Terveelliset smoothiet vatsan turvotukseen
Smoothiet lisäävät suosiotaan päivä päivältä niiden herkullisen hedelmäisen maun, kermaisen koostumuksen sekä terveellisten ominaisuuksiensa ansiosta. Ne ovat mainio vaihtoehto aamiaisjuomaksi tai välipalaksi, sillä ne eivät sisällä lainkaan jauhoja, sokeria tai prosessoituja tuotteita. Tästä artikkelista löydät kolme vastustamatonta ja herkullista smoothieta – yhden vihreän, yhden keltaisen ja yhden oranssin. Ne eivät ainoastaan helpota vatsan turvotusta, vaan osaltaan parantavat ruoansulatusta ja suoliston toimivuutta. Jakta lukemista, niin saat tietää mitä nämä terveelliset smoothiet vatsan turvotukseen ovat!
100% terveelliset smoothiet vatsan turvotukseen
Smoothiet valmistetaan yleensä hedelmistä, joko tuoreista tai pakastetuista, sekä jäästä tai maitotuotteista. Koska haluamme tarjota mahdollisimman terveellisen vaihtoehdon, ilman että maku kärsii, keräsimme pari vinkkiä, jotka tekevät smoothieista mahdollisimman kevyitä ja helposti sulavia:
- Maidon tai jogurtin sijaan käytä kasviperäisiä juomia tai kermoja, kuten esimerkiksi kaurasta, riisistä, speltistä tai kookoksesta tehtyjä vaihtoehtoja. Näitä tuotteita löytää hyvin varustelluista kaupoista.
- Sokerilla makeuttamisen sijaan käytä agave-siirappia, hunajaa tai steviaa.
- Käytä tuoreita hedelmiä, mahdollisuuksien mukaan luomua.
Smoothieiden hyödyt
Nämä reseptit sisältävät runsaasti hedelmää ja/tai vihanneksia, ja voit muokata reseptejä makusi mukaan.
Smoothiet sisältävät runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja kuituja, mikä tekee niistä hyvin ravitsevia, mutta kevyitä herkkuja. Itse asiassa ne voivat jopa auttaa painonpudotuksessa, sillä ne tekevät olon varsin kylläiseksi.
Ne ovat mainioita aamiaisjuomia tai iltapäivän välipaloja, ja kelpaavat ne toki vieraillekin vaikkapa herkulliseksi jälkiruoaksi päivällisen jälkeen. Jälkiruokana voit tarjoilla ne viinilasista ja laittaa päälle esimerkiksi kookos- tai kaurakermaa.
Smoothiet sopivat kaikille melkeinpä vauvasta vaariin. Se on erinomainen ja ravitseva tapa syöttää pienille lapsille hedelmää. Ihmisille, jotka joutuvat kovan fyysisen rasituksen alaiseksi voi smoothieen lisätä kuivattuja hedelmiä, jotta päivittäinen proteiinimäärä tulee varmistettua.
Vihreä smoothie
Vihreät kasvikset sisältävät runsaasti magnesiumia ja kuituja ja ne auttavat puhdistamaan kehoa ja toimivat hermojärjestelmän säätiminä.
Mitä aineksia tarvitsen?
- Avokado
- Tuoretta pinaattia
- Kypsä banaani
- Kasviperäistä juomaa tai omenamehua
- Agave-siirappia, hunajaa tai steviaa
Hurauta kaikki ainekset tehosekoittimessa sileäksi, koristele banaanin tai omenan siivulla ja tarjoile.
Keltainen smoothie
Tämä keltainen smoothie on erinomainen apu ruoansulatukseen, nesteen kertymiseen, aineenvaihdunnan aktivoimiseen sekä avuksi painonpudotukseen.
Ainekset
- Kypsä ananas
- Inkiväärimehua tai inkiväärijauhetta
- Kookosjauhetta
- Kasviperäistä kermaa, esimerkiksi kaura,- riisi- tai kookoskermaa
- Puhdistettua steviaa
Voit käyttää myös ananaksen kuorta, joka sisältää monia terveysominaisuuksia. Keitä sitä vartti ja anna jäähtyä viitisen minuuttia. Voit käyttää sitä myös muissa smoothieissa.
Oranssi smoothie
Tätä smoothieta suositellaan erityisesti suolisto-ongelmiin, kuten ummetukseen, ripuliin, paksusuolen tulehdukseen ja parasiitteihin.
Tarvitset
- Papaijaa (parasiittiongelmiin lisää myös siemeniä)
- Yhden mangon
- Pellavansiemeniä (liota vedessä yön yli. Voit lisätä myös veden smoothieen)
- Kasviperäistä juomaa
- Luomuappelsiinin kuorta (vain pieni pala)
- Agave-siirappia, hunajaa tai puhdistettua steviaa
Sekoita tehosekoittimessa, kunnes siemenet ovat liuenneet tasaiseksi. Koristele appelsiinin kuorella.
Kokeile näitä smoothiereseptejä ja ota avuksi smoothiet vatsan turvotukseen, ummetukseen ja muihin ruuansulatusongelmiin.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Dreher, M. L., & Davenport, A. J. (2013). Hass Avocado Composition and Potential Health Effects. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408398.2011.556759
- Morelock, T. E., & Correll, J. C. (2008). Spinach. In Vegetables I. https://doi.org/10.1007/978-0-387-30443-4_6
- Farid Hossain, M. (2015). Nutritional Value and Medicinal Benefits of Pineapple. International Journal of Nutrition and Food Sciences. https://doi.org/10.11648/j.ijnfs.20150401.22
- Srinivasan, K. (2017). Ginger rhizomes (Zingiber officinale): A spice with multiple health beneficial potentials. PharmaNutrition. https://doi.org/10.1016/j.phanu.2017.01.001
- Muss, C., Mosgoeller, W., & Endler, T. (2013). Papaya preparation (Caricol??) in digestive disorders. Neuro Endocrinology Letters.
- Kim, H., Moon, J. Y., Kim, H., Lee, D. S., Cho, M., Choi, H. K., … Cho, S. K. (2010). Antioxidant and antiproliferative activities of mango (Mangifera indica L.) flesh and peel. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2009.12.060
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.