Logo image
Logo image

Ruokia, jotka vähentävät korvien soimista

3 minuuttia
Jos haluat vähentää korvien soimisen voimakkuutta, kokeile syödä karpaloita. Ne auttavat myös alentamaan verenpainetta!
Ruokia, jotka vähentävät korvien soimista
Viimeisin päivitys: 31 elokuuta, 2020

Korvien soiminen eli tinnitus on erittäin yleinen ongelma väestössä. Tämä voimakas suriseva tai vinkuva ääni korvissa voi muuttua hyvin ärsyttäväksi vaivaksi. Tästä syystä haluamme nyt esitellä sellaisia ruokia, jotka vähentävät korvien soimista.

Tinnitus tulee ja menee, ja sitä voi esiintyä joko yhdessä tai molemmissa korvissa. Ongelmaan löytyy useita syitä, mutta yleisin aiheuttaja on epäilemättä hampaiden narskuttelu.

Korvien soimisesta on tärkeää ymmärtää, että se ei merkitse sairautta. Se on oire jostakin piilevästä, esimerkiksi sisäkorvan ongelmasta tai tulehduksesta. Toisinaan se johtuu jatkuvasta altistumisesta koville äänille.

Ongelmaa voi tästä huolimatta lievittää ja vähentää useilla menetelmillä aiheuttajasta riippuen. Jos vaivan syynä on hampaiden narskuttelu, saatat tarvita purentakiskoa yöksi. Jos sinulla on kuulo-ongelma, korvalääkäri antaa parhaan hoitovaihtoehton.

Korvien soimista voi koittaa lievittää useilla menetelmillä. Jotkut saavat apua “valkoisesta kohinasta”, kun taas toiset pyrkivät saamaan stressinsä hallintaan. Tämä voi auttaa myös vähentämään hampaiden narskutteluun liittyviä ongelmia.

Lue myös: Luonnollisia keinoja ehkäistä hampaiden reikiintyminen

Myös ruokavaliosta voi olla paljon apua tinnitukseen; esimerkiksi korkeaa verenpainetta ja tulehdusta laskevat ruoat voivat olla hyödyksi.

Alla jaamme ruokia, jotka vähentävät korvien soimista.

Ruokia, jotka vähentävät korvien soimista

Näistä ruokavinkeistä on apua kaikille muillekin kuin vain tinnituksesta kärsiville, sillä ne parantavat verenkiertoa, vähentävät matala-asteista tulehdusta, torjuvat korkeaa kolesterolia ja rentouttavat.

Ananas

 • Ananas on paras tulehduksen vastainen hedelmä, sillä se sisältää mahtavaa entsyymiä nimeltä bromelaiini.
 • Bromelaiini on niin tehokas entsyymi, että sitä käytetään nykyään hoitamaan jänteisiin, nyrjähdyksiin, lieviin lihasvammoihin, kipeään kurkkuun ja korviin liittyvää tulehdusta.
 • Jos korvien soimisesta on tullut päivittäinen riesa, kokeile syödä tuoretta ananasta joka päivä.
Some figure

Valkosipuli ja sipuli ovat ruokia, jotka vähentävät korvien soimista

 • Sekä sipuli että valkosipuli auttavat vähentämään infektioita. Niitä kannattaa lisätä raakana salaatteihin ja muihin ruokiin, mutta pienissä määrissä.
 • Niiden antibakteeriset ja sienten vastaiset ominaisuudet voivat auttaa myös vahvistamaan immuunijärjestelmää.

Käy lukemassa myös: Valkosipuliöljy hoitaa elimistöä tehokkaasti

Karpalot

Vähäsuolainen ruokavalio alentaa verenpainetta ja sen myötä myös tinnituksen voimakkuutta.

 • Jos sinun on mahdollista saada tuoreita karpaloita, terveytesi kiittää. Tämä pieni ja herkullinen superruoka sisältää paljon antioksidantteja, siinä ei ole lainkaan suolaa mutta runsaasti kaliumia, kalsiumia ja magnesiumia.
 • Kaikki nämä ravintoaineet auttavat laskemaan tulehdusta, lievittämään kipua ja pitämään huolta sydämestä.
 • Itsetehty karpalomehu auttaa myös torjumaan ahdistusta ja hermostuneisuutta.
Some figure

Vehnänalkiot

Vehnänalkioita voi löytyä luontaistuotekaupoista tai tavallisesta marketista. Sen mahtaviin ravintoaineisiin kuuluu muun muassa F-vitamiini.

 • F-vitamiini on linoleenihappoa, jonka avulla elimistö säätelee maksan toimintaa sekä rasvojen ja sokereiden imeytymistä, alentaen samalla verenpainetta.
 • Tämän lisäksi sen runsas B-vitamiinien pitoisuus auttaa parantamaan hermoimpulsseja. Tämä mahtava ravintoaineiden ryhmä auttaa säätelemään hermostoa ja niitä aivojen välittäjäaineita, jotka vähentävät ahdistusta.

Kokeile lisätä ruokalusikallinen vehnänalkiota smoothieihin tai jogurttiin.

Kamomilla

Juo kupillinen kamomillateetä tunti ennen nukkumaanmenoa, niin huomaat unesi laadun paranevan huomattavasti.

 • Ihmiset usein valittavat, että korvien soiminen ja surina voimistuu yöaikaan.

Ruokavaliomuutosten ja lääkärin ohjeiden noudattamisen lisäksi kokeile tehdä jotain rentouttavaa ehkäistäksesi ongelmaa pahenemasta.

 • Käy lämpimässä suihkussa, joogaa, harrasta kevyttä liikuntaa jne. Kaikista näistä on apua, kun niitä tekee mielellään kaksi tuntia ennen nukkumaanmenoa. Juo vielä kupillinen kamomillateetä kevyen iltapalan jälkeen.
Some figure

Kaikista luonnollisista juomista tinnitukseen kamomillatee on kiistatta paras vaihtoehto.

Jos kärsit korvien soimisesta, käy ensin lääkärissä. Noudata lääkärin määräämää hoitoa ja tee parhaasi elääksesi terveellisemmin.

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Piñeiro, E. (2009). La bromelina de la piña, nuevo complemento dietético. Fundación Erosky, 2.
 • Roberts, L. E., Eggermont, J. J., Caspary, D. M., Shore, S. E., Melcher, J. R., & Kaltenbach, J. A. (2010). Ringing Ears: The Neuroscience of Tinnitus. Journal of Neuroscience.
 • Langguth, B. (2011). A review of tinnitus symptoms beyond ‘ringing in the ears’: a call to action. Current Medical Research and Opinion.
 • Ramírez, C. (2016). Efectos Terapéuticos del Ajo (Allium Sativum). Salud y Administración3(8), 39–47.
 • Srivastava, J. K., Shankar, E., & Gupta, S. (2010). Chamomile: A herbal medicine of the past with a bright future (review). Molecular Medicine Reports.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.