Logo image
Logo image

Valmista herkullinen kana-kasvisateria

2 minuuttia
Tämä kana-kasvisateria on terveellinen ja erittäin helppo valmistaa. Siinä on proteiinia, kuitua ja paljon eri kivennäisaineita.
Valmista herkullinen kana-kasvisateria
Kirjoittanut Jose Popoff
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Tämä maukas kana-kasvisateria on terveellinen, sillä kanassa on proteiinia ja kasviksissa paljon eri ravintoaineita. Se on lisäksi helppo valmistaa, sillä siihen tulevat ainesosat ovat edullisia ja löytyvät helposti joko lähimmästä supermarketista tai maatilatorilta.

Kana on suosittua lihaa, sillä se on edullista, helppoa valmistaa ja se sopii moneen ateriaan. Siinä on myös paljon elimistölle hyödyllisiä ravintoaineita. Ostopaikasta riippuen kanan koko, koostumus ja väri voivat vaihdella. Kasviksista saa puolestaan runsaasti eri vitamiineja, kivennäisaineita ja kuitua.

Jos olet kiireinen ja haluat lounaaksi jotain herkullista ja nopeaa, kokeile tätä kana-kasvisreseptiä. Pilko ja kuullota vain kasvikset ja lisää joukkoon kana, niin ateria on valmis. Tarkemmat ohjeet löytyvät alta.

Kana-kasvisateria: helppo resepti

Some figure

Keittiöstäsi löytyy jo luultavasti suurin osa tähän reseptiin tarvittavista aineksista, joten aloittaminen käy nopeasti. Voit käyttää kanan rintafileitä tai koipipaloja, oman mieltymyksesi mukaan.

Tästä ateriasta riittää kahdelle hengelle. Voit käyttää aineksia enemmänkin oikeassa mittasuhteessa riippuen siitä, monelleko hengelle kokkaat.

Ainekset

 • Suolaa (oman maun mukaan)
 • 1 porkkana
 • 1 persiljanoksa
 • 1 iso peruna
 • 1 keskikokoinen sipuli
 • Kasviöljyä (oman maun mukaan)
 • 2,5 dl kanalientä
 • 1 dl valkoviiniä
 • 400 g kanaa
 • 2 paprikaa, vihreä ja punainen

Valmistus

1. Pilko kaikki vihannekset (vihreä ja punainen paprika, porkkana ja sipuli) pieniksi palasiksi. Tee sama perunalle (pese ja kuori ensin kaikki hyvin).
2. Lisää vihanneksiin suolaa, jotta niistä vapautuu kosteutta kuullotettaessa. Tämä helpottaa kypsentämistä.
3. Laita kattilaan öljyä ja kuullota kasviksia pienessä määrässä suolaa (oman maun mukaan).
4. Kun kaikki on kuullotettu, lisää joukkoon kanaliemi ja valkoviini. Voit ostaa kanaliemen valmiina tai tehdä sen itse seuraavalla tavalla:

 • Laita kattilaan vettä, kanaa ja erilaisia kasviksia, kuten perunaa, porkkanaa, selleriä, naurista ja purjoa.
 • Anna ainesten kiehua hetken keskilämmöllä niin, että kanan maku liukenee veteen.

5. Lisää kanat ja toinen ripaus suolaa.
6. Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kana on täysin kypsää ja liemi haihtunut. Kasvisten tulisi muuttua kastikkeeksi kanan ympärille.

Muita versioita reseptistä

Some figure

Ainesten kypsentämisessä voi käyttää myös suolavettä kanaliemen tilalla. Jos haluat kuitenkin säilyttää maun, lisää pilkottuja tomaatteja kasvisten joukkoon. Tämä voimistaa liemen makua. Voit halutessasi lisätä ateriaan vieläkin enemmän kasviksia ja koristella annoksen hienonnetulla persiljalla.

Tämä kana-kasvisateria resepti on helppo muokata lisäämällä tai poistamalla kasviksia oman maun mukaan. Kokeile erilaisia versioita ja etsi suosikkisi. Muista pistää muistiin käyttämäsi kasvikset ja niiden määrät.

Tämän aterian voi valmistaa myös uunissa. Lisää vain pilkottua tomaattia ja yksi teelusikallinen italialaista mausteseosta, ja laita kaikki ainekset kattilan sijaan uuniin 180°C:seen noin 15 minuutiksi.

Jos pidät riisistä, voit lisätä sitäkin. Valmista se erikseen ja lisää jälkeenpäin kuullotettujen kasvisten joukkoon. Jos haluat kanaan enemmän makua, voit tehdä siitä hapanimelää. Pilko vain kana pienemmiksi palasiksi.

Voit koristella kana-kasvisaterian eri tavoin tai syödä sitä vaikka tortillan välissä.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.