Peilaaminen: viettelyn kieli

Tiedätkö mitä on peilaaminen ja miten se voi auttaa sinua muodostamaan yhteyden henkilöön josta pidät? Lue kaikki tästä tekniikasta tämän päivän artikkelista!
Peilaaminen: viettelyn kieli
Isbelia Esther Farías López

Kirjoittanut ja tarkastanut filosofi Isbelia Esther Farías López.

Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Peilaaminen on ollut olemassa ihmiskunnan alusta lähtien. Loppujen lopuksi olemme aina löytäneet tapoja kommunikoida muillakin tavoin kuin sanoin. Kehonkieli kuuluu viettelyyn ja tämä on tieteenala jota tulee tutkia perusteellisesti.

Biologinen perintö on osa jokaista ihmistä, joten on olennaista ymmärtää tiettyjä käyttäytymismalleja tai prosesseja. Keholla on oma viestintätapa, ja on tärkeää oppia tulkitsemaan sitä.

Jatka lukemista oppiaksesi analysoimaan ihmiskehon lähettämiä viestejä!

Peilaus: kehonkieli

Keholla voidaan viestiä monia eri asioita. Itse asiassa, ympärilläsi olevat ihmiset pystyvät tunnistamaan epämukavuuden merkit kehon asennostasi tai ilmeestäsi.

Tämä ei ole vain vaistomainen selviytymistyökalu, joka auttoi meitä muinaisina aikoina kun outo ääni sai meidät pysähtymään ja katsomaan ympärillemme. Aivot helpottavat myös muiden käyttäytymissignaalien havaitsemista.

Tämä selittää, miksi voit tuntea läheisyyttä ja ylläpitää hyviä suhteita joihinkin ihmisiin, kun taas jotkut toiset ihmiset saavat sinussa aikaan täysin päinvastaisen reaktion.

Ei ole vaikea nähdä, jos joku tuntee olonsa epämukavaksi keskustelun aikana. Voit jopa aistia, jos joku vain kuuntelee kohteliaisuudesta, mutta ei ole oikeasti kiinnostunut keskustelusta sinun kanssasi.

Kuinka peilaus voi auttaa sinua voittamaan jonkun puolellesi

Kuinka voit näitä tietoja hyödyksesi ja saada haluamasi henkilön huomion?

Peilaaminen on avain! Tämä tekniikka koostuu empatian tuntemisesta toista ihmistä kohtaan ja harmonian luomisesta eleillä sekä kehonkielellä.

Esimerkiksi hänen asentonsa jäljitteleminen antaa sinulle suuremman läheisyyden ja osallisuuden. Tämä tehdään yleensä tiedostamatta ja luonnollisesti, koska se on tyypillinen fyysinen reaktio sosiaalisissa tilanteissa. Voit kuitenkin käyttää sitä myös viettelyn työkaluna.

Tämän mekanismin selitys on peilihermosoluissa, jotka osallistuvat jäljittelevään, empaattiseen ja sosiaaliseen käyttäytymiseen.

Ase viettelyyn

Peilaaminen voi auttaa houkuttelemaan potentiaalisen kumppanin tai tarkistamaan, minkälainen side sinulla on kumppaniisi. Tarkkaile ihmisiä, jotka ovat juuri aloittaneet parisuhteen, niin huomaat että suurimman osan ajasta he ovat hyvin läheisessä fyysisessä kontaktissa. He luultavasti jopa matkivat toistensa asentoja.

Peilaaminen kahvilassa

Alta löydät joitain suosituksia tehokkaampaan flirttailuun:

  • Istu pystysuorassa asennossa ja katso eteenpäin. Suorista hartialinja. Tällä tavoin istut paremmassa asennossa mutta viestit myös itsevarmuutta.
  • Columbian yliopiston tutkimusryhmän tekemän tutkimuksen mukaan, sinun tulisi pitää kätesi aina esillä, ei taskuissa tai piilossa. Käsien piilottaminen viestii epävarmuudesta.
  • Katso toista ihmistä kun hän puhuu tai kun sinä puhut. Ne henkilöt, jotka välttelevät katsekontaktia, ovat yleensä ujoja. Tämä on kuitenkin piirre josta voidaan päästä eroon.
  • Voit nojata hieman keskustelukumppania kohti ilmaistaaksesi kiinnostuksesi, mutta älä koske heihin tai valtaa heidän henkilökohtaista tilaansa.

Kuinka tietää pitääkö joku sinusta

Peilausfilosofian mukaan henkilö pitää sinusta, jos hän katsoo suoraan sinuun ja hänen pupillinsa laajenevat hieman, samalla kun hän nojaa eteenpäin. Henkilö joka ei ole kiinnostunut sinusta, katsoo jatkuvasti kelloaan tai kehonkieli osoittaa etäisyyttä.

Muista, että nämä ovat likimääräisiä arvioita ja jokainen ihminen on erilainen, samoin kuin on heidän tapansa kommunikoida. Aivan kuten sinäkin joskus, toinen henkilö voi muuttaa vartaloasentoaan tarkoituksella. Tämän tarkoituksena on saada sinut ajattelemaan, ettei toinen henkilö ole kiinnostunut sinusta, koska hän on hermostunut haluamansa henkilön ympärillä.

Peilaamisen avulla voit arvioida, mitä toinen henkilö ajattelee sinusta, riippumatta siitä sanooko hän sen ääneen vai ei. Tämän taidon avulla voit kommunikoida paremmin muiden ihmisten kanssa.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
7 merkkiä uskottomuudesta
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
7 merkkiä uskottomuudesta

Joskus on vaikea tietää varmuudella, onko suhde vaarassa, varsinkin jos kumppanisi ei myönnä totuutta. Tässä muutamia keinoja kuinka tunnistaa usko...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.