Ravitsevia aamiaissmoothieita viikon jokaiselle päivälle
Hedelmistä, vihanneksista, viljoista ja pähkinöistä valmistetut ravitsevat smoothiet ovat loistava valinta aamupalaksi. Niistä saa runsaasti vitamiineja heti päivän ensimmäisinä tunteina. Niiden avulla saat energiaa, tunnet olosi pirteämmäksi ja ehkäiset lukuisia elämänlaatua heikentäviä sairauksia. Tästä artikkelista löydät herkullisia, terveellisiä ja ravitsevia aamiaissmoothieita, yhden viikon jokaiselle päivälle!
Mitä smoothieista saa?
Smoothiet ovat yksinkertaisia, luonnollisia reseptejä, jotka ovat terveellisiä seuraavista syistä johtuen:
- Niistä saa energiaa.
- Ne tekevät olon kylläisemmäksi ja auttavat näin pudottamaan painoa helpommin.
- Ne auttavat tasapainottamaan ruoansulatusjärjestelmää ja parantamaan ruoan kulkua suoliston läpi.
- Ne parantavat ihon, hiusten ja kynsien kuntoa.
- Ne auttavat vähentämään kipua ja tulehdusta.
- Ne vahvistavat immuunijärjestelmää.
- Niissä on paljon antioksidantteja, jotka auttavat ehkäisemään ikääntymistä.
Mitä tarvitset?
Smoothieita on monentyyppisiä, ja ne kannattaa valmistaa aina paikallisesti tuotetuista kausihedelmistä ja -vihanneksista. Näin niiden ainesosat ovat laadukkaampia ja ravintoarvoltaan parempia, ja saat enemmän ravintoaineita.
Voit muunnella smoothieita niin ettet kyllästy niihin ja kokeilla mitkä ainesosat sopivat paremmin itsellesi omia makumieltymyksiäsi ja terveyttäsi ajatellen.
Valmistaaksesi ravitsevia aamiaissmoothieita tarvitset vain tehosekoittimen ja 10 minuuttia ajastasi. Voit sitten juoda ne heti aamulla herättyäsi tai myöhemmin, jos sinulla on vielä aamiaisen jälkeen nälkä.
Herkullisia ja ravitsevia aamiaissmoothieita
1. Omena, kiivi ja chia
Tämä smoothie on ihanteellinen suolisto-ongelmien ja ummetuksen hoitamiseksi luonnollisesti.
- Jos omenat ovat luomua, voit käyttää ne kuorineen; niissä on paljon kuitua.
- Jotta chia-siemenillä olisi laksatiivinen vaikutus, ne tulisi liottaa yön yli ja lisätä liotusvesi smoothieen mukaan.
2. Avokado ja kaakao
Tämä on yksi parhaista smoothieista energian lisäämiseksi, sillä avokado ja kaakao ovat kumpikin hyvin terveellisiä ruoka-aineita. Ne yhdistämällä saat samettisen, herkullisen juoman.
- Tämä smoothie on myös erittäin hyvä vaihtoehto joko laihdutukseen tai painon nostamiseen, sillä se tasapainottaa kehon rasvoja.
- Siitä saa runsaasti proteiinia ja välttämättömiä rasvahappoja.
3. Banaani, kaura ja kaneli
Tämä smoothie ei ole ainoastaan energiapitoinen, vaan se auttaa myös tasapainottamaan ruoansulatusjärjestelmää. Se on ihanteellinen närästyksestä tai hitaasta ruoansulatuksesta kärsiville.
- Banaaneista ja kaurasta saa smoothieen samettisuutta, kun taas kaneli lisää potkua makuun ja tekee juomasta enemmän stimuloivan.
- Suosittelemme käyttämään Ceylon-kanelia, joka on kaikkein aromaattisin ja lääkitsevin kanelilajike.
4. Ananas ja päärynä
Ananas ja päärynä ovat kaksi herkullista, makeaa ja virkistävää hedelmää, jotka nesteyttävät elimistöä runsaasta vesipitoisuudestaan johtuen.
Samalla ne auttavat taistelemaan nesteen kertymistä vastaan.
5. Papaija ja kuivatut luumut
Kuivatuista luumuista (ne tulee liottaa yön yli) ja papaijasta saa samettisen, makean ja hoitavan smoothien, joka on fantastinen koko ruoansulatuskanavalle.
Se edistää suolen toimintaa. Jos smoothieen lisää vielä papaijan siemeniä, se auttaa torjumaan myös suolistoloisia.
6. Kookos ja punaiset marjat
Kookoksessa on paljon terveellisiä rasvoja. Antioksidanttisia ominaisuuksia sisältävät punaiset marjat puolestaan sopivat täydellisesti yhteen kookoksen kanssa, muodostaen herkullisen ja terveellisen smoothien.
Suosittelemme makeuttamaan smoothien pienellä määrällä steviaa tai hunajaa.
7. Viikunat, vanilja ja riisimaito
Tämä smoothie on pehmeä, herkullinen ja hyväksi ruoansulatusjärjestelmälle. Sen maut ovat yksinkertaisia, joten siitä pitävät varmasti myös sellaiset ihmiset, jotka eivät ole tottuneet smoothieihin.
Tuoreiden (tai kuivattujen, liotettuna) viikunoiden rakenne ja makeus yhdistettynä vaniljauutteen makuun ja riisimaidon pehmeyteen muodostavat yhdessä smoothien, joka sopii nautittavaksi mihin aikaan päivästä tahansa.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
-
Weschenfelder, C., dos Santos, J. L., de Souza, P. A. L., de Campos, V. P., & Marcadenti, A. (2015). Avocado and Cardiovascular Health. Open Journal of Endocrine and Metabolic Diseases. https://doi.org/10.4236/ojemd.2015.57010
-
Ullah, R., Nadeem, M., Khalique, A., Imran, M., Mehmood, S., Javid, A., & Hussain, J. (2016). Nutritional and therapeutic perspectives of Chia (Salvia hispanica L.): a review. Journal of Food Science and Technology. https://doi.org/10.1007/s13197-015-1967-0
-
Agyemang-Yeboah, F. (2011). Health Benefits of Coconut (Cocos nucifera Linn.) Seeds and Coconut Consumption. In Nuts and Seeds in Health and Disease Prevention. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-375688-6.10043-X
-
Ranasinghe, P., Pigera, S., Premakumara, G. S., Galappaththy, P., Constantine, G. R., & Katulanda, P. (2013). Medicinal properties of “true” cinnamon (Cinnamomum zeylanicum): A systematic review. BMC Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1186/1472-6882-13-275
-
Barolo, M. I., Ruiz Mostacero, N., & López, S. N. (2014). Ficus carica L. (Moraceae): An ancient source of food and health. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2014.04.112
-
Ikram, E. H. K., Stanley, R., Netzel, M., & Fanning, K. (2015). Phytochemicals of papaya and its traditional health and culinary uses – A review. Journal of Food Composition and Analysis. https://doi.org/10.1016/j.jfca.2015.02.010
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.