Namaste: mitä se tarkoittaa?

Namaste: mitä se tarkoittaa?

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Sanomalla “namaste” jooga- tai meditaatioharjoituksessasi osoitat ylimaalliselle sisälläsi asuvaa läsnäoloa ja näytät kunnioitusta. 

Jos olet koskaan sukeltanut meditaation mahtavaan maailmaan, olet varmasti kohdannut sanan “namaste.” Tätä termiä käytetään meditaatiossa paljon. Sitä käytetään myös joissakin joogasuuntauksissa. Sillä on syvä ja hengellinen merkitys. Kohta tiedät, mitä todella sanot kun sanot tämän sanan.

Sanan “namaste” alkuperä

nainen kirjoitti hiekkaan namaste

“Namaste” on verrattain tuntematon sana, sillä se tulee kaukaisista maista. Sitä käytetään tapana sanoa sekä hei että hyvästi. 

Tämän sanan perimä on hindulainen, ja se on sanskritin kieltä. Tämä on yksi niistä kielistä, joita hindut pitävät pyhänä.

Tätä sanaa käytetään tietyn eleen kanssa, joka tunnetaan mudrana. Kun sanot  “namaste,” liität kätesi yhteen rintasi eteen. Tämä on merkki absoluuttisesta kunnioituksesta sitä ihmistä kohtaan, jolle puhut sanoessasi hei tai hyvästi.

Tämä ei ole outoa. Jos opiskelet sanan etymologiaa, huomaat että namas on subtantiivi, joka voidaan kääntää “tervehdykseksi” tai “kunnianosoitukseksi”. Ja toinen osa, te on pronomini, joka tarkoittaa “sinulle.”

Hengellisyys meditaatiossa ja joogassa

nainen meditoi ilta-auringossa

 

Meditaatio ja jooga ovat harjoituksia, jotka antavat harjoittajalleen useita hyötyjä. Niiden joukossa on erityislaatuinen painostus nykyhetkessä läsnä olemiselle ja itsesi vapauttamiselle tuomitsemisestaNe myös keskittyvät muihin huoliin ja kysymyksiin, jotka häiritsevät mieltäsi.

Tällä tavoin voit saavuttaa tason, jolla olet yhteydessä kaiken kanssa, ja jolloin egosi katoaa.

Joogassa ja meditaatiossa “namaste” on käytössä nöyryyden ilmaisemiseksi. Tämä ei ole vain kaikille mahdollisille kuuntelijoille, vaan myös koko maailmaa ja universumia kohtaan…

On olemassa asiantuntijoita, jotka ovat omistautuneet sanan “namaste” tutkimukselle. He ovat tulleet siihen johtopäätökseen, että “namas” (jonka jo näimme tarkoittavan terveyhdystä tai kunnianilmaisua) voi myös symboloida “ei mitään itsestäni”. 

Tämä on tila, jossa et ole mitään. Ja samanaikaisesti olet kaikki. Tässä tilassa olet yhteydessä maailmaan, mutta egosi on sivuutettu.

Mielesi on rauhallinen ja olet rentoutunut, melkein transsissa.

Ylimaallinen olemuksesi

buddha joella

Perinteen mukaan termi “namaste” tarkoittaa, että ylimaallisen olemuksen uskotaan olevan meissä. Joskus sinun täytyy löytää tämä hyvin terveellisten harjoitusten kautta, joista olemme jo puhuneet.

Se hetki, kun saavut tähän ideaaliin, samanaikaiseen valppauden sekä rauhallisuuden tilaan, liität kätesi yhteen. Sitten kumarrat eteenpäin ja sanot tämän sanan.

Tällä tavoin annat paikan ylimaalliselle olemukselle, joka asuu sisälläsi. Mutta teet saman myös kaikille ja kaikelle ympärilläsi. Se voi olla samankaltaista kun katolilaiset polvistuvat ja ristivät itsensä nöyryyden ja Jumalan kunnioituksen osoituksena.

Tässä tapauksessa sana “namaste” voidaan suunnata kohti jumalaa, universumia, tai toista ihmistä kohtaan, mutta se ei ole vain merkki kunnioituksesta toista ihmistä kohtaan, vaan myös itseäsi kohtaan. Olette kumpikin ylimaallisia olentoja ja tunnistatte toisenne. Ja tervehditte toisianne kunnioittaen.

Nyt tiedät, mitä tarkoittaa sanoa tämä sana. Tämä sallii sinun sisäistää kaiken, mitä sillä on sinulle annettavana. Ja tiedät sen hyvinvoinnin, jolla se voi täyttää sinut joka kerta kun sanot sen jooga- tai meditaatioharjoituksesi aikana.

On enemmän ja enemmän ihmisiä, jotka hyötyvät siitä hyvästä, mitä tulee muutaman minuutin omistamisesta päivittäin näille harjoituksille.

Tällä tavoin annat itsellesi hieman rauhaa ja hiljaisuutta äänekkäässä, vastuiden täyttämässä maailmassa jossa elämme.

Säännönmukaisuus ja sen tietäminen, mitä tarkoittaa sanoa tämä outo sana auttaa sinua saamaan mahdollisimman paljon irti kaikista jooga- ja meditaatioharjoituksista joita teet tulevaisuudessa.

Pääkuvan lähde: © wikiHow.com


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Imagen principal cortesía de © wikiHow.com
  • Campagne, D. M. (2004). Teoría y fisiología de la meditación. CUADERNOS DE MEDICINA PSICOSOMATICA Y PSIQUIATRIA DE ENLACE, 69(69–70), 15–30.
    https://www.researchgate.net/publication/28095567_Teoria_y_fisiologia_de_la_meditacion

  • Justo, C. F., Mañas, I. M., & Martínez, E. J. (2009). Reducción de los niveles de estrés, ansiedad y depresión en docentes de educación especial a través de un programa de mindfulness. Revista de Educación Inclusiva, 2(3), 11–22.
    https://doi.org/10.1016/S0002-8223(96)00569-X

  • Gálvez Galve, J. J. (2014). Meditación y emociones. Medicina Naturista, 8(2), 19–23.

  • Meditation programs for psychological stress and well-being: a systematic review and meta-analysis (2014). Goyal M, Singh S, Sibinga EM, Gould NF, Rowland-Seymour A, Sharma R, Berger Z, Sleicher D, Maron DD, Shihab HM, Ranasinghe PD, Linn S4, Saha S, Bass EB, Haythornthwaite JA.
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24395196
  • Alterations in Brain and Immune Function Produced by Mindfulness Meditation (2003). Davidson, Richard J. PhD; Kabat-Zinn, Jon PhD; Schumacher, Jessica MS; Rosenkranz, Melissa BA; Muller, Daniel MD, PhD; Santorelli, Saki F. EdD; Urbanowski, Ferris MA; Harrington, Anne PhD; Bonus, Katherine MA; Sheridan, John F. PhD
    doi: 10.1097/01.PSY.0000077505.67574.E3


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.