Logo image
Logo image

Näistä merkeistä tiedät, pitääkö varattu henkilö sinusta

3 minuuttia
Jos uskot, että suhteessa oleva henkilö pitää sinusta, analysoi sen hyvät ja huonot puolet ennen kuin teet mitään päätöksiä tässä hyvin arkaluontoisessa tilanteessa.
Näistä merkeistä tiedät, pitääkö varattu henkilö sinusta
Bernardo Peña

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi Bernardo Peña

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Sinusta pitävä mutta suhteessa oleva henkilö alkaa katsoa sinua eri tavalla. Tiedät hänen olevan varattu, mutta pohdit silti, mahtaako hän tykätä sinusta. Tilanne voi olla joko epämiellyttävä tai houkutteleva, riippuen miten näet sen. Jos tunnet viehtymystä kyseiseen ihmiseen, sinua kiinnostaa melko varmasti selvittää, onko hän kiinnostunut sinusta vai ei. Mistä siis voi tietää, pitääkö varattu henkilö sinusta?

Ongelma on siinä, ettet tiedä suhtautuuko hän sinuun näin vain kohteliaisuudesta, oletko erehtynyt vai onko välillänne oikeasti kemiaa. Mistä sen voi tietää? Millainen käyttäytyminen voi kertoa kiinnostuksesta?

Tässä joitakin merkkejä, jotka voivat auttaa sinua selvittämään, pitääkö varattu henkilö sinusta enemmänkin.

1. Hän katsoo sinua eri tavalla

Some figure

Kun joku on kiinnostunut sinusta, hänen katseensa muuttuu ja hän vilkuilee sinua aina tilaisuuden tullen.

Hän saattaa tehdä sen tietoisesti tai tiedostamattomasti. Mutta vaikka hän yrittäisikin vältellä sitä, hän vilkaisee sinua tahtomattaankin aina kun kuljet ohi ja olet lähettyvillä.

Kannattaa myös lukea: Vältä huonoa tuuria rakkaudessa

2. Hän haluaa olla lähelläsi

Jos varattu henkilö pitää sinusta, hän haluaa olla lähelläsi. Jos olette ystäviä, hän pyrkii aina olemaan kanssasi. Saatat myös huomata, että hän käyttäytyy eri tavalla sinun kuin muiden ystäviensä kanssa.

Joskus häntä saattaa näyttää kiinnostavan tietää, olisiko hänellä mitään mahdollisuuksia kanssasi, vaikka hän onkin suhteessa.

3. Hän jakaa asioita kanssasi

Some figure

Tiedostat hänen puhuvan kanssasi aivan liikaa, vaikka hänellä on kumppani. Puhutte useita kertoja päivässä, ja hän kertoo sinulle aina minne on menossa tai mitä aikoo tehdä.

Jos häntä näyttää kiinnostavan mitä sinä teet tai miten päiväsi meni, ehkäpä hän tuntee sinua kohtaan muutakin kuin pelkkää ystävyyttä.

4. Hän vertailee sinua kumppaniinsa

Kukaan ei halua tulla vertailluksi muihin. Mutta kun varattu henkilö alkaa verrata sinua kumppaniinsa, hän haluaa ehkä epäsuoraan kertoa, kuinka paljon pitää sinusta.

Hän saattaa sanoa, että toivoisi kumppaninsa olevan enemmän kuin sinä tai että kumppanilla olisi monia sinun ominaisuuksiasi.

5. Hän haluaa tehdä kanssasi paljon asioita

Some figure

Ystävinä on normaalia, että haluatte viettää aikaa keskenänne. Mutta se mikä ei ole normaalia, on että hän haluaa välttämättä kutsua sinut jatkuvasti kaikkialle, vaikka hän voisi kutsua sinne kumppaninsa.

Hänen halunsa viettää aikaa mieluummin sinun kuin kumppaninsa kanssa tarkoittaa ehdottomasti sitä, että hän pitää sinusta enemmän kuin ystävänä. Tämä on hänen tapansa kertoa sinulle, että hän pitää sinusta ja viihtyy seurassasi.

Katso myös: Miksi emme päätä suhdetta, joka ei enää toimi?

6. Hän tulee mustasukkaiseksi, kun tapailet jotakuta toista

On todennäköistä, että hän tulee mustasukkaiseksi saadessaan tietää sinun tapailevan jotakuta toista.

Tämän seurauksena hänen asenteensa saattaa muuttua tai hän saattaa moittia sinua. Joskus hän saattaa sanoa, ettei sinun kannattaisi tapailla tuota henkilöä, sillä hän ei usko tämän olevan sinulle hyväksi.

7. Hän soittaa sinulle, kun hänellä on ongelmia kumppaninsa kanssa

Some figure

Tämä saattaa saada sinut tuntemaan itsesi tukihenkilöksi, mutta on todennäköistä, että sinusta pitävä varattu henkilö pyytää sinulta apua suhteensa kriiseissä.

Hän tekee niin usein selvittääkseen, onko hänellä mahdollisuuksia sinun kanssasi, jos hänen nykyinen suhteensa päättyy.

8. Hän pyrkii sinun ystäväpiiriisi

Huomaatko törmääväsi häneen kaikkialla, minne ikinä menetkään ystäviesi kanssa? Tämä ei välttämättä ole sattumaa.

Jos varattu henkilö on kiinnostunut tai pitää sinusta, hän käyttää kaikki mahdolliset tilaisuudet nähdäkseen sinut ja ollakseen lähelläsi. Jos hän kuuluu ystäväpiiriisi, hänen on helpompi olla seurassasi.

9. Hän pyrkii herättämään huomiosi

Hänen kasvojensa ilmeet, kehonsa liikkeet ja käytöksensä voivat kaikki olla merkkejä siitä, että hän pitää sinusta.

Kun olette samassa paikassa, hän yrittää saada sinut huomaamaan hänet. Joskus hän saattaa muuttaa kehonsa asentoa tai äänensä sävyä.

Etkö tiedä, pitääkö varattu henkilö sinusta? Jos voit olla varma siitä, pyri analysoimaan tilannetta huolellisesti ennen kuin teet mitään päätöksiä. Muista, että on erittäin hankala tilanne joutua suhteen väliin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Armenta-Hurtarte, Carolina, Sánchez-Aragón, Rozzana, & Díaz-Loving, Rolando. (2012). ¿DE QUÉ MANERA EL CONTEXTO AFECTA LA SATISFACCIÓN CON LA PAREJA?. Suma Psicológica , 19 (2), 51-62. Recuperado el 09 de enero de 2023, de http://www.scielo.org.co/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0121-43812012000200004&lng=en&tlng=es.
  • Houston, T. L. (1974), Foundations of interpersonal attraction, Nueva York: Academic Press.
  • Soto Ferraris, R. (2015). Factores que intervienen en la elección de pareja de jóvenes mexicanos. Revista REDES, (32), 71–84. Recuperado a partir de https://redesdigital.com/index.php/redes/article/view/180
  • Walster, E. (1971), Passionate love. In B. Murstein (Ed.), Theories of attraction and love. Nueva York: Springer Publ.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.