Reyvow migreenin hoitoon

Reyvow on uusi lääke migreenipotilaille. Siitä on pitkä aika, kun uusi lääke hyväksyttiin tällä lääketieteen alalla, ja tämä on huomattava edistysaskel.
Reyvow migreenin hoitoon
Franciele Rohor de Souza

Tarkistanut ja hyväksynyt: farmaseutti Franciele Rohor de Souza.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Reyvow’n hyväksyntä on ollut erittäin merkittävä, sillä se on läpimurto akuutin migreenin hoidossa ja ensimmäinen Yhdysvaltojen FDA:n hyväksymä migreenilääke yli kahteen vuosikymmeneen. Lue eteenpäin, niin saat tietää lisää Reyvow-lääkkeestä.

Reyvow sisältää vaikuttavana aineena lasmiditaania. Sen vaikutusmekanismi on erilainen kuin muiden migreenin akuutissa hoidossa käytettävien lääkkeiden.

Se on uusi hoitoluokka akuutin migreenin hoidossa, ja sen uutuus piilee siinä, että se on tuoteryhmänsä ainoa lääke, jolla on FDA:n hyväksyntä. Koska se on 5-HT1F-reseptoriagonisti, se toimii sekä keskus- että perifeerisessä hermostossa.

Useita tutkimuksia on tehty, ja tulokset ovat osoittaneet, että suurempi prosenttiosuus Reyvow-hoitoa saaneista potilaista ei enää kärsinyt migreenistä kaksi tuntia ensimmäisen annoksen jälkeen verrattuna lumelääkettä saaneisiin tutkimukseen osallistujiin.

Mikä on migreeni?

Migreeni on eräänlainen vakava päänsärky, jota esiintyy enemmän naisilla kuin miehillä. Se on päänsärky, joka sijaitsee useimmiten keskellä päätä ja sisältää yleensä myös muita oireita.

Migreeniin liittyviä oireita ovat aurat, joihin liittyy pahoinvointia, oksentelua tai valoherkkyyttä. Jotkut migreenit ilmaantuvat ilman auraa; kuitenkin ne, joilla on aura, estävät usein potilasta jatkamasta normaalia rutiiniaan ja heikentävät merkittävästi heidän elämänlaatuaan.

On tavallista, että migreenipotilaat käyvät läpi useita hoitovaiheita. Asiantuntijat jopa suosittelevat lääkehoidon yhdistämistä vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin tai tekniikoihin, jotta lääkkeitä otettaisiin vähemmän ja vältettäisiin siten niiden sivuvaikutukset.

Onko Reyvow turvallinen?

Lääke on saatavana tablettimuodossa, josta on olemassa kaksi eri pitoisuutta, 50 mg ja 100 mg. Yleisimmät sivuvaikutukset ovat huimaus, väsymys, sedaatio, pahoinvointi, oksentelu ja lihasheikkous.

Lisäksi, koska lääke vaikuttaa keskushermostoon, sinun ei tulisi ajaa autoa tai suorittaa paljon keskittymistä vaativia tehtäviä hoidon aikana. Näin ollen sinun tulee olla varovainen, jos joudut käyttämään koneita kahdeksan tunnin sisällä Reyvow’n ottamisen jälkeen.

Kuinka se toimii?

Reyvow on lääke migreeniin.
Siitä on pitkä aika, kun uusi migreenin hoitoon tarkoitettu lääke on hyväksytty.

Lasmiditaani sitoutuu 5-HT1F-reseptoriin ja vaikuttaa sekä sentraalisesti että perifeerisesti. Se toimii vähentämällä neuropeptideiksi kutsuttujen aineiden vapautumista. Lisäksi se vaikuttaa kipureitteihin ilman vasokonstriktiota aivotasolla.

Lääke hyväksyttiin tulosten perusteella, jotka saatiin vaiheen III tutkimuksissa, joihin osallistui yhteensä 3 177 potilasta, jotka kärsivät migreenistä, sekä auralla että ilman.

FDA totesi, että saadut tiedot paljastivat, että niiden potilaiden prosenttiosuus, joiden oireita olivat kipu, pahoinvointi ja valoherkkyys, oli merkittävästi pienempi lasmiditaania saaneiden potilaiden joukossa.

Vain kahdessa tunnissa ja yhdellä annoksella tämä lääke kykeni poistamaan kivun. Se on myös tehokas migreeniin liittyvien oireiden, kuten auran, hallinnassa ja lievittämisessä.

Reyvow ja migreeni

Jos kärsit migreenijaksosta, et voi suorittaa päivittäisiä tehtäviäsi. Migreenistä kärsivät kokevat kohtauksia, jotka voivat olla erittäin intensiivisiä ja tuskallisia. Näin ollen he eivät voi jatkaa päivittäisiä toimiaan.

Vain yhdellä annoksella Reyvow tarjoaa mahdollisuuden nopeasti poistaa kohtalainen tai vaikea migreenikipu vain kahdessa tunnissa.

Reyvow on ei-opioidinen ja ei-huumausaine, eikä sen käyttö tällä hetkellä saatavilla olevan tiedon mukaan aiheuta fyysistä riippuvuutta.

Haittavaikutukset

Reyvow migreeniin.
Migreenipotilaat kokeilevat usein useita lääkkeitä, kunnes he löytävät tarpeisiinsa sopivan.

Yleensä tämän lääkkeen käytön aikana mahdollisesti ilmenevät haittavaikutukset ovat lieviä tai kohtalaisia. Oireet, jotka voivat ilmaantua useimmin, ovat:

Muita varotoimia, jotka on pidettävä mielessä, ovat mahdollisuus, että potilaalle kehittyy keskushermoston masennus tai serotoniinioireyhtymä.

Migreenin hoidon vaikeus

Reyvow on lääke, joka vähentää kohtalaista tai vaikeaa päänsärkyä kahden tunnin sisällä sen ottamisesta. Sillä on myös se etu, että se ei aiheuta valonarkuutta tai pahoinvointia. Tällä hetkellä se edustaa läpimurtoa migreenin hoidossa, ja se on hyvä hoitomuoto migreenistä kärsiville henkilöille.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.