Nokkonen avuksi runsaisiin kuukautisiin
Nokkonen on lääkinnällinen kasvi, joka on avuksi runsaiden kuukautisten helpottamisessa. Se tarjoaa myös hyvän annoksen rautaa, mikä estää puutostiloja. Kokeile siis nokkosta, mikäli kuukautisten runsaus on sinuakin vaivaava pulma!
Runsaat kuukautiset ovat hankala pulma, jota on vaikea hoitaa. Niiden mukana tulee tavallisesti myös riski anemiasta, kuten myös kipua ja muita oireita, joita ilmenee koko kuukautiskierron aikana.
Ne naiset, joilla tämä ongelma on, eivät kuitenkaan läheskään aina puhu asiasta gynekologille, ja he kärsivätkin tilanteesta usein lannistuneina.
Tällä kertaa haluamme siis ottaa esille erään ratkaisun runsaiden kuukautisten säätelemiseksi vähittäisellä ja luonnollisella tavalla: nokkosen avulla. Tämä on lääkinnällinen kasvi, jota voidaan käyttää monella erilaisella tavalla – jatka lukemista!
Mikä on syynä liian runsaisiin kuukautisiin?
Yleensä runsas vuoto ja kipu tai epäsäännölliset kuukautiset liittyvät perintötekijöihin, ja niiden syynä ovat naisen hormonit.
Ne naiset, jotka tähän kuitenkaan halua tyytyä, voivat luottaa luonnolliseen lääketieteeseen ja ikivanhoihin ratkaisuihin, sillä on olemassa lääkinnällisiä kasveja, jotka toimivat vaihtoehtoisina hoitoina runsaisiin kuukautisiin.
Jos koet ongelman koskettavan itseäsi, ja jos haluat kokeille näitä hoitoja, on tärkeää muistaa, että moni tekijä voi vaikuttaa kuukautiskierron epäsäännöllisyyteen:
- Tunne-elämän ongelmat ja stressi.
- Epätasapainoinen ruokavalio, jossa on runsaasti prosessoitua jauhoa, sokeria, lihaa ja haitallisia rasvoja.
- Suun kautta otettu ehkäisy ja muut tavalliset lääkkeet.
- Saastuneet ympäristöt etenkin kaupungeissa.
- Tabut ja muut sellaiset traumat, jotka liittyvät seksuaalisuuteen.
Nokkosen hyödyt kuukautisten tasapainottamiseksi
Tähän ongelmaan sopii siis erittäin hyvin nokkonen, joka on oiva apu runsaiden kuukautisten lievittämiseksi. Nokkonen auttaa luonnollisesti kuukautiskierron kohentamiseksi ilman, että sen riskinä olisi hormonien häiriintyminen tai sivuvaikutukset.
Nokkonen onkin ikivanha ratkaisu kuukautisvuodon vähentämiseksi, ja siitä saa samalla myös hyvän annoksen rautaa – anemia raudan puutteesta johtuen on tavallinen pulma runsaiden kuukautisten yhteydessä.
Tämä villi kasvi on myös hyvä A-, C- ja B-monivitamiinien lähde, kuten myös monen mineraalin. Näitä ovat esimerkiksi kalsium, kalium ja magnesium.
Nämä ravinteet tekevät nokkosesta erinomaisen puhdistavan hoidon, jolla on hyviä vaikutuksia ruoansulatuksen ja nesteenpoiston kannalta sekä laksatiivisena tuotteena.
Muista, että jos menet keräämään tätä kasvia itse puhtaalta alueelta, sinun tulisi aina käyttää tässä kunnollisia käsineitä.
Voit neutralisoida nokkosen myrkyn keittämällä tai jauhamalla tätä kasvia, mistä kerromme tarkemmin seuraavaksi. Suosittelemme, että annat nokkosen sitten olla puolen päivän ajan ennen kuin käytät sitä.
Nokkoskeitto tai -liemi
Nokkoskeitto on perinteinen ruokalaji, joka ei ole ainoastaan herkullinen, vaan se on mahtava ratkaisu kyseisen kasvin nauttimiseksi terveellisellä ja luonnollisella tavalla.
Voit valmistaa keittoja ja liemiä yhdistämällä nokkoseen muita kasviksia, kuten selleriä, sipulia, porkkanoita, perunaa, sieniä, kurpitsaa ja naurista – kuten myös monia muita herkullisia tuotteita.
Nauti kulhollinen päivässä ensimmäisenä ruokalaijna tai lisää kourallinen tuoreita nokkosen lehtiä illalliseesi. Tee näin ainakin kolmen kuukauden ajan.
Mehu ja smoothiet
Voit valmistaa tuoreita mehuja ja smoothieita nokkosesta ja muista aineksista, kuten esimerkiksi päärynästä, omenasta, banaanista, marjoista, selleristä, pinaatista, kasvismaidoista ja kaakaosta – nämä ovat vain esimerkkejä.
- Mehut: kun olet käyttänyt tehosekoitinta tai murskannut lehdet käsin, siivilöi ne ja laita sekaan hiukan vettä – sitten oletkin jo valmis.
- Smoothiet: tarvitset tähän tehosekoittimen tai sauvasekoittajan.
Nauti kupillinen mehua tai smoothie päivittäin, ja tee tätä ainakin kahden kuukauden ajan. Jokaisessa juomassa tulisi olla kourallinen nokkosen lehtiä.
Teet
Nokkostee on hyvin helposti valmistettava juoma, ja voit käyttää siihen joko tuoreita tai kuivattuja nokkosenlehtiä. Juomaa ei tulisi keittää, vaan nokkosta tulisi ainoastaan hauduttaa.
Tarvittavat ainekset
- 1 ruokalusikallinen nokkosta
- 1 kupillinen vettä
Näin valmistat tämän juoman
- Laita vesi kiehumaan, ja kun se on kuumennut täysin, poista kattila liedeltä.
- Laita sekaan lehdet, peitä kattila, ja anna veden olla 10 minuutin ajan. Tämän ajan kuluttua lääkinnällinen juomasi on jo valmis.
- Voit makeuttaa teesi pienellä määrällä hunajaa tai steviaa, mutta vältä aina valkoisen sokerin käyttöä.
Me suosittelemme, että nauttisit teetä aamuisin ja vielä uudestaan illalla, ja että jatkaisit tätä 3-6 kuukauden ajan. Tämä juoma vaikuttaa hitaasti ja hellävaraisesti, mutta se on kuitenkin tehokas apu.
Uutteet ja pillerit
Kaikkein kätevin tapa käyttää nokkosta runsaiden kuukautisten tasapainottamiseksi on nauttia yrttilisiä.
Voit löytää näitä nestemäisen uutteen muodossa tai pillereinä – noudata annostuksessa valmistajan antamia ohjeita.
Tähän vaihtoehtoon me suosittelemme korkealaatuisten tuotteiden käyttöä, jotka mieluiten olisivat myös ympäristöystävällisesti tuotettuja.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Lozak, A., Soltyk, K., Ostapczuk, P., & Fijalek, Z. (2002). Determination of selected trace elements in herbs and their infusions. Science of the Total Environment, 289(1–3), 33–40. https://doi.org/10.1016/S0048-9697(01)01015-4
- Ait Haj Said, A., Otmani, I. S. E., Derfoufi, S., & Benmoussa, A. (2015). Highlights on nutritional and therapeutic value of stinging nettle (Urtica Dioica). International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences. International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Science.
- European Medicines Agency. (2012). Assessment report on Urtica dioica L ., Urtica urens L ., their hybrids or their mixtures , radix. EMA/HMPC/461156/2008. Committee on Herbal Medicinal Products (HMPC) Assessment (pp. 1–38).
- Tajallaie-Asl, F., Mardani, M., Shahsavari, S., & Abbaszadeh, S. (2017). Menstruation phytotherapy according to iran ethnobotanical sources. Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, 9(6), 986–990.
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.