Poista kainaloiden tummat läiskät

Kookosöljy poistaa kainaloiden iholta tummia kohtia, ja lisäksi se auttaa neutralisoimaan hajuja ja kosteuttamaan tätä herkkä ihoaluetta.
Poista kainaloiden tummat läiskät

Viimeisin päivitys: 29 joulukuuta, 2018

Kainaloiden iho on siitä erityinen, että se voi tummua tai muuttua laikukkaaksi useastakin syystä ja helposti. Kainaloiden tummat läiskät voivat johtua muun muassa perintötekijöistä, eli mikäli huomaat kainaloidesi ihon värin muuttuneen, ehkäpä joku perheessäsi on kokenut samaa.

Kannattaa myös muistaa, että kemikaalipohjaiset deodorantit ja antiperspirantit sisältävät sellaisia aineita, jotka saattavat aiheuttaa iholla huomattavaakin värimuutosta. Syynä voi myös olla ihokarvojen poisto tylsäteräisillä höylillä.

Mikä sitten onkin syynä kainaloiden tummumiseen, saattaa tällainen värin muutos tai täplien muodostuminen olla esteettisesti häiritsevää etenkin hihattomia vaatteita käytettäessä. Tällä kertaa kerrommekin helpoista keinoista, joiden avulla voit vaalentaa kainaloiden tummat läiskät kotona sekä samalla parantaa tämän ihoalueen terveyttä.

Vaalenna kainaloiden tummat läiskät

Kaupoista löytyy tietysti tuotteita, jotka on tarkoitettu nimenomaan kainaloiden ihon vaalentamiseen sekä tummien läiskien poistamiseen, mutta niiden ostaminen ei ole tarpeellista ongelman poistamiseksi. Mahtava ja selkeästi edullisempi vaihtoehto näille kaupallisille tuotteille ovat kotihoidot, joilla saadaan erittäin tehokkaita tuloksia säännöllisesti käytettynä. Oletko siis valmis kokeilemaan luonnollisia hoitoja, joilla voit vaalentaa kainaloidesi ihoa? Koita seuraavia keinoja!

1. Sitruuna- ja sokerikuorinta kainaloiden iholle

Tämä luonnollinen kuorinta on hyvä keino vaaleampien ja tahrattomien kainaloiden saavuttamiseksi. Sitruunassa on runsaasti sitrushappoa, ja sitä tulisi laittaa iholle vain yön ajaksi, sillä suora auringonsäteily sitruunaan yhdistettynä saattaa aiheuttaa ei-toivottuja vaikutuksia.

Sitruuna on hyvin kyvykäs vaalentava tuote, ja sokeri taas auttaa kuorimaan luonnollisesti ja poistamaan kuolleita soluja. Sinun tarvitsee vain sekoittaa ruokalusikallinen ruskeaa tai käsittelemätöntä sokeria desilitraan sitruunamehua. Hiero seosta sitten suoraan kainaloihisi ja anna vaikuttaa 15 minuutin ajan, ja lopuksi huuhtele ja kuivaa ihosi.

2. Kainaloita vaalentava voide

Juokseva hunaja

Tämä edullinen hoito koostuu helposti valmistettavasta voiteesta, joka poistaa läiskiä sekä tummuutta kainaloiden iholta. Jotta voisit valmistaa voiteen, sinun tarvitsee vain sekoittaa keskenään ruokalusikallinen hunajaa, yhden sitruunan mehu ja kaksi ruokalusikallista kaurahiutaleita. Laita ainekset kulhoon ja sekoita, ja kun olet saanut aikaiseksi tahnan, hiero sitä suoraan kainaloidesi iholle. Anna vaikuttaa 10 minuutin ajan ja huuhtele.

3. Sitruunamehun tehokas vaalentava vaikutus

Eräs yksinkertainen keino, jonka avulla voit hyötyä sitruunan vaalentavista ominaisuuksista, on laittaa tämän hedelmän mehua kainaloihin illalla ennen kuin menet nukkumaan. Sitruuna on luonnollinen supistava tuote, joka auttaa puhdistamaan ihoa ja poistamaan kuolleita soluja. Laita vain sitruunamehua puhtaille kainaloillesi, anna vaikuttaa puolen tunnin ajan, ja huuhtele ennen kuin menet sänkyyn.

4. Jogurtti- ja kaurahoito

Kaura ja puukauha

Jogurtti ja kaura ovat tehokas yhdistelmä ihon vaalentamiseksi ja kuorimiseksi. Näin voit vaalentaa kainaloiden tummat läiskät, ja hoidon teho tulee pääasiassa seoksen kuorivasta vaikutuksesta. Sekoita vain ruokalusikallinen jogurttia teelusikalliseen hienonnettuja kaurahiutaleita. Hiero sitten seosta kainaloihisi pehmein ja pyörivin liikkein, ja huuhtele iho lopuksi kylmällä vedellä.

5. Kookosöljy

Jos käytät säännöllisesti kookosöljyä, pystyt edistämään kainaloidesi tummien läiskien häviämistä. Tällä öljyllä on lisäksi miellyttävä tuoksu ja se neutralisoi epämiellyttäviä hajuja. Lisäksi se sisältää runsaasti E-vitamiinia ja muita sellaisia ainesosia, jotka tekevät kookosöljystä erinomaisen ihon kosteuttajan. Se sopiikin siten erittäin hyvin kainaloiden herkälle iholle.

6. Vetyperoksidi

vaalenna kainaloiden tummat läiskät vetyperoksidilla

Yksi edullinen ja tehokas tapa vaalentaa kainaloita on vetyperoksidin käyttö. Tämä luonnollinen tuote auttaa poistamaan kaikenlaisia tahroja yleisestikin, mutta sitä kannattaa käyttää hiukan varovaisesti ainakin alussa, jotta voisit välttää mahdollisen allergisen reaktion ihollasi. Käytä ehdottomasti laimennettua vetyperoksidia, jotta et ärsyttäisi ihoasi liikaa. Laita vetyperoksidia kainaloidesi tummentuneille alueille, anna vaikuttaa 10 minuutin ajan, ja huuhtele lopuksi kylmällä vedellä.

7. Omenaviinietikka

Tämä tuote sisältää luonnollisia happoja, jotka auttavat poistamaan ja estämään bakteerien esiintymistä ihollasi. Se on myös hyvin tehokas vaalentava aine, ja lisäksi omenaviinietikka neutralisoi kainaloissa syntyviä epämiellyttäviä hajuja. Sekoita yhtä suuret osat vettä ja omenaviinietikkaa, ja laita nestettä kainaloihisi pehmeällä kankaalla. Voit käyttää myös pelkkää omenaviinietikkaa, mutta kannattaa ensin tehdä pieni testi, jotta voisit välttää ihosi ärsyyntymisen.

Jos kainaloiden tummat läiskät ovat asia, josta haluat eroon, sinun ei siis tarvitse kääntyä kaupan kemikaalituotteiden puoleen. Kokeile näitä luonnollisia kotikonsteja ihon vaalentamiseksi!


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.