Vaihdevuosien neljä kiehtovaa puolta
Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López
Vaihdevuodet ovat hyvin voimakas muutosvaihe naisen elämässä. Monissa tapauksissa ne tuovat mukanaan oireita kuten kuumia aaltoja, uupumusta ja hiustenlähtöä. Lisäksi vaihdevuosiin liittyy monenlaisia tunteita, jotka voivat tuoda mukanaan suuria haasteita ja monia kiehtovia puoliakin, jos ne osaa pitää tasapainossa.
Tutustu vaihdevuosien neljään kiehtovaan puoleen tästä artikkelista.
Vaihdevuodet ovat uusi elämänvaihe, jossa nainen alkaa rakastaa itseään enemmän, pitää parempaa huolta itsestään ja nauttia hankkimastaan kokemuksesta ja viisaudesta. Älä pelkää, vaan nauti näistä vuosista!
Vaihdevuosien kiehtovat puolet ja niiden hyväksyminen
Vaihdevuosiin kuuluu ovulaatioiden loppuminen. Tätä väistämätöntä hetkeä ei tulisi pitää traumaattisena tai negatiivisena. Jokainen elämänvaihe on erityinen, ja niistä tulisi nauttia.
Samaan aikaan on tärkeää pärjätä oireiden kanssa mahdollisimman hyvin. Tästä vääjäämättömästä muutoksesta valittamisen sijaan on parempi oppia keskittymään positiiviseen.
Tässä joitakin vinkkejä:
1. Vaihdevuodet ovat tilaisuus oppia arvostamaan elämää enemmän
Ikääntymisen pelko on osa mentaliteettiamme. Meillä kaikilla on päättymätön halu olla nuoria ajan kulumisesta huolimatta.
Valitettavasti tämä ajatus aiheuttaa ainoastaan ristiriitaa ja sisäistä tuskaa. Kun näemme iän mukanaan tuomat muutokset kehossamme, alamme taistella vanhenemista vastaan.
On kuitenkin välttämätöntä oppia vanhenemaan. On tärkeää hyväksyä se ja elää elämää mieli tyynenä ja intensiivisesti, oli ikä mikä tahansa.
Pakkomielle teeskennellä olevansa muuta kuin on tekee asioista vaikeampia. Vaihdevuosien saapumisen hyväksyminen auttaa suhtautumaan niihin normaalisti ja tekee näin oireista vähemmän hankalia.
Katso myös: 8 ihonhoitovinkkiä vaihdevuosiin
2. Ne muistuttavat siitä, että keho tarvitsee huolenpitoa ja hemmottelua
Kun vaihdevuodet alkavat, se on täydellinen hetki kiinnittää huomiota terveyteen. Se voi olla hyvä hetki pitää huolta itsestään ja hemmotella itseään. Näin opit ne muutoksen merkit, joita kehosi lähettää sinulle, ja voit löytää loistavia luontaishoitoja.
Tämä on hetki, jolloin sinun tulisi käyttää enemmän aikaa itseesi. Ota rauhallisemmin loppumattomien päivittäisten velvollisuuksien kanssa ja pidä parempaa huolta itsestäsi.
Mitä jos menisit kerran viikossa kylpylään? Tai joogatunneille? Uimaan? Tanssimaan? Pidä huolta kehostasi ja pidä sen kanssa hauskaa!
3. Ne opettavat hallitsemaan tunteita
On totta, että hormonaaliset muutokset saavat tunteet moninkertaistumaan. Kaikesta tulee voimakkaampaa, hyvistä ja ei-niin-hyvistä asioista.
- Opi hallitsemaan turhautumista, suunnitelman muutoksia, tuhoavia tunteita ja vapauttamatonta euforiaa.
- Pyri ymmärtämään tätä muutosta vaihdevuosina, jotta et suurentelisi ongelmia. Nauti elämästä iloisesti ja tyynesti.
Yritä nähdä asiat uudesta näkökulmasta keskittymällä jokaiseen hetkeen. Pysy rauhallisena ja ole kärsivällinen itsesi ja kaikkien niiden muutosten kanssa, joiden kanssa opettelet vielä elämään.
4. Ne opettavat nauttimaan lisääntyvästä itsetunnosta
Ennen kaikkea vaihdevuosien kiehtovat puolet perustuvat kaikkeen kokemaamme. Mutta ajan kuluminen jättää jälkensä myös kehoon. Ei ole aina helppoa hyväksyä tapahtuneita asioita.
Vaihdevuodet ovat siis myös aika vahvistaa itsetuntoa.
Kypsyyden tulisi kulkea käsi kädessä itsetunnon kanssa. Keho on tärkeä, mutta olet jo oppinut, ettei se ole ainoa tärkeä asia sinussa. Ota siis rennosti ja ihastu omiin hyviin puoliisi, omaan seuraasi, omiin elämäntarinoihisi. Kaikki kokemasi on riittävä syy hyvään itsetuntoon.
Vaihdevuodet ovat myös hyvä hetki ottaa takaisin se mitä sinulta on puuttunut vuosia. Kuka sanoi, ettei vanhempana voisi opiskella uutta ammattia tai matkustaa sinne minne on aina halunnut?
Mitä siis vielä odotat? Ala nauttia tästä uudesta uskomattomasta elämänvaiheesta!
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Wulf Rössler et al. “Does menopausal transition really influence mental health? Findings from the prospective long‐term Zurich study”, World Psychiatry. 2016 Jun; 15(2): 146–154.
- Joyce T. Bromberger et al. “Mood and Menopause: Findings from the Study of Women’s Health Across the Nation (SWAN) over ten years”, Obstet Gynecol Clin North Am. 2011 Sep; 38(3): 609–625.
- Amanda J. Shallcross et al. “”Getting better with age: The relationship between age, acceptance, and negative affect”, J Pers Soc Psychol. 2013 Apr; 104(4): 734–749.
- National Institute of Aging. ¿Cuáles son las señales y síntomas de la menopausia?. (2017). Recuperado el 22 de mayo de 2020. https://www.nia.nih.gov/health/cuales-son-senales-sintomas-menopausia
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.