Paranna kilpirauhasen toimintaa jodia sisältävillä juomilla

Jos haluat stimuloida kilpirauhasen toimintaa, tulee sinun lisätä jodin määrää ruokavaliossasi. Jodi tehostaa kilpirauhasen toimintaa ja voit nauttia tämän artikkelin juomia huoletta, sillä niillä ei ole haitallisia sivuvaikutuksia.

Kärsitkö kilpirauhasvaivoista? Kokeile näitä jodia sisältäviä juomia ja kohenna kilpirauhasen terveyttä pitkällä tähtäimellä.

Jodi on yksi kehon tärkeimmistä mineraaleista, sillä se säätelee kilpirauhashormonin tuotantoa. Kilpirauhashormoni vaikuttaa kaikkialla kehossa ja jos kilpirauhanen ei toimi kunnolla, voi se aiheuttaa vakavia oireita.

Jos kärsit kilpirauhasen vajaatoiminnasta, on tärkeää lisätä jodia ruokavalioon, sillä jodi tehostaa laiskan kilpirauhasen toimintaa ja lievittää oireita. Tästä artikkelista löytyvät juomat ovat täynnä jodia ja mikä parasta, ne on helppo ja nopea valmistaa.

Nämä juomat antavat keholle kunnon annoksen jodia ja samalla ne pitävät elimistön nesteytettynä. Jatka lukemista ja nappaa nämä reseptit talteen.

1. Mansikkamehu

Yksi herkullisimmista tavoista lisätä jodin määrää ravinnossa on nauttia mansikoista valmistettua tuoremehua. 2,5 desilitraa mansikoita sisältää noin 13 milligrammaa jodia.

Mansikat ovat makeita, joten ne soveltuvat hyvin jälkiruokien valmistukseen. Tässä tapauksessa suosittelemme valmistamaan mansikkasmoothien, jonka voi nauttia aamiaisella, lounaalla tai illallisella.

Lue lisää: Detox-kuuri luonnollisella mansikkavedellä

Smoothie mansikasta

Ainekset

 • 85 grammaa mansikoita
 • 250 ml luomumaitoa (tai mantelimaitoa tms. jos et nauti maitotuotteita)
 • 1 jääpala

Valmistus

 • Viipaloi mansikat pieniksi paloiksi, poista kanta ja pese ne huolellisesti.
 • Kaada ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi juomaksi.

Tämä on juoma on todella helppo ja nopea valmistaa ja yhdestä lasista saat runsaasti jodia. Älä lisää sokeria juomaan, mansikoiden maku on tarpeeksi makea.

2. Lehmänmaito

Lehmänmaito ja jodia sisältävät juomat

Pastöroitu lehmänmaito pitää huolta luustosta ja hampaista, tämän lisäksi siitä saa paljon jodia, joka pitää kilpirauhasen toiminnasta huolta.

2,5 desilitraa maitoa sisältää noin 55 mg jodia. Voit nauttia täysmaitoa tai kevytmaitoa, kumpikin sisältää yhtä paljon jodia.

3. Karpalomehu

Karpalot sisältävät mansikoiden tapaan paljon jodia. Karpaloita ja karpalomehua kannattaa nauttia etenkin silloin, jos kärsii kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Voit nauttia karpaloa turvallisesti, vaikka et kärsisikään kilpirauhasongelmista.

150 ml karpalomehua sisältää jopa 400 mg jodia.

Smoothie karpalosta

Tämä juoma lisää jodin määrää elimistössä ja se sopii myös luonnollisena kivunlievittäjänä käytettäväksi.

Ainekset

 • 30 grammaa tuoretta pinaattia
 • 250 ml kookosmaitoa
 • 250 ml karpalomehua
 • 1 jääpala

Valmistus

 • Osta sokeritonta, mahdollisimman luonnollista karpalomehua, tai valmista se itse. Karpalon maku on kirpeä, mutta yhdistettynä muihin aineksiin sen maku on miedompi. Kaada kaikki ainekset tehosekoittimeen, sekoita tasaiseksi ja nauti heti.

4. Kefiiri

Kefiirin juominen on hyvä tapa lisätä jodin määrää ruokavaliossa. Kefiiri on piimän kaltainen hapatettu maitotuote, joka tekee hyvää myös suoliston toiminnalle ja bakteerikannalle. Yhdistä kefiiriä mansikoihin tai mustikoihin ja saat todellisen tehopakkauksen jodia.

2,5 desilitraa kefiiriä sisältää noin 90 milligrammaa jodia, joten sitä kannattaa pitää jääkaapissa aina saatavilla.

Maustettu kefiiri

Ainekset

 • 1 litra kefiiriä
 • 2 dl luomumansikoita tai -mustikoita

Valmistus

 • Kaada kefiiri ja 1 dl marjoja tehosekoittimeen.
 • Sekoita tasaiseksi. Pilko loput marjat ja aseta sivuun.
 • Kaada juoma lasipulloon tai -astiaan ja säilytä jääkaapissa. Sekoita joukkoon loput marjat.

5. Mustikkamehu

Mustikat ja jodia sisältävät juomat

Mustikat ovat herkullisia ja terveellisiä, ne sisältävät paljon antioksidantteja ja mineraaleja. Jos et pidä mansikoista tai karpaloista, voit korvata ne mustikoilla. Mustikat on helppo mehustaa ja mustikkamehua voi nauttia aamiaisella tai välipalana.

2,5 dl mustikkamehua sisältää noin 20 milligrammaa jodia.

6. Mangomehu

Mangomehu ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen, kun mietitään jodia sisältäviä ruokia. Mango sisältääkin jodin sijaan runsaasti E-vitamiinia, joka stimuloi kilpirauhasen toimintaa.

2,5 desilitraa mangoa antaa 12 % päivittäisestä E-vitamiinitarpeesta.

Suositeltua lukemista: Mango: Ikääntymistä hidastava hedelmä

Ainekset

 • 165 g paloiteltua tuoretta mangoa
 • 500 ml vettä
 • 1 jääpala

Valmistus

 • Kaada ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Nauti heti.

Mango sopii nautittavaksi etenkin hellesäällä, sillä se pitää kehon nesteytettynä.

7. Kermainen vihersmoothie

Merilevä ja jodia sisältävät juomat

Pitkät ja raskaat työpäivät vaikuttavat usein haitallisesti ruokavalioon, joka puolestaan voi olla vaarallinen kilpirauhaselle. Suosittelemme nauttimaan tätä viherjuomaa päivittäin, sillä se sisältää paljon jodia ja pitää huolta kilpirauhasen toiminnasta kiireen ja stressin keskellä.

Kaikki allaolevat ainekset ovat täynnä antioksidantteja, jotka poistavat myrkkyjä ja antavat energiaa.

Ainekset

 • 20 grammaa hienonnettua merilevää
 • 1 vihreä omena, paloiteltu
 • Puolikas keskikokoinen avokado
 • 250 ml kookosvettä

Valmistus

 • Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa ja nauti heti.

Tämä juoma on herkullinen tapa saada kunnon annos monia terveellisiä aineksia yhdellä kertaa ilman ylensyöntiä. Kokeile sitä jo tänään!

Jodia sisältävät juomat ovat terveellisiä ja herkullisia

Kaikki tässä artikkelissa esitellyt reseptit ovat täysin luonnollisia, lisäaineettomia, herkullisia ja mikä parasta, täynnä kilpirauhaselle hyödyllistä jodia! Näillä juomilla voit lievittää kilpirauhasen vajaatoiminnan oireita ja ehkäistä oireiden syntymistä.

Kilpirauhasen vajaatoimintaan käytetty lääkitys voi joskus aiheuttaa ikäviä sivuoireita. Kokeile näitä juomia yhdessä lääkityksen kanssa, ja ehkä pystyt vähentämään lääkitystä hiljalleen.