Suorista ja hoida hiuksia luonnollisesti

· marraskuu 4, 2016
Vaikka tämä hoito ei tuokaan niitä välittömiä tuloksia, joita monet aggressiivisia kemikaaleja sisältävät tuotteet antavat, esittelemämme voide suoristaa hiuksiasi pikkuhiljaa sekä ravitsee ja suojaa niitä ympäristöstä tulevilta vahingoittavilta tekijöiltä.

Sileä ja kiiltävä tukka on tietysti aina muodissa. Vaikka laineet ja kiharat antavatkin hiuksille viehättävyyttä, suora malli sopii moniin kasvojen muotoon, ja se on myös helposti mukautettavissa erilaisiin kampauksiin.

Ne, joilla ei luonnollisesti ole suoraa tukkaa, turvautuvat usein kemikaaleihin ja suoristusrautoihin, jotta vallattomat kiharat saisi hävitettyä tehokkaasti.

Vaikka moni kampaaja onkin kehittänyt täydellisen suoran tukan saamiseksi tarkoitettuja tuotteita, useimmat näistä tuotteista eivät anna pysyviä tuloksia, ja lisäksi ne aiheuttavat haittaa sekä tukan ulkonäölle että sen hyvinvoinnille. Koska teolliset tuotteet ja kuumentavat laitteet ovat hyvin aggressiivisia, tuloksena on hiusten luonnollisten öljyjen vähentyminen, ja tämän vuoksi tukka muuttuu usein hauraaksi.

Hyvä uutinen on kuitenkin se, että on olemassa vaihtoehtoisia suoristukseen tarkoitettuja tekniikoita, jotka itse asiassa auttavat pitämään hiukset hyväkuntoisina eivätkä aiheuta minkäänlaista vahinkoa.

Voit valmistaa tässä artikkelissa esittelemäämme suoristukseen tarkoitettua voidetta aineksista, joita sinulta luultavasti löytyy jo entuudestaan keittiösi kaapeista.

Seuraavassa selitämme, kuinka tämä hiuksia suoristava voide valmistetaan – valmistaudu saamaan kiiltävät ja silkkiset hiukset täysin luonnollisesti!

Kotitekoinen voide hiusten suoristamiseksi

Tämä luonnollinen suoristava voide koostuu kookosmaidosta, sitruunasta, oliiviöljystä ja pienestä määrästä maissitärkkelystä.

Nämä ainekset sisältävät luonnollisia kosteuttavia ja hiusten kuntoa kohentavia ominaisuuksia, jotka hillitsevät liiallista kähertymistä ja rajoittavat vallattomia kiehkuroita, jotta saisit tehokkaasti sileän tukan.

Vaikka et esittelemämme voiteen avulla voikaan saada samanlaisia välittömiä tuloksia joita monet kemikaaleja sisältävät suoristustuotteet tai -raudat antavat, useamman käyttökerran jälkeen voit takuulla huomata, että tämä hoito on mahtava apu.

Sen tärkeimmät hyödyt tulevat kookosmaidosta, joka on neste, jota saadaan kookospähkinän valkoisen hedelmälihan murskaamisen tuloksena.

Sille ovat ominaisia runsas keskitason ketjun rasvahappojen määrä sekä korkealuokkainen proteiini – nämä tekijät auttavat palauttamaan vahingoittuneen tukan kunnon sekä antavat sille kosteutta, jota se on menettänyt.

Oliiviöljy ja sitruuna

Oliiviöljy ja sitruuna toimivat raviten ja vahvistaen hiusten juuria, ja ne vähentävät sitä heikkoutta, joka johtaa hiusten irtoiluun.

Vaikka niillä ei ole ollenkaan suoristavia ominaisuuksia, ne jättävät tukkasi silkkisemmäksi, helpommin hallittavaksi ja vaivattomammin stailattavaksi.

Omega-3 -rasvahapot, joita löytyy oliiviöljystä (yhdistettyinä sitruunan sisältämiin antioksidantteihin), suojaavat hiuksia hapettumisen aiheuttamalta stressiltä ja siltä vahingolta, jota korkeat lämpötilat aiheuttavat. Maissitärkkelys toimii puolestaan luonnollisena hoitoaineena, ja se on ihanteellinen staattisen kihartumisen hillitsemiseksi.

Jos jatkat tämän voiteen käyttöä pidemmän aikaa, pystyt varmistamaan kookosmaidon tehoamisen tukassasi, ja voit edistää suoristumista ilman, että siitä aiheutuisi mitään vahinkoa.

Kuinka tämä suoristava voide valmistetaan?

Suorista hiukset näiden ainesten avulla

Jotta voisit valmistaa tätä suoristusvoidetta, me suosittelemme, että käyttäisit vain luonnonmukaisia aineksia, jotta voisit varmistaa niiden maksimaalisen hyödyn.

Seuraavat tuotteet ovat helposti löydettävissä kaupoista erilaisissa muodoissa ja koostumuksissa, mutta usein niitä on kuitenkin altistettu sellaisille jalostaville prosesseille, jotka aiheuttavat laadun alenemista.

Jos vain mahdollista, valmista itse oma kookosmaitosi, ja varmista myös, että käyttämäsi oliiviöljy on ekstra neitsytöljyä.

Tarvittavat ainekset

 • 2,5 dl kookosmaitoa
 • 2 ruokalusikallista oliiviöljyä
 • Yhden sitruunan mehu
 • 3 ruokalusikallista maissitärkkelystä

Toimi näin

 • Jotta voisit valmistaa kookosmaitoa itse, ota talteen se valkoinen hedelmäliha, joka löytyy kookospähkinästä. Laita se ja kupillinen kylmää vettä tehosekoittimeen, ja sekoita.
 • Ota neste talteen siivilää käyttäen, ja käytä maito voiteeseen – voit säästää muun raaka-aineen toisenlaisia reseptejä varten.
 • Laita neste kattilaan oliiviöljyn, sitruunamehun ja maissitärkkelyksen kanssa.
 • Anna niiden lämmetä muutaman minuutin ajan, kunnes saat aikaiseksi kermaisen koostumuksen.
 • Kaada seos lasiseen astiaan, ja anna sen seistä jonkin aikaa ennen käyttöä.

Hoidon toteuttaminen

 • Ota runsas määrä seosta ja hiero sitä koko tukkaasi ja päänahkaasi 5 minuutin ajan.
 • Varmista, että laitat seosta hiuksiisi ja päänahkaasi niin, että katat jokaisen alueen. Peitä sitten pääsi muovimyssyllä ja anna voiteen vaikuttaa 45 minuutin ajan.
 • Lämmitä kosteaa pyyhettä ja kääri se sitten pääsi ympärille, jotta voisit tehostaa voiteen vaikutusta.
 • Kun olet antanut voiteen olla tarvitun ajan, huuhtele se normaaliin tapaan ja kampaa tukkaasi silloin, kun se on vielä märkä.
 • Toista hoitoa ainakin kolme kertaa viikossa.

Muista, että tämän voiteen vaikutukset tulevat riippumaan omasta hiustyypistäsi sekä siitä, kuinka usein hoitoa toistat.

Tee siitä siis osa omia kauneusrutiinejasi, ja voit todeta kookoksen, oliiviöljyn ja sitruunan loistavat vaikutukset tukan kunnon kohentajina. Saat oivan avun hiustesi suoristamiseksi luonnolliseksi ja ilman minkäänlaisia haittoja – kokeile ja ylläty!