Käytä antamiamme vinkkejä hyväksesi ja käytä niitä säännöllisesti ihonhoidossa pitääksesi ihosi riittävän kosteutettuna. Jatka siis lukemista, sillä seuraavaksi jaamme viisi parasta vinkkiä joiden avulla kosteuttaa ihoa.
Kuinka kosteuttaa ihoa tehokkaasti
Kerromme muutaman helpon ja yksinkertaisen tavan joiden avulla kosteuttaa ihoa. On hyvin mahdollista, että olet kuullut niistä jo aikaisemmin, mutta ne on hyvä aina välillä palauttaa mieleen.
1. Juo riittävästi vettä
Olet varmasti kuullut, että on tärkeää juoda noin kaksi litraa vettä päivässä. Riittävä määrä riippuu kuitenkin elämäntavoista.
- Jos harrastat paljon liikuntaa päivän aikana, kaksi litraa ei todennäköisesti riitä.
- Liikuntapäivänä keho tarvitsee enemmän vettä, noin kolmesta neljään litraan.
Pidä lasi vettä lähettyvilläsi muistuttamassa sinua juomisesta. Voit juoda makusi mukaan jotain muutakin, kuten yrttiteetä, sitruunavettä, makuvesiä jne. Kun alat juomaan kehollesi riittävästi, ihosi muuttuu paremmaksi, kosteammaksi ja säihkyväksi. Se on vaivan arvoista!
2. Käytä ihollesi sopivaa kosteutusvoidetta
Tiedätkö oman ihotyyppisi? Sen tietäminen on tärkeää antaaksesi sille oikeanlaista kosteutusta. Ihotyyppisi voi olla kuiva, hieman kuiva, normaali tai atooppinen. Hyvin usein monet ihmiset luulevat ihotyyppinsä olevan jotain muuta kuin se oikeasti on, ja niin he käyttävät väärää kosteusvoidetta.
Tästä syystä johtuen kosteusvoiteen käyttö voi tuntua vaivalloiselta ja saatat käyttää sitä epäsäännöllisesti. Kosteusvoide ei toimi odotetulla tavalla. Jos et ole varma etkä osaa arvioida ihotyyppiäsi, kysy ammattilaiselta kauneushoitolassa tai iholääkäriltä. He pystyvät varmasti auttamaan.
3. Käytä aurinkovoidetta
On tärkeää käyttää sinun ihotyypillesi sopivaa aurinkovoidetta, jotta se antaa oikeanlaista suojaa, etenkin kasvoille. Käytä aina aurinkovoidetta. Levitä aurinkovoidetta kosteusvoiteen jälkeen huolimatta vuodenajasta.
Useimmat aurinkovoiteet sisältävät 30 SPF -aurinkosuojakertoimen, mutta kasvoille tulisi käyttää kerrointa 50 SPF. Käytä aurinkovoidetta kesällä joka päivä vaikka lähtisit ulos vain lyhyelle kävelylle. Iho hikoilee ja menettää kosteuttaan.
4. Poista meikit huolellisesti
Hyvin monet kaupan meikinpoistoaineet ovat iholle liian raakoja. Alkoholia ei tulisi koskaan käyttää meikinpoistoon.
Käytä aina helliä öljy- ja maitopohjaisia meikinpoistoaineita. Meikit naamalla nukkuminen ei ole koskaan hyvä idea. Ihon kosteus vähenee ja johtaa pitkällä aikavälillä ikäviin seurauksiin.
5. Käytä kosteuttavia naamioita
Viimeinen vinkki ihon kosteutukseen on ihon hemmottelu. Kasvonaamion käyttö vähintään kahden viikon välein on suositeltavaa ihon kosteana pitämiseksi. Voit ostaa naamion tai tehdä sen kotona. Mitä luonnollisempi naamio, sitä parempi se on iholle.
Jälleen kerran on tiedettävä oma ihotyyppisi naamiota valitessa. Mikäli ihosi on hyvin herkkä tai kuiva, savinaamion käyttö voi tehdä enemmän harmia kuin hyvää.
Muista kosteuttaa ihoa johdonmukaisesti
Monet meistä tekevät virheitä ihonhoidossa koska aikaa ei ole tarpeeksi tai olemme huolimattomia tai epätarkkoja.
Esimerkiksi meikinpoiston väliin jättäminen, riittämätön veden juominen tai aurinkorasvan unohtaminen päivittäin ovat tyypillisiä virheitä. Kaikki nämä auttavat kosteuttaa ihoa. Nuorena sitä ei niin huomaa, mutta iän karttuessa kaikki huolimattomuudet alkavat näkyä kasvoilla.
Siksi onkin tärkeää oppia oikeat ihonhoitotavat heti nuoresta pitäen. Säännöllinen ihon kosteuttaminen on hyvä oppia heti. Käytätkö kosteusvoiteita säännöllisesti? Onko ihosi kosteuttaminen vaivalloista? Teetkö sen oikein?
Muista, että kasvojesi iho on hyvin herkkää aluetta ja jatkuvasti paljaana. Hyvä huolenpito pitää ihon terveenä ja kauneusvirheet, sekä ennenaikaiset rypyt poissa.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Llagostera Pagès, M. (2006). Cuidados de la piel. Atencion Primaria. https://doi.org/10.1157/13094777
- Merino, J., & Noriega, M. (2011). La piel: Estructura y Funciones. Universidad de Cantabria.
- Nacionales, I., & Nacional, B. (2016). Cambios en la piel por el envejecimiento.
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.