Logo image
Logo image

Opi valmistamaan herkullista olutkanaa

2 minuuttia
Olutkanassa ei ole alkoholia, sillä se haihtuu ruoasta kypsennettäessä. Tämä ruokalaji sopii siis kaikenikäisille.
Opi valmistamaan herkullista olutkanaa
Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 20 joulukuuta, 2022

Kana on yleinen raaka-aine monissa resepteissä. Tämän runsasproteiinisen lihan mehevyyttä ja pehmeyttä on yritetty tuoda esiin eri ruokalajeissa kokeilemalla jo lähestulkoon kaikkea mukaan lukien olutta. Haluisitko sinäkin oppia valmistamaan herkullista olutkanaa?

Tänään pääset käyttämään luovuuttasi reseptissä, joka on aivan omaa luokkaansa. Kokeile herkullista olutkanaa, sen valmistaminen on helpompaa kuin luulet!

Alkoholi ruoanlaitossa

Some figure

Oluella ateriaan saa uusia makuja, mm. hieman kitkerämmän jälkimaun.

Alkoholin käyttöön ruoanlaitossa liittyy paljon myyttejä, mutta tämä riippuu tietysti siitä missä päin maailmaa asut. Esimerkiksi Italiassa, Ranskassa, Argentiinassa, Chilessä ja Espanjassa alkoholin käyttöön ruoanlaitossa suhtaudutaan melko positiivisesti, jopa lapsiperheissä.

Jotkut kuitenkin saattavat ajatella, ettei olutkana välttämättä sovellu perheen pienimmille. Tämä ei pidä paikkaansa. Kun olut lämmitetään kastikkeessa tai padassa, suurin osa sen alkoholista haihtuu pois. Jäljelle jää vain oluen maku, ilman alkoholin vaikutuksia keskushermostoon.

Jos sinua kiinnostaa valmistaa tätä herkullista olutkanaa, jatka lukemista. Pidä kuitenkin mielessä, että tämä resepti on suhteellisen haastava, sillä muun muassa kypsennysajan ja -lämpötilan kanssa tulee olla erityisen tarkkana.

Alta löydät ohjeet herkullisen olutkanan valmistukseen. Nauti valmistuksen jokaisesta vaiheesta!

Kannattaa lukea myös tämä artikkeli: Kuinka liha valmistetaan menettämättä sen mehukkuutta

Herkullista olutkanaa

Voiko tässä reseptissä käyttää mitä tahansa olutta?

Some figure

Voit kokeilla erilaisia oluita, kunnes löydät omaan makusi parhaiten sopivan.

Vaikka lähes mitä tahansa olutta voidaan käyttää tässä reseptissä, kaikki riippuu kokkaajan omista makumieltymyksistä. Yleisesti ottaen reseptin valmistuksessa suositellaan ja käytetään eniten pilsneriä. Tämä johtuu siitä, että tämän tyyppiset oluet eivät yleensä sisällä säilöntäaineita eivätkä vaikuta makuun suuresti.

Mutta jos pidät enemmän vahvemmista mauista, tumma olut tuo aavistuksen makeutta ruokaan. Tämä tekee kanapadasta tummempaa, mutta enemmän perinteisen pataruoan kaltaista. Muutokset johtuvat oluessa käytetystä hiivasta ja säilömisprosessista.

Ota huomioon, että valittu oluttyyppi vaikuttaa myös ruoan maustamiseen. Myös käytetty määrä, kypsennyslämpötila ja valitut kasvikset vaikuttavat asiaan.

Jos et tiennyt, hyvä konsti on kuullottaa sipulit pienessä määrässä olutta.

Herkullista olutkanaa

Ainekset

 • 6 kpl kanankoipia (noin 900 g)
 • 60 g täysjyvävehnäjauhoa
 • 2 sipulia
 • 3 kuorittua valkosipulinkynttä
 • 500 ml pilsner-tyyppistä olutta
 • 250 ml kanalientä
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 1 rkl suolaa
 • 1 tl jauhettua mustapippuria

Käy lukemassa tämäkin artikkeli: Oluen yllättävät terveysvaikutukset

Ohjeet

Some figure

1. Aloita paloittelemalla sipulit viipaleiksi. Hienonna valkosipuli ja laita sivuun.
2. Laita kanankoivet puiselle leikkuulaudalle ja ripottele niihin riittävästi suolaa.
3. Kasta kanankoivet kevyesti vehnäjauhoissa; niiden ei tarvitse peittyä kokonaan.
4. Ruskista kanan pinta sitten oliiviöljyssä pannulla. Ideana on jättää kana raa’aksi sisältä, mutta saada pinnasta kullanruskea. Laita kana hetkeksi sivuun.
5. Paista kevyesti samalla pannulla sipulit ja valkosipulit. Laske lämpötila minimiin, peitä pannu kannulla ja anna sipulien olla pari minuuttia.
6. Kaada joukkoon olut, kanankoivet ja kanaliemi. Keitä 45 minuuttia.
7. Testaa makua. Lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa ennen tarjoilua.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Eresdeportista.com ¿Qué hay de cierto en que la cerveza hidrata? [Online] Available at: eresdeportista.com/salud/bienestar/es-cierto-que-la-cerveza-hidrata/
 • Healthline.com What Does It Mean to Have a Beer Allergy? [Online] Available at: www.healthline.com/health/allergies/beer-allergy

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.