Paranna muistiasi tämän mausteen avulla

Haluaisitko parantaa muistiasi? Tämän mausteen lisääminen ruokavalioon voi auttaa!
Paranna muistiasi tämän mausteen avulla
Nelton Abdon Ramos Rojas

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Nelton Abdon Ramos Rojas.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 20 joulukuuta, 2022

Jos pidät kurkumasta, onneksi olkoon, sillä tieteellä on nyt siihen liittyen hyviä uutisia. Maaliskuussa 2017 julkaistun tutkimuksen mukaan kurkuman syöminen voi auttaa parantamaan muistia hyvin lyhyessä ajassa. Paranna muistiasi ja aloita jo tänään!

Kurkuman alkuperä

kurkuma jauheena ja kokonaisena

Kurkuma on alunperin lähtöisin Intiasta. Se on kasvi, jonka juuri muistuttaa hyvin paljon inkivääriä. Sitä käytetään yleisesti mausteena Aasiassa.

Viimeisimmät tutkimukset ovat osoittaneet, että kurkuma mm. vahvistaa immuunijärjestelmää. Lisäksi sillä on syöpää ehkäiseviä ominaisuuksia ja se sisältää antioksidantteja.

Toinen kurkumasta tehty tutkimus, jossa kontrolliryhmä sai lumelääkettä, tutki kurkumiinin eli yhden kurkuman sisältämän yhdisteen vaikutuksia psyykkisesti terveillä 70-85 -vuotiailla aikuisilla. Tavoitteena oli nähdä, vaikuttiko mauste lyhyt- tai pitkäkestoiseen muistiin.

Käy lukemassa tämäkin artikkeli: Vahvista muistiasi pitämällä huolta tunteistasi

Kurkuma vastaan lumelääke

kurkuma jauheena ja viipaloituna

Jo tunti tämän mausteen syömisen jälkeen tutkimukseen osallistuneiden koehenkilöiden suoriutuminen muistia vaativissa tehtävissä parani. Neljän viikon kuluttua kurkumaa syöneet ilmoittivat energiatasojensa nousseen, mikä näkyi myös heidän mielialassaan, joka oli parantunut huomattavasti.

Entäpä lumelääkettä saaneet koehenkilöt? Heillä ei tapahtunut mitään muutoksia, eikä heidän muistinsa parantunut missään vaiheessa.

Kurkuma ja Alzheimerin tauti

Kurkuman vaikutukset eivät kuitenkaan lopu tähän: tämä mauste on myös ihanteellinen Alzheimerin tautia sairastaville ihmisille. Tästä sairaudesta kärsivillä potilailla on tiettyjä oireita, kuten ärtyisyyttä, rauhattomuutta, ahdistusta ja apatiaa. Toisessa tutkimuksessa saatujen tulosten mukaan kurkuman nauttiminen saattaisi kuitenkin olla ratkaisu heidän ongelmiinsa.

Tässä tutkimuksessa koehenkilöt nauttivat 100 mg kurkumiinia joka päivä 12 viikon ajan. Kun 12 viikkoa oli kulunut, he kokivat oireidensa parantuneen huomattavasti, eikä mitään haitallisia vaikutuksia esiintynyt.

Jos kuitenkin käytät jotakin lääkitystä, sinun on parasta varmistaa lääkäriltäsi ennen kurkumiinin syömistä; se saattaa nimittäin vaikuttaa lääkitykseesi.

Paranna muistiasi kurkuman avulla

paljon kurkumajauhetta lautasella

Jos haluat alkaa syödä kurkumaa osana ruokavaliotasi, pidä seuraavat suositukset mielessä.

  • Muista, että oikea määrä kurkumaa ruokiin lisättynä on yksi teelusikallinen.
  • Se sopii hyvin muiden mausteiden, kuten kuminan tai pippurin, kanssa. Voit lisätä sitä esimerkiksi riisiin, pastaan, keittoihin, kastikkeisiin, papuihin, salaatteihin ja keitettyihin vihanneksiin.
  • Voit käyttää kurkumaa myös kananmuna- tai kala-aterioissa. Se on loistava sahramin korvike, sillä se on paljon edullisempi, vaikkakin sen maku on erilainen ja saattaa olla hieman voimakkaampi.

On siis tärkeää nauttia kurkumaa kohtuullisissa määrissä. Siinä on voimakas maku, josta kaikki eivät pidä.

Kaikista sen terveyshyödyistä huolimatta kurkumaa ei suositella raskaana oleville naisille tai niille henkilöille, joilla on vaikeita ongelmia sappirakon kanssa. Sen sijaan se sopii erinomaisesti iho-ongelmista kärsiville ihmisille.

Voit käyttää kurkumaa jauheena. Se hoitaa loistavasti ongelmia kuten sieni, jalkasilsa ja psoriasis. Se suojaa kehoa myös erinomaisesti vapailta radikaaleilta eliminoimalla kaikki haitalliset aineet, jotka voivat tehdä sairaaksi.

Paranna muistiasi kurkumalla!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • PRIYA, S. D. (2010). Tumeric : A Herbal and Traditional Medicine. Pharmacia.
  • Natural Medicines. (2016). Natural Medicines – Professional – Tumeric.
  • Chainani-wu Nita, D.M.D., M.P.H., M. . (2003). Safety and Anti-Inflammatory Activity of Curcumin : The Journal of Alternative and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1089/107555303321223035
  • Ahamefula, I., Onwuka, G. I., & Chibuzo Nwankwo. (2014). Nutritional composition of tumeric (Curcuma longa) and its antimicrobial properties. International Journal of Scientific & Engineering Research.
  • Chinedum, E., Kate, E., Sonia, C., Ironkwe, A., & Andrew, I. (2015). Polyphenolic Composition and Antioxidant Activities of 6 New Turmeric (Curcuma Longa L.) Accessions. Recent Patents on Food, Nutrition & Agriculture. https://doi.org/10.2174/2212798407666150401104716
  • Omosa, L. K., Midiwo, J. O., & Kuete, V. (2017). Curcuma longa. In Medicinal Spices and Vegetables from Africa: Therapeutic Potential Against Metabolic, Inflammatory, Infectious and Systemic Diseases. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-809286-6.00019-4

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.